Treść zadania

~Jurczyk

Biologia ksiazka strona 122 ułóż dwa jak najdłuższe lancuchy pokarmowe

Zgłoś nadużycie

Komentarze do zadania

Zaloguj się lub załóź konto aby dodać komentarz.

Rozwiąż zadanie i zarób nawet 12 punktów. 2 za rozwiązanie zadania, 8 gdy Twoja odpowiedź zostanie uznana jako najlepsza.

Rozwiązania

Podobne zadania

HannahMontana biologia Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa 2 rozwiązania autor: HannahMontana 11.5.2010 (14:07)
HannahMontana biologia UZUPEŁNIJ Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa 3 rozwiązania autor: HannahMontana 13.5.2010 (16:38)
rozowa434 Pomocy! Biologia mnie atakować!!! Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa 2 rozwiązania autor: rozowa434 13.5.2010 (20:13)
HannahMontana Biologia:jak powstaje gleba? Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa 2 rozwiązania autor: HannahMontana 18.5.2010 (15:57)
HannahMontana Biologia:napisz krótko jak człowiek wykorzystuje łąkę:) Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa 1 rozwiązanie autor: HannahMontana 19.5.2010 (15:00)

Podobne materiały

Przydatność 55% Zatrucia pokarmowe

Ostre ,zwykle gwałtowne dolegliwości żołądkowo -jelitowe,występujące w stosunkowo krótkim czasie po dostaniu się do przewodu pokarmowego szkodliwych czynników biologicznych lub chemicznych. Okres wylęgania zatruć pokarmowych zakaźnych zwłaszcza bakteryjnych jest krótki - zwykle od kilku do kilkunastu godzin. Każde zatrucie pokarmowe może być groźne ,szczególnie dla...

Przydatność 70% Składniki pokarmowe

Wśród składników pokarmowych wyróżniamy: składniki budulcowe: białka, mineralne składniki, energetyczne: węglowodany, tłuszcze, regulujące: witaminy, woda. Wszystkie one są nam bardzo potrzebne do życia. Odżywianie jest to dostarczenie owych składników do każdej żywej komórki. Jedne są odpowiedzialne za nasz wzrok, a inne za wzrost. A oto i one: WŚRÓD SKŁADNIKÓW...

Przydatność 60% Składniki pokarmowe

Składniki pokarmowe - Białka - Tłuszcze - Węglowodany - składniki odżywcze - Witaminy - Składniki mineralne - Woda - Kwasy organiczne Substancje te powinny być zawarte w surowcach lub dodane w procesie technologicznym, w celu uzyskania pełnowartościowego wyrobu gotowego, będącego produktem gotowym. Podział i rola składników pokarmowych żywności. Człowiek...

Przydatność 70% Składniki pokarmowe

1. Składniki pokarmowe : Cukry Są to węglowodany . Cukry są głównym źródłem energii dla organizmu. Skrobia Glukoza Glikogen. Glikogen jest odkładany w mięśniach i w wątrobie. Przykłady produktów z zawartością skrobi: makaron, ziemniaki, pieczywo, kasza, rośliny strączkowe. Błonnik jest też cukrem. Pomaga w trawieniu pokarmów....

Przydatność 65% Składniki pokarmowe

Do czego służą poszczególne składniki pokarmowe i w jakich są produktach? ● Białka to składnik niezbędny do budowy organizmu. Szczególnie ważną rolę odgrywają w okresie wzrostu. Najwięcej białka jest w mleku i jego przetworach, a także w rybach, mięsie, fasoli, grochu. ● Sole mineralne to ważny składnik budulcowy kości i zębów. Znajdują się w owocach,...

0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji