Treść zadania

filtyl1982

witam proszę o POMOC !!! mam do napisania prace pt:
Doskonałe mleko - to lubię ! opowiadanie może pojawić się fikcja literacka w której zachencamy do spożycia mleka i przetworów mlecvznych z podkreśleniem wartości odżywczej tych produktów naracja trzecioosobowa wstęp i zakonczenie !!!!!!!!

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Rozwiązania

  • userphoto

    Mleko odgrywa bardzo wielką rolę w organizmie zawiera dużo białka i wapnia oraz witamin tłuszczy soli mineralnych oraz węglowodanów. Mleko jest łatwostrawny dla organizmu. Mleko powinno się dziennie pić tak pół litra. Albo można jeść twaróg lub ser. Każdy z nas wie, że możemy mleko ugotować jak ugotujemy to zmienia się smak. Zastosowanie mleka i postawania przetworów mlecznych na ciepło i zimno. Np. .mleko, kakao, bawarka, kawa a nawet zupy mleczne kisieli chłodników, koktajl itp.

Podobne zadania

kaamolo PROSZE O POMOC SZYBKO Przedmiot: Język polski / Szkoła podstawowa 1 rozwiązanie autor: kaamolo 14.4.2010 (19:44)
emef9 o sporcie proszę o pomoc :) Przedmiot: Język polski / Szkoła podstawowa 2 rozwiązania autor: emef9 16.4.2010 (16:51)
glupi7891 Pomoc!Zadanie na poniedziałek!Pilne! Przedmiot: Język polski / Szkoła podstawowa 2 rozwiązania autor: glupi7891 17.4.2010 (17:29)
kaamolo BARDZO PROSZE O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przedmiot: Język polski / Szkoła podstawowa 1 rozwiązanie autor: kaamolo 18.4.2010 (17:55)
miiistrzu PROSZE O POMOC SZYBKO *może być w 1 zdaniu Przedmiot: Język polski / Szkoła podstawowa 1 rozwiązanie autor: miiistrzu 18.4.2010 (18:11)

Podobne materiały

Przydatność 65% Mleko

Skład chemiczny Mleko pochodzi od różnych zwierząt hodowlanych. W produkcji światowej na mleko krowie przypada ponad 90% produkcji. W mniejszych ilościach jest otrzymywane mleko bawole, mleko kozie i owcze. W Polsce produkuje się głównie mleko krowie i w znacznie mniejszej ilości mleko kozie oraz owcze (głównie do produkcji serów). Mleko jest to płynna wydzielina...

Przydatność 65% Mleko

Ad. I WSTĘP Wartość odżywcza mleka Mleko i produkty mleczne odgrywają podstawowa rolę w odżywianiu i mają wielki znaczenie dla zdrowia człowieka. W szczególności mleko jest dobrym źródłem wysokowartościowych białek, łatwo przyswajalnego tłuszczu, ważnych dla organizmu soli mineralnych (w tym wapnia, fosforu), witaminy A i witaminy z grupy B. Ze względów...

Przydatność 85% Mleko - rozwój opakowań

Zwykłe mleko - u niektórych pradawnych ludów miało znaczenie ceremonialne i składano je w ofierze bogom oraz duchom, dla innych jest to napój kompletnie nieprzyswajalny. Jak ewoluowało jego opakowanie przez lata? No cóż, do momentu, gdy nie wynaleziono w XIX wieku wirówki, która oddzielała śmietanę od mleka nie produkowało się go na szeroką skalę, gdyż nie miałoby to...

Przydatność 55% Mleko i jego przetwory

MLEKO I JEGO PRZETWORY MLEKO WARTOŚĆ ODŻYWCZA I SKŁAD CHEMICZNY MLEKA Mleko - jest wydzieliną gruczołu mlecznego ssaków Podstawowymi składnikami mleka są : Białka 3,4% Tłuszcze 2% Cukrowce 4,9% Składniki mineralne Witaminy Woda 90% Energia 51 kcl OGÓŁEM MLEKO = 2% CECHY FIZYCZNE I ORGANOLEPTYCZNE MLEKA Gęstość mleka 1,02 -1,033 g/cm3 Zebranie z...

Przydatność 65% Mleko i przetwory z mleka

I. Skład chemiczny mleka i jego wartość odżywcza Mleko to płynna wydzielina wyspecjalizowanego gruczołu ssaków, zawierająca 8090% wody i 2010% (u krów zwykle 1213%) suchej masy, która składa się głównie z tłuszczu, białek, cukru mlekowego (laktozy) i soli mineralnych. Mleko pochodzi od różnych zwierząt hodowlanych. W produkcji światowej na mleko krowie przypada 90%. W...

0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji