Treść zadania

Adamos

Dodatkowe rozwiązanie dla VOODO95 -LOGARYTMY

Załączniki do zadania

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Rozwiązania

Podobne materiały

Przydatność 55% Krwinki czerwone (erytrocyty) + wiadomości dodatkowe

Krwinki czerwone (ang. RBC - red blood cells) Krwinki czerwone, czyli erytrocyty, przenoszą do tkanek tlen, a odprowadzają stamtąd dwutlenek węgla. Krwinki czerwone podaje się w przypadku niedokrwistości spowodowanej upośledzeniem nerek, złośliwych nowotworów, krwawień z przewodu pokarmowego i ostrej utracie krwi w wyniku wypadku. Krwinki czerwone są dla Świadków zabronione....

Przydatność 50% Le corps humain - słówka dodatkowe, typu ; rzepka, tchawica, siatkówka;)

Le squelette = le système osseux – szkielet Une articulation – staw Une colonne vertbrale – kręgosłup Une rotule – rzepka Une clavicule - obojczyk Une cheville – kostka u nogi Une fesse – pośladek Une paume – dłoń Une omoplate – łopatka Un mamelon – sutek Un cil – rzęsa Un larynx – krtań Une trache – tchawica Une ventricule – komora ( gauche –...

Przydatność 75% Zadania z Javy dodatkowe z klas String, File i Tablic

Może komuś się przydadzą...

Przydatność 80% Słowo odrodzenie domaga się uzupełnienia przez dodatkowe informacje. Jeśli odrodzenie, to odrodzenie czego? Co sie wówczas zmieniło?

Odrodzenie inaczej nazywane renesansem to epoka w dziejach kultury europejskiej.Rozpoczęła się w połowie XIV wieku we Włoszech. W innych krajach europejskich dopiero w połowie XV wieku. Za jej koniec uznaje się schyłek XVI stulecia. Swoimi działalnościami ludzie renesansu uważali, że odrodzili sztukę i naukę po upadku w okresie średniowiecza. Dzisiaj dostrzegamy znacznie...

Przydatność 60% Substancje dodatkowe - ich charakterystyka i zastosowanie w odniesieniu do artykułów żywnościowych. Elementy towaroznastwa

Od niepamiętnych czasów stosowano substancje dodatkowe dla podniesienia smakowitości i atrakcyjności artykułów żywnościowych, zwiększenia ich trwałości oraz ułatwienia procesów przetwarzania. Jako środki konserwujące były i są używane do dziś: dwutlenek siarki (E 220), i kwas octowy (E260), do peklowania mięsa azotan sodu (E251), a kurkuma (E 100) i koszenila (E 120)...

0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji