Treść zadania
Autor: karpik02 Dodano: 12.11.2013 (17:41)
mleko w proszku zawiera 60% cukru. jak sporządzić 5% roztwór czystego cukru z mleka w proszku ?
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Rozwiązania
Podobne zadania
Wodny roztwór kwasu azotowego (III) zawiera 0.04 mola jonów H +, oraz 3.16 Przedmiot: Chemia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: ania_9691 19.4.2010 (12:21) |
Pewien cukier zawiera 40% węgla, 6,7% wodoru oraz tlen. Wyznacz jego wzór Przedmiot: Chemia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: Angel05 11.5.2010 (15:46) |
Bor naturalny zawiera około 18,8 % boru-10 i około 81,2% boru-11.Ile Przedmiot: Chemia / Liceum | 2 rozwiązania | autor: DoMisia794 24.9.2010 (19:39) |
zad1. jądro atomu izotopu pewnego pierwiastka zawiera 20 protonów i 20 Przedmiot: Chemia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: zmijka432 27.9.2010 (19:58) |
1.Oblicz ile cukru i ile wody należy użyć by otrzymać 150g 8% Przedmiot: Chemia / Liceum | 3 rozwiązania | autor: mala1551 28.9.2010 (16:45) |
Podobne materiały
Przydatność 65% Rynek cukru
Praca w załączniku
Przydatność 65% Mleko
Skład chemiczny Mleko pochodzi od różnych zwierząt hodowlanych. W produkcji światowej na mleko krowie przypada ponad 90% produkcji. W mniejszych ilościach jest otrzymywane mleko bawole, mleko kozie i owcze. W Polsce produkuje się głównie mleko krowie i w znacznie mniejszej ilości mleko kozie oraz owcze (głównie do produkcji serów). Mleko jest to płynna wydzielina...
Przydatność 65% Mleko
Ad. I WSTĘP Wartość odżywcza mleka Mleko i produkty mleczne odgrywają podstawowa rolę w odżywianiu i mają wielki znaczenie dla zdrowia człowieka. W szczególności mleko jest dobrym źródłem wysokowartościowych białek, łatwo przyswajalnego tłuszczu, ważnych dla organizmu soli mineralnych (w tym wapnia, fosforu), witaminy A i witaminy z grupy B. Ze względów...
Przydatność 85% Mleko - rozwój opakowań
Zwykłe mleko - u niektórych pradawnych ludów miało znaczenie ceremonialne i składano je w ofierze bogom oraz duchom, dla innych jest to napój kompletnie nieprzyswajalny. Jak ewoluowało jego opakowanie przez lata? No cóż, do momentu, gdy nie wynaleziono w XIX wieku wirówki, która oddzielała śmietanę od mleka nie produkowało się go na szeroką skalę, gdyż nie miałoby to...
Przydatność 55% Mleko i jego przetwory
MLEKO I JEGO PRZETWORY MLEKO WARTOŚĆ ODŻYWCZA I SKŁAD CHEMICZNY MLEKA Mleko - jest wydzieliną gruczołu mlecznego ssaków Podstawowymi składnikami mleka są : Białka 3,4% Tłuszcze 2% Cukrowce 4,9% Składniki mineralne Witaminy Woda 90% Energia 51 kcl OGÓŁEM MLEKO = 2% CECHY FIZYCZNE I ORGANOLEPTYCZNE MLEKA Gęstość mleka 1,02 -1,033 g/cm3 Zebranie z...
0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań
Zgłoś nadużycie