Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
-
ZeLkOwA 15.9.2010 (20:03)
sałatka grecka
z 3 pomidory na duzą miske
serek w małych kostkach
sałata z 7 listków
zielony ogórek
oliwa z oliwek
oliwki czarne i zielone
a tak ona wygląda:to link:http://www.kobieta.byc.pl/photo//max_salatka-grecka-z-feta_greck_49119aa35e598_1440f1ad.jpgDodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
-
patigudaj 15.9.2010 (20:04)
marchew,pietruszka,seler,ziemniaki,jajka,ugotować jabłko,cebula kiełbasa(może być mortadela) wszystko pokroić dodać sól, pieprz,majonez i trochę musztardy
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
0 odpowiada - 0 ogląda - 3 rozwiązań
0 0
Izabela 15.9.2010 (20:00)
Składniki:
1 kalafior
2 marchwie
20 dag brukselki
10 dag mrożonej fasolki szparagowej
10 dag mrożonego zielonego groszku
1 pęczek koperku
sos:
20 dag majonezu
2 łyżki gęstej śmietany 22-proc.
1 łyżka ostrej musztardy
3 ząbki czosnku
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Najpierw przygotuj sos – obierz i zmiażdż czosnek, a następnie starannie wymieszaj wszystkie składniki. Kalafior podziel na różyczki. Marchew pokrój w plasterki. Brukselkę oczyść i umyj. Fasolkę i groszek opłucz. Warzywa ugotuj na parze na półtwardo. Część z nich odłóż do przybrania. Koperek posiekaj. Osączone warzywa ostudź, przełóż do miski i wymieszaj z sosem i koperkiem. Sałatkę podawaj przybraną warzywami i gałązkami koperku.
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie