Treść zadania
Autor: botojawlasnie Dodano: 10.6.2013 (14:37)
Waga konserw ma rozkład normalny z wartością oczekiwaną 200g i odchyleniem standardowym 4. Jaka część konserw ma wagę powyżej 205g?
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Rozwiązania
Podobne zadania
ROZKŁAD NORMALNY: Oblicz prawdopodobieństwo że wylosowana osoba będzie Przedmiot: Matematyka / Studia | 1 rozwiązanie | autor: dzessika 20.11.2013 (17:15) |
Dzienne zużycie wody w fabryce ma rozkład normalny o znanym odchyleniu Przedmiot: Matematyka / Studia | 1 rozwiązanie | autor: aleksa18 23.1.2014 (16:25) |
Staż pracy pracowników ma rozkład normalny N ( 11,4; 5,2 ). Jaki odsetek Przedmiot: Matematyka / Studia | 1 rozwiązanie | autor: dominiesia14 10.5.2014 (21:37) |
1. Waga wydobytej z dna Morza Bałtyckiego ropy dziennie wynosiła (w t): Przedmiot: Matematyka / Studia | 1 rozwiązanie | autor: mkix 3.6.2015 (21:56) |
Rozkład normalny ze średnią 13 i odchyleniem standardowym 4: a) wyznacz Przedmiot: Matematyka / Studia | 1 rozwiązanie | autor: patryk712 25.1.2016 (16:40) |
Podobne materiały
Przydatność 65% Konserwant, konserwanty
Konserwant inaczej środek konserwujący – związek chemiczny (lub mieszanina związków chemicznych), które powodują przedłużenie przydatności do spożycia lub trwałości produktów spożywczych i przemysłowych. Najczęściej konserwanty dodawane są do żywności (np. benzoesan sodu, kwas askorbinowy – zwany potocznie witaminą C). Konserwujące działanie ma także proces moczenia...
Przydatność 50% Jadłospis. BMI: 21,3. Metabolizm 2740 kcal. Wzrost 190cm, waga 82kg, mężczyzna
Metabolizm: 2740 kcal Imię Nazwiko klasa BMI: 21,3 JADŁOSPIS POSIŁEK ILOŚĆ PRODUKTÓW W GRAMACH ILOŚĆ KCAL I śniadanie: 1. Bułka 150 375 2. Mleko 250 120 3. Jajko 40 56 4. Wędlina 20 78 5. Masło 15 112 6. Sałata 20 3 7. Jabłko 80 38 8. Pomidor 200 54 II śniadanie: 1. Bułka 100 250 2. Masło 10 75 3. Ser biały 100 104 4. Sałata 20 3 5. Banan 70...
0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań
Zgłoś nadużycie