Treść zadania

TakaSobieJa

Opracuj następujące punkty :

1. Występowanie cukrów
2.Własności cukrów
3. Proces karmelizacji
4.Hydroliza cukrów złożonych
5.Rozkład termiczny
6. Fermentacja alkoholowa.

To wszystko oczywiście na temat cukrów ;)


Najlepiej,żeby było krótko i zwięźle.
z góry dzięęęękuję! :*

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Rozwiązania

Podobne zadania

kamsam oblicz ile gramów cukry trzeba przygotowac aby otrzymac 30g roztwotu 2.5 Przedmiot: Chemia / Gimnazjum 3 rozwiązania autor: kamsam 23.9.2010 (20:38)
Sebix5 42. Oblicz ile gramów cukry należy rozpuścić w wodzie, aby otrzymać 200g Przedmiot: Chemia / Gimnazjum 1 rozwiązanie autor: Sebix5 10.5.2011 (16:22)
EdkaxXx sacharydy (cukry) Przedmiot: Chemia / Gimnazjum 1 rozwiązanie autor: EdkaxXx 11.5.2011 (16:57)
~kama Cukry Przedmiot: Chemia / Gimnazjum 1 rozwiązanie autor: ~kama 1.6.2011 (20:00)
turbodymoman cukry Przedmiot: Chemia / Gimnazjum 1 rozwiązanie autor: turbodymoman 9.6.2011 (20:37)

Podobne materiały

Przydatność 60% Cukry

Cukry to przede wszystkim materiał energetyczny i strukturalny. Ze względu na budowę wyróżniamy cukry proste – glukoza, dwucukry – laktoza, sacharoza i wielocukry – skrobia, celuloza, czyli błonnik, chityna. G L U K O Z A – inaczej cukier gronowy, podstawowy węglowodan krwi, jeden z najważniejszych związków w przemianie węglowodanów. Jest cukrem prostym, dobrze...

Przydatność 65% Cukry.

CUKRY Cukry- to przede wszystkim materiał energetyczny i strukturalny. Ze względu na budowę wyróżniamy cukry proste – glukoza, dwucukry – laktoza, sacharoza i wielocukry – skrobia, celuloza, czyli błonnik, chityna. CUKRY (sacharydy) Tabela w załaczniku Węglowodany: - proste glukoza i fruktoza (izomery) w owocach, miodzie nie wymagają trawienia szybko...

Przydatność 50% Cukry

Węglowodany (cukry) 1.Skład chemiczny węglowodanów. Ogrzewając probóke z cukrem zatkaną korkiem z rurą, której wylot umieszczony jest w wodzie wapiennej zaobserwujemy mętnienie wody wapiennej oraz skraplanie się pary wodnej na wewnętrznych ściankach probówki. Świadczy to o tym, że w cukrze znajduje się węgiel i wodór oraz tlen. Stosunek wagowy w cukru wynosi C : H : O...

Przydatność 50% Cukry

Z cukrami spotykamy się ciągle w życiu codziennym, czasem nawet nie zdając sobie z tego sprawy. Nie zastanawiamy się czym są, z czego są zbudowane i jaka jest ich funkcja w naszym organizmie. Słysząc słowo „cukry” myślimy tylko o białych kryształkach w cukiernicy. Nie zdajemy sobie nawet sprawy, że to wszystko jest tylko malutką częścią związków o podobnej strukturze i...

Przydatność 55% Cukry

Cukry to węglowodany czyli związki będące wielowodorotlenowymi ketonami (ketozy) lub aldehydami (aldozy). są bardzo rozpowszechnionymi związkami organicznymi w przyrodzie. Występują w postaci: · monomerów - (monosacharydy, cukry proste, jednocukry np. glukoza) · dimerów - (disacharydy, dwucukry np. cukier spożywczy - sacharoza) · polimerów - (polisacharydy, wielocukry np....

0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji