Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Rozwiązania
Podobne zadania
Własna działalność gospodarcza czy praca u pracodawcy? Za i przeciw . Wady Przedmiot: Przedsiębiorczość / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: agniecha2703 7.10.2010 (18:34) |
Wymien Zalety Przedsiebiorstwa : - spółdzielczego - społecznego - Przedmiot: Przedsiębiorczość / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: angela12423 12.1.2011 (14:28) |
wady i zalety każdego typu osobowości ( po 3 Przykłady) sangwinik Przedmiot: Przedsiębiorczość / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: jakub1995 19.9.2011 (17:10) |
Dam naj !!!!!!!Konto osobiste w wybranym banku 5 zalet i 3 wady. Przedmiot: Przedsiębiorczość / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: joszi 5.3.2012 (19:31) |
1. opracuj w formie referatu: omów zalety i koszty wstąpienia Polski do Przedmiot: Przedsiębiorczość / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: andzia9294 25.11.2012 (17:41) |
Podobne materiały
Przydatność 75% Zalety i wady wegetarianizmu
Biologia n Dieta wegetariańska, jako alternatywa dla tradycyjnego modelu odżywiania, staje się w Polsce coraz popularniejsza. Szacuje się jednak, że polskich wegetarian jest zaledwie kilka procent (1-3%), czyli kilkakrotnie mniej niż w krajach Europy Zachodniej (łącznie około 13 mln osób), czy USA (około 12 mln osób). n KIM JEST WEGANIN? Weganin to osoba, która nie spożywa i...
Przydatność 50% Zalety i Wady Internetu
*^*^*^*Zalety i Wady Internetu*^*^*^* vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Początkowo komputery były używane wyłącznie do celów wojskowych, jednak z biegiem czasu stały się powszechne. Obecnie liczba osób korzystających...
Przydatność 85% Wady i Zalety Demokracji
WADY - powolność działania - korupcja (łapówki, przekupstwa) - brak stabilności rządu - konflikty między siłami politycznymi oraz ich zwolennikami - zachwianie pierwotnych założeń demokracji np Wolności szykanowanie za wiarę, sposób bycia:( - bardzo duża nie równośc materialna - bezrobocie - znieczulica ZALETY - wpływ obywateli na funkcjonowanie państwa -...
Przydatność 55% Wady i zalety elektrowni
Wady elektrowni: -w razie awarii bardzo dotkliwie skaża środowisko, -stanowi doskonały cel ataków terrorystycznych., • emisja do atmosfery dwutlenku węgla co powoduje efekt cieplarniany. -do funkcjonowania potrzebny jest uran, -zanieczyszczenie powietrza jako konsekwencja procesu spalania paliw kopalnych. • konieczność pozyskiwania wody niezbędnej do chłodzenia co...
Przydatność 85% Zalety i wady promieniotwórczości
Promieniotwórczość( inaczej radioaktywność) to rozpad jąder atomowych niektórych pierwiastków, któremu towarzyszy promieniowanie. Ma ona swoich zwolenników i przeciwników. Zalety 1.Niszczące działanie promieniowania jądrowego jest wykorzystywane w terapii nowotworowej i innych chorób. 2.Izotopy promieniotwórcze znalazły liczne zastosowanie w badaniach naukowych,...
0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań
0 0
Idealnaa20 1.10.2013 (14:05)
Różnorodność procesów i metod utrwalania i konserwacji żywności sprawia, że często nie wiemy, co wybrać. Na szczęście, jest jedna niezawodna metoda, której renesans trwa już kilka, kilkanaście, a nawet i kilkaset lat. Tą metodą jest oczywiście proces zamrażania. W czym tkwi jego sukces, jakie są jego atuty?
Pierwszym i podstawowym jest to, że poprzez zamrażanie produkty czy też gotowe dania nie tracą swoich walorów smakowych, zapachowych , ani tym bardziej odżywczych. Jest to dogodne rozwiązanie zwłaszcza dla wszystkich osób pracujących czy też zaabsorbowanych innymi działaniami.Jak wiadomo praca, szkoła, zebrania rodzicielskie, etc. sprawiają, że wiele gospodyń domowych w tygodniu nie ma czasu, aby przygotować jakiś porządny posiłek bogaty w wartości odżywcze.
Na szczęście, dzięki procesowi mrożenia można ten problem łatwo obejść. Wystarczy, że w weekend przygotujemy odpowiednie potrawy, które następnie zamrozimy. W tygodniu wystarczy tylko je rozmrozić i podgrzać. Takim oto sposobem otrzymujemy posiłek, który dostarcza naszemu organizmowi wszystkie niezbędne składniki. Jak już, bowiem było zasygnalizowane dania czy produkty, które były poddane obróbce termicznej smakują tak samo po i przed procesem mrożenia.
Drugim powodem jest uniwersalność. Obróbce termicznej(mrożeniu) mogą być poddawane wszystkie produkty spożywcze, poczynając od drobiu, mięsa, poprzez owoce, warzywa, a na gotowanych zupach czy też kaszkach skończywszy. Nic więc dziwnego, że mrożenie zajmuje priorytetowe miejsce w rankingu konserwacji i utrwalania żywności już tak wiele lat. Chłodnictwo w tym zakresie nie ma sobie równych.
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie