Treść zadania
Autor: abraka Dodano: 31.5.2010 (21:29)
Jak w temacie, ma to byc potwierdzone doswiadczeniem
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
Podobne zadania
Jak odróżnić olej roślinny od oleju mineralnego? Przedmiot: Chemia / Gimnazjum | 3 rozwiązania | autor: xewelinuskax 29.4.2010 (15:53) |
Jakie są różnice w budowie i właściwościach kwasu stearynowego i oleinowego? Przedmiot: Chemia / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: janosik1995 12.5.2010 (17:15) |
jak odroznic gliceryne, roztwor kwasu octowego i kwas stearynowy Przedmiot: Chemia / Gimnazjum | 2 rozwiązania | autor: abraka 31.5.2010 (21:30) |
jaki ma zapach olej? Przedmiot: Chemia / Gimnazjum | 2 rozwiązania | autor: iwona69122 25.9.2011 (19:08) |
Napisz w jaki sposób doświadczalnie odróżnić olej jadalny od oleju Przedmiot: Chemia / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: Kambodzy 15.4.2012 (10:42) |
Podobne materiały
Przydatność 70% Czynniki chłodnicze. Chłodziwa. Oleje.
Czynniki chłodnicze. Pierwsze urządzenia chłodnicze, budowane w drugiej połowie XIX wieku, były napełniane różnymi czynnikami, przede wszystkim amoniakiem NH3, chlorkiem metylu CH3cl, dwutlenkiem węgla i dwutlenkiem siarki. W latach trzydziestych rozpoczęła się era tzw. freonów będących pochodnymi węglowodorów, które cechują się wieloma doskonałymi własnościami....
0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań
0 0
Maidenowiec 31.5.2010 (21:34)
W wyniku katalitycznego odwodnienia glicerolu otrzymuje się akroleinę (propenal), tj. aldehyd nienasycony o charakterystycznym zapachu. Reakcja ta zachodzi również podczas intensywnego ogrzewania oleju lub innego tłuszczu jadalnego, co pozwala odróżnić go od oleju silnikowego.
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie