Treść zadania
Autor: Olka133 Dodano: 24.2.2021 (11:14)
Podaj metody utrwalania żywności
1. Mrożonki owocowe
2. Susze owocowe
3. Marynaty z owoców
4. Konserwy
5. Dżemy
6. Powidła
7. Marmolady
8. Konfitury
9. Owoce kandyzowane
10. Soki owocowe
11. Nektary
12. Kompoty owocowe
Rozwiąż zadanie i zarób nawet 14 punktów. 2 za rozwiązanie zadania, 10 gdy Twoja odpowiedź zostanie uznana jako najlepsza.
Rozwiązania
Podobne zadania
Podaj dwa argumenty (różne) ,które pozwolą przekonać mieszkańców Przedmiot: Biologia / Liceum | 2 rozwiązania | autor: jowita11 6.4.2010 (20:21) |
Podaj dwa najbardziej skuteczne sposoby zapobiegania chorobom wirusowym Przedmiot: Biologia / Liceum | 2 rozwiązania | autor: jowita11 6.4.2010 (22:36) |
METODY DATOWANIA SZCZĄTKÓW KOPALNYCH Przedmiot: Biologia / Liceum | 2 rozwiązania | autor: ania29041991 21.4.2010 (22:05) |
opisz transkrypcję i translację.Podaj różnice tych procesów u eukariota i Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: mika32 22.4.2010 (16:26) |
epifity- podaj trzy przyklady gatunkow tych roslin oraz okresl ich Przedmiot: Biologia / Liceum | 2 rozwiązania | autor: cukiereczek16 10.5.2010 (17:29) |
Podobne materiały
Przydatność 65% Rodzaje i zasady utrwalania mięsa zwierząt rzeźnych.
Spis treści 1. Wstęp. 1.1. Cel i istota utrwalania. 2.Przemysłowe metody utrwalania żywności. 2.1.Stopnie utrwalania żywności. 2.1.1.Pasteryzacja. 2.1.2.Sterylizacja. 3. Utrwalanie za pomocą niskich temperatur. 4.Zmiany zachodzące w mięsie podczas utrwalania. 4.1.Fizyczne. 4.2.Chemiczne i biochemiczne. 4.3.Mikrobiologiczne. 5.Zapobieganie...
Przydatność 65% Rodzaje i zasady utrwalania mięsa zwierząt rzeźnych.
Spis treści 1. Wstęp. 1.1. Cel i istota utrwalania. 2.Przemysłowe metody utrwalania żywności. 2.1.Stopnie utrwalania żywności. 2.1.1.Pasteryzacja. 2.1.2.Sterylizacja. 3. Utrwalanie za pomocą niskich temperatur. 4.Zmiany zachodzące w mięsie podczas utrwalania. 4.1.Fizyczne. 4.2.Chemiczne i biochemiczne. 4.3.Mikrobiologiczne. 5.Zapobieganie...
Przydatność 75% Metody przetwórstwa
Metody przetwórstwa Fizyczno chemiczne II rodzaju Tą grupą metod przetwarza się ponad 75% ogólnej masy wszystkich tworzyw. Najważniejszą metodą tej grupy jest wytłaczanie. Aktualnie tą metodą przetwarza się ponad 35% masy wszystkich tworzyw. Wytłaczanie polega na wprowadzeniu tworzywa w postaci proszku lub granulatu do leja zasypowego wytłaczarki, a następnie na jego...
Przydatność 65% Metody kartograficzne.
Metody kartograficzne są to sposoby przedstawiania na mapie rozmieszczenia rozmaitych zjawisk geograficznych, ekonomicznych i innych. Zjawiska te mogą być przedstawione jakościowo, tzn. tylko pokazany rodzaj zjawiska, lub ilościowo, tzn. jego wielkość lub natęzenie.1 Zależnie od sposobu graficznego i liczbowego przedstawienia zjawiska, mówimy o rozmaitych metodach kartograficznych....
Przydatność 50% Metody komputerowe
Metoda Gaussa-Jordana w programie Fortran (dla wtajemniczonych z UZ :) )
0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań
Zgłoś nadużycie
Komentarze do zadania