Treść zadania
Autor: ewa879 Dodano: 18.2.2013 (19:43)
Wymieni produkty, zmiany w punkcie widzenia żywność, działanie konserwujące. W procesach:
- chłodzenia, głębokie mrożenie, pasteryzacja, sterylizacja, podgrzewania w ultrawysokiej temperaturze, suszenie, suszenie płynów, liofilizacja, solenie, peklowanie i wędzenie, peklowanie próżniowe, kiszenie utrwalenie kwasem, chemiczne środki utrwalające, alkohol, cukier naświetlenia.
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Rozwiązania
Podobne zadania
Podaj nazwę składnika odżywczego którego największą ilość zawierają produkty ... Przedmiot: Biologia / Liceum | 2 rozwiązania | autor: anitka0050 28.5.2010 (15:13) |
Jaki jest rodzaj enzymów cukrów i białek oraz ich substraty i produkty Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: hyodirella 18.11.2010 (15:20) |
Wymień rodzaje fermentacji.Jakie sa ich substraty i produkty. np.fermentacja Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: sipipipi 29.12.2010 (13:43) |
prosze o pomoc..Opisz fizyczne zmiany zachodzące w płucach na skutek palenia Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: ~Marzena Majer 7.2.2012 (11:08) |
Podaj dwie znaczące zmiany aromorfotyczne, które pojawiły się u roślin Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: tomaszomania 12.3.2012 (13:11) |
Podobne materiały
Przydatność 100% "Cierpienia młodego Wertera" - charakterystyka bohatera oraz zmiany jego sposobu widzenia świata.
Na podstawie analizy listów z 21 czerwca 1771r. i 12 grudnia 1772r. oraz całości lektury "Cierpień młodego Wertera" scharakteryzuj głównego bohatera, wskazując przyczyny zmiany jego sposobu widzenia świata. Zwróć uwagę na związek mi Na podstawie analizy listów z 21 czerwca 1771r. i 12 grudnia 1772r. oraz całości lektury "Cierpień młodego...
Przydatność 60% Źródła i produkty białkowe
Białka sa to bardzo skomplikowane zwiazki chemiczne, stanowiace zasadniczy i niezbędny element budowy każdej komórki. Z białek organizm buduje nowe lub odnawia zużyte komórki,hormony,enzymy,ciała odpornościowe itp.W skład białka wchodzi kilka pierwiastków , z których podstawowe to: azot,węgiel,tlen,wodór, a ponadto siarka ,fosfor.Pierwiastki te tworza zwiąki chemiczne...
Przydatność 70% Kształtowanie cen w punkcie sprzedaży detalicznej
Kształtowanie cen w punktach sprzedaży detalicznej powinno zapewnić im osiągnięcie zysku i jednocześnie utrzymanie dotychczasowego lub zwiększenie udziału przedsiębiorstw handlowego w rynku. Ustalanie cen jest trudnym zadaniem, ponieważ nie ma jednej skutecznej recepty którą można by było ustalać ceny w różnych sytuacjach. Aby osiągnąć zysk, nie należy koniecznie...
Przydatność 65% Ropa naftowa i produkty naftowe
Ropa naftowa, czyli olej skalny, jest najważniejszym surowcem węglowodorowym do otrzymywania cennych produktów przemysłowych, np. benzyny, nafty, olejów smarowych, parafiny. Mimo że źródła jej znane były już w starożytności, to jednak rozwój przemysłu naftowego datuje się dopiero od drugiej połowy XIX stulecia.. Pochodzenie złóż ropy naftowej tłumaczono rozmaicie....
Przydatność 50% Produkty markowe w turystyce Polskiej
Marka produktu jest jednym z istotnych elementów kształtujących działalność podmiotów na współczesnym konkurencyjnym rynku. Element ten traktowany jest jako część marketingowej struktury produktu. Należy jednak najpierw wyjaśnić pojęcie produktu, dla całkowitego zrozumienia istoty marki. Otóż jest to każdy materialny lub niematerialny efekt procesu produkcyjnego sprzedawany...
0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań
Zgłoś nadużycie