Treść zadania

lolo11

ola zaplacila 35 zl za 2,5 kg ciasta.ile zl zaplaci za 500g tego ciasta?

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Rozwiązania

  • ewka13

    500g=0,5kg

    2,5kg : 0,5kg=5

    kupi 5 razy mniej ciasta,czyli zapłaci też 5 razy mniej :

    35zł : 5 =7zł

    Za 500g (0,5kg) ciasta zapłaci 7zł.

Podobne materiały

Przydatność 70% Produkcja ciasta kruchego

Ciasto kruche otrzymuje się z połączenia w jednorodną masę mąki, tłuszczu i cukru. Stosując tylko te surowce w proporcji wynoszącej odpowiednio 3:2:1 części wagowych można nie dodawać do ciasta chemicznych środków spulchniających. Do wytwarzania ciast kruchych, oprócz wymienionych surowców, można stosować również jaja, mleko, syrop ziemniaczany i chemiczne środki...

Przydatność 50% Ciasta zarabiane na stolnicy

1.Asortyment ciasta zarabianych na stolnicy: a)kluski krajane b)makarony c)łazanki d)zacierki e)pierogi 2.Surowce podstawowe: a)mąka pszenna oraz płyn (woda,mleko lub jaja);ciasta te można wyrabiać z dodatkiem wody gdyż duża ilość glutenu nadaje ciastu sprężystość i zapobiega rozgotowaniu 3.Asortyment potraw z ciasta wyrabianego na stolnicy: a)zacierka skubana...

Przydatność 85% Ciasta kruche i półkruche

1.Charakterystyka ciast kruchych-ciasta,które odznaczają się bardzo dużą kruchością,która zależy od zawartości tłuszczu.Zawartość tłuszczu w ciastach kruchych wynosi od 50-100% są to ciasta wysoko tłuszczowe. 2.Surowce podstawowe do produkcji ciast kruchych. a)mąka pszenna b)tłuszcz 50-100% c)jaja (same żółtka lub żółtka ugotowane ale przetarte przez sito)...

Przydatność 60% Maszyny wykorzystywane do obróbki ciasta

Sposród maszyn wykorzystywanych do obróbki ciasta możemy wyróżnic takie jak : dzielarka, miesiarka, piece termoolejowe, wydłuzarki, wagodzielarki, krajalnica. Dzielarka dzięki dwupasmowemu i grawitacyjnemu systemowi dzielenia wykorzystuje maksymalnie swoje możliwości. Dzielarka dokładnie porcjuje rozwałkowane ciasto na żądaną masę lub długość. System dzielenia ciasta daje...

Przydatność 55% Ciasta zarabiane w naczyniu-smażone

1.Ciasto naleśnikowe-charakteryzuje się dużą płynnością,może być przyrządzane bez piany (popularne) bądź z pianą (wykwintne).Stosunek składników takich jak mleko,woda wynosi 1:1.Jaja do ciasta dodaje się w całości lub oddzielnie żółtko i białka. 2.Zmiany fizykochemiczne. Podczas smażenia występuje silne parowanie wody i powiększanie pęcherzyków powietrza co...

0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji