Rozwiąż zadanie i zarób nawet 12 punktów. 2 za rozwiązanie zadania, 8 gdy Twoja odpowiedź zostanie uznana jako najlepsza.
Rozwiązania
Podobne zadania
po 3 owoce lub warzywa na litere ; d,e,r Przedmiot: Język polski / Szkoła podstawowa | 5 rozwiązań | autor: ziomekol1998 27.9.2010 (18:04) |
Muszę wymyślić chasło do plakatu. temat: Warzywa Zdrowsze Niz Przedmiot: Język polski / Szkoła podstawowa | 3 rozwiązania | autor: aniolka 23.11.2010 (18:26) |
papryka to warzywa czy owoce Przedmiot: Język polski / Szkoła podstawowa | 11 rozwiązań | autor: derygado 12.1.2011 (18:26) |
ulozyc zdania z wyrazami;witaminy,zdrowie,warzywa,owoce Przedmiot: Język polski / Szkoła podstawowa | 2 rozwiązania | autor: ~Nina 15.11.2011 (16:25) |
Podobne materiały
Przydatność 60% Owoce i warzywa
Jak już wiemy owoce i warzywa są niezbędną częścią naszego codziennego jadłospisu. Każdy z nas powinien przynajmniej raz dziennie zjadać posiłek, w którym są warzywa i owoce. Jednak nie każdy i nie zawsze stosuje tego rodzaju metodę. A szkoda! Gdybyśmy codziennie dostarczali swojemu organizmowi odpowiednią ilość witamin i składników odżywczych znajdujących się w owocach...
Przydatność 60% Warzywa i owoce
Warzywa i owoce Warzywa i owoce są produktami niskoenergetycznymi, których głównym składnikiem są węglowodany. 1 g węglowodanów dostarcza 4 kcal energii. Właśnie węglowodany powinny stanowić główne źródło energii w naszym pożywieniu. Najbardziej bogate w węglowodany, a zarazem najbardziej kaloryczne spośród owoców są banany, winogrona i daktyle. Owoce i warzywa...
Przydatność 50% Warzywa i rzetwory z warzyw.
Spis treści: I Wstęp II. Ocena towaroznawcza warzyw 2.1. Uprawa, zbiory i spożycie warzyw w Polsce 2.2. Skład chemiczny i wartość odżywcza warzyw 2.3. Klasyfikacja warzyw 2.4 Ogólna charakterystyka warzyw 2.5. Przydatność, wymagania do przerobu 2.6. Opakowania, transport, przechowywanie warzyw 2.7. Wymagania jakościowe w obrocie warzywami, normalizacja III. Przetwory z...
Przydatność 55% Warzywa i owoce (technologia i towarozanwstwo)
Charakterystyka i podział owoców. Owoce należą do artykułów wysoko cenionych przez dietetyków i żywieniowców. Są one bowiem źródłem wielu witamin i związków mineralnych oraz błonnika. Ze względu na sezonowość zbioru krajowych owoców istnieje potrzeba ich utrwalania i przetwarzania. Obecnie w handlu w ciągłej sprzedaży znajdują się owoce z importu. Na ogół owoce...
Przydatność 65% Omów metody za pomocą których można utrwalić warzywa
Utrwalanie albo konserwowanie żywności jest to działanie zmierzające do przedłużenia trwałości żywności poprzez: Niedopuszczenie do rozwoju i działalności drobnoustrojów, przez ich zabicie lub usunięcie połączone z zabezpieczeniem przed zakażeniem wtórnym, Wstrzymanie tkankowych procesów biochemicznych, np. utleniania biologicznego, fermentacji, reakcji enzymatycznego...
0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań
Zgłoś nadużycie
Komentarze do zadania