Treść zadania
Autor: Bezsenna2 Dodano: 21.2.2013 (15:23)
Napisz łańcuch zależności pokarmowych wykorzystując niektóre z podanych organizmów nazwij poszczególne ogniwa tego łańcucha :Dzięcioł ,szczupak,świerk,larwy owadów,fitoplankton,ukleja,jastrząb,zooplankton
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Rozwiązania
Podobne zadania
Napisz 3 dniowy jadłospis razem z kaloriami!!! 1 dzień ma dotyczeć naszego Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: xpauluskaxxx 30.5.2010 (19:28) |
podaj skład komórki roślinnej i skład komórki zwierzęcej, oraz napisz Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: Jula12 6.10.2010 (17:41) |
1.spośród podanych poniżej procesów wybierz i podkreśl tylko te, które Przedmiot: Biologia / Liceum | 2 rozwiązania | autor: janka1982 25.10.2010 (16:41) |
spośród podanych poniżej procesów wybierz tylko te,które związane są z Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: BarbaraSzL 27.10.2010 (13:34) |
1.Oceń prawdziwość podanych stwierdzeń, wpisując literę P(prawda) lub Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: mimi22011984 11.11.2010 (15:19) |
Podobne materiały
Przydatność 65% Charakterystyka podstawowych składników pokarmowych
TEMAT: CHARAKTERYSTYKA PODSTAWOWYCH SKŁADNIKÓW PIOKARMOWYCH. `Pracę rozpocznę wyjaśniając co to jest układ pokarmowy, jak jest zbudowany i jaką pełni rolę. Tak, więc układ pokarmowy jest zespołem narządów służących do pobierania pokarmu, jego przeróbki mechanicznej (rozdrabnianie, połykanie, mieszanie pokarmu, transport treści pokarmowej) i chemicznej (trawienie),...
Przydatność 55% Trawienie i wchłanianie substancji pokarmowych
Podstawowymi czynnościami układu pokarmowego jest trawienie i wchłanianie substancji pokarmowych. Węglowodany są podstawowym składnikiem pokarmowym, w pożywieniu dostarczana jest głównie skrobia, a także sacharoza (popularny "cukier"), laktoza (składnik mleka), fruktoza (cukier owocowy). Trawienie tej grupy składników rozpoczyna się już w jamie ustnej, bowiem nasza ślina...
Przydatność 75% Czynniki wpływające na strawność składników pokarmowych (paszoznastwo)
Czynniki wpływające na strawność składników pokarmowych Strawność pokarmu – podatność pokarmu na procesy trawienne. Stopień w jakim składniki odżywcze w danym produkcie spożywczym mogą być uwolnione i rozłożone na części składowe, które nadają się do wchłonięcia. Strawność zależy od wielu czynników, takich jak np.: stan zdrowia zwierzęcia i jego wiek,...
Przydatność 70% Jadłospis na jeden dzień z uwzględnieniem składników pokarmowych.
ŚNIADANIE 2 jajka na miękko, kajzerka z masłem, szklanka herbaty, kiwi -jajko (białko, tłuszcz, cholesterol, potas, wapń, magnez, żelazo) -kajzerka (białko, węglowodany, tłuszcz, błonnik) -masło (tłuszcz, cukier, sole mineralne, woda, witaminy A, E, D2, D3) -herbata (teina, garbniki, olejki eteryczne, witaminy A, E, C) -kiwi (kwas cytrynowy, kwas foliowy, fosfor, magnez,...
Przydatność 50% Napisz własny mit
Na górze kitajrońskiej, gdzie było słychać śpiewy nocne, odbywała się zabawa. Na niej Dionizos, demoniczny bóg płodnych sił natury, plonów i wina, otoczony swym orszakiem popijał wino. Bachantki, odwieczne towarzyszki Dionizosa, odziane były w powój, gałęzie dębu i jodły, umajone bluszczem. Na białe odzienie z wełny narzuciły pstrokate skóry zwierzęce. Przedzierały...
0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań
Zgłoś nadużycie