Treść zadania

~smyczyk

wrzesień,porządek,warzywa

Zgłoś nadużycie

Komentarze do zadania

Zaloguj się lub załóź konto aby dodać komentarz.

Rozwiąż zadanie i zarób nawet 12 punktów. 2 za rozwiązanie zadania, 8 gdy Twoja odpowiedź zostanie uznana jako najlepsza.

Rozwiązania

Podobne zadania

ziomekol1998 po 3 owoce lub warzywa na litere ; d,e,r Przedmiot: Język polski / Szkoła podstawowa 5 rozwiązań autor: ziomekol1998 27.9.2010 (18:04)
aniolka Muszę wymyślić chasło do plakatu. temat: Warzywa Zdrowsze Niz Przedmiot: Język polski / Szkoła podstawowa 3 rozwiązania autor: aniolka 23.11.2010 (18:26)
derygado papryka to warzywa czy owoce Przedmiot: Język polski / Szkoła podstawowa 11 rozwiązań autor: derygado 12.1.2011 (18:26)
~Nina ulozyc zdania z wyrazami;witaminy,zdrowie,warzywa,owoce Przedmiot: Język polski / Szkoła podstawowa 2 rozwiązania autor: ~Nina 15.11.2011 (16:25)

Podobne materiały

Przydatność 60% Owoce i warzywa

Jak już wiemy owoce i warzywa są niezbędną częścią naszego codziennego jadłospisu. Każdy z nas powinien przynajmniej raz dziennie zjadać posiłek, w którym są warzywa i owoce. Jednak nie każdy i nie zawsze stosuje tego rodzaju metodę. A szkoda! Gdybyśmy codziennie dostarczali swojemu organizmowi odpowiednią ilość witamin i składników odżywczych znajdujących się w owocach...

Przydatność 60% Warzywa i owoce

Warzywa i owoce Warzywa i owoce są produktami niskoenergetycznymi, których głównym składnikiem są węglowodany. 1 g węglowodanów dostarcza 4 kcal energii. Właśnie węglowodany powinny stanowić główne źródło energii w naszym pożywieniu. Najbardziej bogate w węglowodany, a zarazem najbardziej kaloryczne spośród owoców są banany, winogrona i daktyle. Owoce i warzywa...

Przydatność 50% Warzywa i rzetwory z warzyw.

Spis treści: I Wstęp II. Ocena towaroznawcza warzyw 2.1. Uprawa, zbiory i spożycie warzyw w Polsce 2.2. Skład chemiczny i wartość odżywcza warzyw 2.3. Klasyfikacja warzyw 2.4 Ogólna charakterystyka warzyw 2.5. Przydatność, wymagania do przerobu 2.6. Opakowania, transport, przechowywanie warzyw 2.7. Wymagania jakościowe w obrocie warzywami, normalizacja III. Przetwory z...

Przydatność 55% Warzywa i owoce (technologia i towarozanwstwo)

Charakterystyka i podział owoców. Owoce należą do artykułów wysoko cenionych przez dietetyków i żywieniowców. Są one bowiem źródłem wielu witamin i związków mineralnych oraz błonnika. Ze względu na sezonowość zbioru krajowych owoców istnieje potrzeba ich utrwalania i przetwarzania. Obecnie w handlu w ciągłej sprzedaży znajdują się owoce z importu. Na ogół owoce...

Przydatność 65% Omów metody za pomocą których można utrwalić warzywa

Utrwalanie albo konserwowanie żywności jest to działanie zmierzające do przedłużenia trwałości żywności poprzez: Niedopuszczenie do rozwoju i działalności drobnoustrojów, przez ich zabicie lub usunięcie połączone z zabezpieczeniem przed zakażeniem wtórnym, Wstrzymanie tkankowych procesów biochemicznych, np. utleniania biologicznego, fermentacji, reakcji enzymatycznego...

0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji