Treść zadania
Autor: Kolorowa_ Dodano: 10.9.2010 (15:40)
Substancja podczas ogrzewania zwiększa swoją objętość, a ilość i wielkość jej drobin się nie zmienia. Wyjaśnij, czym jest to spowodowane.
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
Podobne zadania
Ciała fizyczne jakie mają substancje Przedmiot: Fizyka / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: kruczy6 3.9.2010 (14:05) |
W jakim stanie skupienia w temperaturze pokojowej znajdują się substancje : Przedmiot: Fizyka / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: Konto usunięte 27.10.2010 (19:19) |
Wybierz substancje i ciała fizyczne spośród nazw podanych w ramce i wpisz je Przedmiot: Fizyka / Gimnazjum | 2 rozwiązania | autor: ~pysia 25.10.2011 (17:14) |
cialo fizyczne 1 2 3 4 substancje 1 2 3 4 wpisz podane slowa Przedmiot: Fizyka / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: monia34 12.9.2012 (07:47) |
Podobne materiały
Przydatność 75% Substancje psychoaktywne
Substancje psychoaktywne Uzależnienie fizjologiczne, zwane też czasem fizycznym, jest to nabyta silna potrzeba stałego zażywania jakiejś substancji odczuwana jako szereg dolegliwości fizycznych (np. bóle, biegunki, uczucie zimna, wymioty, drżenia mięśni, bezsenność). Zaprzestanie jej zażywania (odstawienie) prowadzi do wystąpienia zespołu objawów, które określa się jako...
Przydatność 65% Substancje zapasowe u roślin
Substancje zapasowe u roślin, związki chemiczne syntetyzowane przez rośliny, pełniące rolę źródła energii lub budulca. Substancje zapasowe występują we wszystkich komórkach roślin jako produkty przemiany materii, a ponadto są magazynowane w specjalnych tkankach spichrzowych zlokalizowanych w organach spichrzowych. Do najważniejszych substancji zapasowych należą: cukry proste...
Przydatność 60% Substancje trujące w kosmetykach
Zwyczajne mydło nie wystarczy. Oczyszczamy się za pomocą peelingu do twarzy i ciała i osuszamy skórę, po czym namaszczamy się odżywczymi kremami. Jeszcze dezodorant, aby zamaskować naturalną woń ciała (naturalna woń potu, który pojawia się po ciężkiej pracy) i na koniec kropelka perfum lub wody po goleniu. W przypadku około połowy naszej dorosłej i nastoletniej populacji -...
Przydatność 80% Substancje dodawane do żywności
Kiedyś w większości domów były wędzarnie, gdzie w aromatycznym dymie, np. z jałowca przygotowywano kiełbasy, szynki, boczek. Potem podwieszone pod sufitem na strychu mogły czekać na zjedzenie nawet kilka miesięcy. Beczki z kiszonymi ogórkami i kapustą zatapiano w stawie na całą zimę. Wiele produktów przechowywano w tzw. lodowniach, czyli wykopanych w ziemi piwnicach...
Przydatność 75% Substancje toksyczne w żywności
SUBSTANCJE TOKSYCZNE W ŻYWNOŚCI Dziś mamy całą gamę rozmaitych sztucznych konserwantów dodawanych do żywności. Są one często dla nas substancjami toksycznymi. Nie są one obojętne dla naszego zdrowia a niektóre z nich mogą wywoływać alergie lub nowotwory. Substancjami dodatkowymi do żywności określa się substancje normalnie nie spożywane jako żywność, nie...
0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań
0 0
hania1917 10.9.2010 (17:56)
jest to spowodowane rosnącym ciśnieniem oraz temperaturą
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie