Treść zadania
Autor: 1979 Dodano: 12.9.2013 (16:12)
pięć buteleczek jednakowych aromatów do ciast jest droższa o 2 złote od trzech buteleczek takich samych aromatów.Ile kosztuje jedna buteleczka aromatu?
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Rozwiązania
Podobne zadania
Oblicz bok kwadratu którego obwód jest równy obwodowi prostokąta o Przedmiot: Matematyka / Szkoła podstawowa | 2 rozwiązania | autor: Konto usunięte 29.3.2010 (18:52) |
wymyśl zagadkę której rozwiązaniem jest:a) 425 b) 306 Przedmiot: Matematyka / Szkoła podstawowa | 4 rozwiązania | autor: beata3740 30.3.2010 (16:55) |
(0,75+4 2/3 ):1,3= 4,375 - 2 1/8= Trzeba obliczyc razem między nimi jest Przedmiot: Matematyka / Szkoła podstawowa | 2 rozwiązania | autor: Konto usunięte 8.4.2010 (14:54) |
mama, tata i syn mają razem 93 lata. Syn jest 3 razy młodszy od mamy, a mama Przedmiot: Matematyka / Szkoła podstawowa | 4 rozwiązania | autor: marita31997 8.4.2010 (15:09) |
zapisz działania,których wynikiem jest podana liczba. 23 i taki 6 ale Przedmiot: Matematyka / Szkoła podstawowa | 2 rozwiązania | autor: daria332 8.4.2010 (21:33) |
Podobne materiały
Przydatność 80% Charakterystyka ciast drożdżowych
1.Charakterystyka ciasta drożdżowego: a)ciasta drożdżowe są najbardziej rozpowszechnioną grupą ciast b)odznaczają się dużą porowatością i pulchnością c)zawdzięczają to drożdżom,które są biologicznym środkiem spulchniającym ciasto d)ciasta drożdżowe są odżywcze i lekko strawne,mogą one być poddane: - pieczeniu - smażeniu - gotowaniu e)w zależności od...
Przydatność 80% Charakterystyka ciast biszkoptowych
1.Ciasta biszkoptowe-odznacza się dużą pulchnością i lekkością.Jest to ciasto dietetyczne;gdyż składnikiem spulchniającym jest wyłącznie wtłoczone powietrze a nie środki spulchniające. 2.Składniki podstawowe ciasta biszkoptowego: - mąka - jaja - cukier kryształ Składniki uzupełniające: - kako - bakalie - czekolada 3.Sposoby sporządzania ciasta...
Przydatność 75% Charakterystyka ciast ptysiowych (parzonych)
1.Charakterystyka ciast ptysiowych. Wyroby z ciasta ptysiowego po upieczeniu są: - lekkie - rumiane - suche - puste w środku - obojętne w smaku - o powierzni górnej z lekkim połyskiem i barwie od jasnożółtej do jasnobrązowej Produkuje się z niego korpusy oraz płaty,które napełnia się różnymi składnikami lub słonymi nadzieniami. 2.Składniki podstawowe ciasta...
Przydatność 70% Charakterystyka ciast francuskich i półfrancuskich
1.Ogólne wiadomości o ciastach półfrancuskich: a)ciasta francuskie odznacza się charakterystycznym listkowaniem,które powstaje w wyniku połączenia w jednolitą masę mąki,jaj i innych surowców,a następnie przekładania jej tłuszczem za pomocą wałkowania i składania b)ciasta półfrancuskie wyroby mają zastosowanie w produkcji gastronomicznej i ciastkarskiej: - ciasta...
Przydatność 80% Surowce podstawowe i pomocnicze do produkcji ciast
1.Surowce stosowane do produkcji ciast: a)podstawowe (mleko,woda,jaja) b)uzupełniające (cukier,bakalie) 2.Podział ze względu na rolę: a)wiążące-wiążą składniki w jedną całość b)smakowe-stosuje się do ciast w celu podniesienia smaku i aromatu (przyprawy korzenne,bakalie) c)spulchniające-dodaje się do ciast w celu zwiększenia ich porowatości i objętości.Rolę...
0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań
0 0
kornela323 12.9.2013 (17:07)
5x-2=3, 2x=2 , x=2 , x=1 odp jedna buteleczka kosztuje 1 zl
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
1979 12.9.2013 (19:47)
nie o takie rozwiązanie mi chodziło to jest 3 klasa podstawówki