Treść zadania

patusia1317

Zadanie.1.Określ , ile procent ciasta zostało jesli goście zjedli:
a.połowę ciasta
b.ćwierć ciasta
c.trzy czwarte ciasta
d.cztery piąte ciasta

Zadanie2.
a.zamień na ułamki dziesiętne:
3%
48%
130%
0,2%
5 1/3%
b.zamień na procenty
0,35
0,7
1,2
0,007
1/3

zadanie.3
co jest wieksze:
a. 0,27 ceny czy 20% tej ceny
b.4/5 doby czy 90% doby
c.1/3 pola czy 30% tego pola
d.1 1/8 ciasta czy 112% tego ciasta

zadanie.4
a w klasie jest 10 chłopców i 15 dziewcząt.Jaki procent klasy stanowią chlopcy a jaki dziewczęta?



Z góry dziękuje :)

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Najlepsze rozwiązanie

  • 0 0

    1.a 50%, b. 75%, c. 25%, d. 20%
    2. a.
    3% = 0,03
    48% = 0,48
    130% = 1,30
    0,2% = 0,02
    5 1/3% = 0,0533
    b. 0,35 = 35%
    0,7 = 70%
    1,2 = 120%
    0,007 = 0,7%
    1/3 = 0,033%

Rozwiązania

  • nika1259

    3
    a. 0.27
    b.90%
    c.1/3
    d. 1 1/8
    4.
    Chłopców 10/25 *100% = 40%
    Dziewczyn : 100% - 40%= 60%

Podobne zadania

misiek33456 prosze to zadanie jest na jutro Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum 3 rozwiązania autor: misiek33456 28.3.2010 (14:49)
kisses zadanie- pilne na jutro! Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum 1 rozwiązanie autor: kisses 6.4.2010 (13:28)
xmaggotkax Zadanie z testów-pomocy Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum 1 rozwiązanie autor: xmaggotkax 6.4.2010 (19:04)
kuniora1 Zadanie tekstowe 1 gim Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum 4 rozwiązania autor: kuniora1 7.4.2010 (18:46)
xmaggotkax Pomocy-zadanie na jutro ! Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum 1 rozwiązanie autor: xmaggotkax 7.4.2010 (20:47)

Podobne materiały

Przydatność 70% Produkcja ciasta kruchego

Ciasto kruche otrzymuje się z połączenia w jednorodną masę mąki, tłuszczu i cukru. Stosując tylko te surowce w proporcji wynoszącej odpowiednio 3:2:1 części wagowych można nie dodawać do ciasta chemicznych środków spulchniających. Do wytwarzania ciast kruchych, oprócz wymienionych surowców, można stosować również jaja, mleko, syrop ziemniaczany i chemiczne środki...

Przydatność 50% Ciasta zarabiane na stolnicy

1.Asortyment ciasta zarabianych na stolnicy: a)kluski krajane b)makarony c)łazanki d)zacierki e)pierogi 2.Surowce podstawowe: a)mąka pszenna oraz płyn (woda,mleko lub jaja);ciasta te można wyrabiać z dodatkiem wody gdyż duża ilość glutenu nadaje ciastu sprężystość i zapobiega rozgotowaniu 3.Asortyment potraw z ciasta wyrabianego na stolnicy: a)zacierka skubana...

Przydatność 85% Ciasta kruche i półkruche

1.Charakterystyka ciast kruchych-ciasta,które odznaczają się bardzo dużą kruchością,która zależy od zawartości tłuszczu.Zawartość tłuszczu w ciastach kruchych wynosi od 50-100% są to ciasta wysoko tłuszczowe. 2.Surowce podstawowe do produkcji ciast kruchych. a)mąka pszenna b)tłuszcz 50-100% c)jaja (same żółtka lub żółtka ugotowane ale przetarte przez sito)...

Przydatność 60% Renty jako strumienie płatności. Procent składany.

OLSZTYŃSKA WYŻSZA SZKOŁA INFORMATYKI I ZAŻADZANIA W OLSZTYNIE PRZEDMIOT MATEMATYKA PROWADZĄCY ĆWICZENIA TEMAT PROJEKTU: RENTY JAKO STRUMIENIE PŁATNOŚCI. PROCENT SKŁADANY. WYKONAWCA PROJEKTU: Tryb studiów: niestacjonarny...

Przydatność 75% Nowe subkultury młodzieżowe EMO i GOCI.

SUBKULTURA MŁODZIEZOWA EMO Emo to styl, który wywodzi się od angielskiego słowa „emocion”, a samo pojęcie „Emo” powstało w połowie lat 80tych w Stanach Zjednoczonych. Subkultura ta narodziła się z podgatunku muzyki hardcore punk – emocore (emotional hardcore) charakterystycznej dla Waszyngtonu w latach 80. Członkowie zespołów takich jak „Rites of Spring” ,...

0 odpowiada - 0 ogląda - 2 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji