Treść zadania
Autor: Roxi351 Dodano: 7.9.2010 (20:15)
mak z sola kuchenna - rodzaj mieszaniny-metoda rozdzielenia
opilki zelaza z pieprzem-rodzaj mieszaniny-metoda rozdzielenia
woda z kasza jeczmienna-rodzaj mieszaniny-metoda rozdzielenia
woda z denaturatem-rodzaj mieszaniny-metoda rozdzielenia
maka z woda-rodzaj mieszaniny-metoda rozdzielenia
migdaly z sola-rodzaj mieszaniny-metoda rozdzielenia
plisssssssssssss tam gdzie pisze metoda rozdyielenia i rodzaj mieszaninz to trzeba napisac"!
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
Podobne zadania
oblicz skład procentowy mieszaniny dwoch izotopow litu, wiedzac, ze masa Przedmiot: Chemia / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: xallx 9.5.2010 (12:21) |
lody,benzyna,kreda w wodzie, mąka w wodzie, sól kuchenna w wodzie, ocet, Przedmiot: Chemia / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: m125ax 18.5.2010 (17:23) |
podaj jaki rodzaj mieszaniny tworzy oliwa z innymi składnikami majonezu. do Przedmiot: Chemia / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: monikakatarzyna 8.6.2010 (21:13) |
Mieszaniny. Jednorodna i niejednorodna. Przedmiot: Chemia / Gimnazjum | 3 rozwiązania | autor: ewelin2196 14.9.2010 (16:50) |
Podaj rodzaj chemii Przedmiot: Chemia / Gimnazjum | 3 rozwiązania | autor: floriana33 19.9.2010 (17:30) |
Podobne materiały
Przydatność 60% Mieszaniny
Mieszaniną niejednorodną nazywamy taką mieszaninę w której możemy
rozróżnić poszczególne jej składniki. Mieszaniną jednorodną nazywamy
taka mieszaninę której nie da się rozróżnić. Mieszanina jest układem co
najmniej dwuskładnikowym. Składniki mieszaniny zachowują swoje
właściwości fizyczne. Skład mieszaniny jest dowolny, rozdzielanie
składników...
Przydatność 75% Mieszaniny
Roztwór-mieszanina jednorodna, czyli homogeniczny układ wieloskładnikowy Koloid-mieszanina niejednorodna o rozdrobnieniu koloidalnym. Koloidu nie da się rozdzielić przez sączenie. Zawiesina-mieszanina niejednorodna o rozdrobnieniu gruboziarnistym. Rozpuszczanie-proces mieszania się 2 substancji, prowadzący do otrzymania roztworu. Rozpuszczalność-masa substancji, jaka jest...
Przydatność 55% Mieszaniny
1.Rodzaje mieszanin substancji. a)Mieszanina jednorodna-to mieszanina której skaldników nie można zobaczyc golym okiem ani za pomoca przyrządów optycznych np.woda z octem b)Mieszanina niejednorodna-to mieszanina której skladniki mozna zobaczyc golym okiem lub za pomoca przyrzadów optycznych np.woda z mąką,groch z ryzem itd..! 2.Metody rodzielania substancji:...
Przydatność 70% Mieszaniny
Mieszanina - połączenie dwóch lub więcej pierwiastków albo związków chemicznych, które po zmieszaniu nadal wykazują swoje właściwości. Mieszaninę można zazwyczaj stosunkowo łatwo rozdzielić różnymi metodami mechanicznymi lub fizycznymi, takimi jak filtracja, ekstrakcja, sedymentacja, destylacja, krystalizacja itp. Wyróżnia się dwa rodzaje mieszanin: - mieszaniny...
Przydatność 60% Sól kuchenna
Sól kuchenna tzw. chlorek sodu ma wiele właściwości fizycznych i chemicznych . Ta substancja ma konsystencje proszku . Jej stan skupienia jest stały .Ma słony smak i jest biała .Sól jest bezwonna , lecz gdy się dostanie do nosa może go w małym stopniu podrażnić. Szybciej rozpuszcza się w wyższej temperaturze . Temperatura topnienia soli kuchennej wynosi 801oC , a wrzenia...
0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań
0 0
kinia1347 7.9.2010 (20:20)
mieszanina niejednorodna
mieszanina niejednorodna magnez
niejednorodna przecedzienie za pomocą sitka
jednorodna
niejenorodna czekamy aż mąka opadnie na dno i odlewamy wode
niejednorodna najprościej to chyba wyciągnąć migdały palcami bo sa durze albo sitko wieksze pzrez które przejdzie sól
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie