Treść zadania
Autor: patusia1317 Dodano: 23.9.2010 (15:51)
Zadanie.1.Określ , ile procent ciasta zostało jesli goście zjedli:
a.połowę ciasta
b.ćwierć ciasta
c.trzy czwarte ciasta
d.cztery piąte ciasta
Zadanie2.
a.zamień na ułamki dziesiętne:
3%
48%
130%
0,2%
5 1/3%
b.zamień na procenty
0,35
0,7
1,2
0,007
1/3
zadanie.3
co jest wieksze:
a. 0,27 ceny czy 20% tej ceny
b.4/5 doby czy 90% doby
c.1/3 pola czy 30% tego pola
d.1 1/8 ciasta czy 112% tego ciasta
zadanie.4
a w klasie jest 10 chłopców i 15 dziewcząt.Jaki procent klasy stanowią chlopcy a jaki dziewczęta?
Z góry dziękuje :)
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
-
nika1259 23.9.2010 (16:07)
3
a. 0.27
b.90%
c.1/3
d. 1 1/8
4.
Chłopców 10/25 *100% = 40%
Dziewczyn : 100% - 40%= 60%Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
Podobne zadania
prosze to zadanie jest na jutro Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum | 3 rozwiązania | autor: misiek33456 28.3.2010 (14:49) |
zadanie- pilne na jutro! Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: kisses 6.4.2010 (13:28) |
Zadanie z testów-pomocy Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: xmaggotkax 6.4.2010 (19:04) |
Zadanie tekstowe 1 gim Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum | 4 rozwiązania | autor: kuniora1 7.4.2010 (18:46) |
Pomocy-zadanie na jutro ! Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: xmaggotkax 7.4.2010 (20:47) |
Podobne materiały
Przydatność 70% Produkcja ciasta kruchego
Ciasto kruche otrzymuje się z połączenia w jednorodną masę mąki, tłuszczu i cukru. Stosując tylko te surowce w proporcji wynoszącej odpowiednio 3:2:1 części wagowych można nie dodawać do ciasta chemicznych środków spulchniających. Do wytwarzania ciast kruchych, oprócz wymienionych surowców, można stosować również jaja, mleko, syrop ziemniaczany i chemiczne środki...
Przydatność 50% Ciasta zarabiane na stolnicy
1.Asortyment ciasta zarabianych na stolnicy: a)kluski krajane b)makarony c)łazanki d)zacierki e)pierogi 2.Surowce podstawowe: a)mąka pszenna oraz płyn (woda,mleko lub jaja);ciasta te można wyrabiać z dodatkiem wody gdyż duża ilość glutenu nadaje ciastu sprężystość i zapobiega rozgotowaniu 3.Asortyment potraw z ciasta wyrabianego na stolnicy: a)zacierka skubana...
Przydatność 85% Ciasta kruche i półkruche
1.Charakterystyka ciast kruchych-ciasta,które odznaczają się bardzo dużą kruchością,która zależy od zawartości tłuszczu.Zawartość tłuszczu w ciastach kruchych wynosi od 50-100% są to ciasta wysoko tłuszczowe. 2.Surowce podstawowe do produkcji ciast kruchych. a)mąka pszenna b)tłuszcz 50-100% c)jaja (same żółtka lub żółtka ugotowane ale przetarte przez sito)...
Przydatność 60% Renty jako strumienie płatności. Procent składany.
OLSZTYŃSKA WYŻSZA SZKOŁA INFORMATYKI I ZAŻADZANIA W OLSZTYNIE PRZEDMIOT MATEMATYKA PROWADZĄCY ĆWICZENIA TEMAT PROJEKTU: RENTY JAKO STRUMIENIE PŁATNOŚCI. PROCENT SKŁADANY. WYKONAWCA PROJEKTU: Tryb studiów: niestacjonarny...
Przydatność 75% Nowe subkultury młodzieżowe EMO i GOCI.
SUBKULTURA MŁODZIEZOWA EMO Emo to styl, który wywodzi się od angielskiego słowa „emocion”, a samo pojęcie „Emo” powstało w połowie lat 80tych w Stanach Zjednoczonych. Subkultura ta narodziła się z podgatunku muzyki hardcore punk – emocore (emotional hardcore) charakterystycznej dla Waszyngtonu w latach 80. Członkowie zespołów takich jak „Rites of Spring” ,...
0 odpowiada - 0 ogląda - 2 rozwiązań
0 0
karotka 23.9.2010 (15:59)
1.a 50%, b. 75%, c. 25%, d. 20%
2. a.
3% = 0,03
48% = 0,48
130% = 1,30
0,2% = 0,02
5 1/3% = 0,0533
b. 0,35 = 35%
0,7 = 70%
1,2 = 120%
0,007 = 0,7%
1/3 = 0,033%
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie