Treść zadania
Autor: ilona123jeziertska Dodano: 14.1.2013 (15:41)
Wymień składniki pokarmowe lub produkty żywnościowe które jesz a nie powinieneś?
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
Podobne zadania
Uporządkuj podane produkty w odpowiednich rubrykach: sałata, olej, jajka, Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 4 rozwiązania | autor: Martyska555 14.5.2010 (17:26) |
ułóż jadłospis(według tabeli kalorii)w którym opiszesz produkty Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 1 rozwiązanie | autor: pati07251997 19.5.2010 (20:08) |
ułóż jadłospis(według tabeli kalorii)w którym opiszesz produkty Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 1 rozwiązanie | autor: pati07251997 19.5.2010 (20:09) |
utwórz łańcuchy pokarmowe z przedstawionych zwierzat i roslin Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 3 rozwiązania | autor: adrianosek5511 3.11.2010 (18:36) |
łancuchy pokarmowe Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 2 rozwiązania | autor: anka23107 14.11.2010 (12:03) |
Podobne materiały
Przydatność 55% Zatrucia pokarmowe
Ostre ,zwykle gwałtowne dolegliwości żołądkowo -jelitowe,występujące w stosunkowo krótkim czasie po dostaniu się do przewodu pokarmowego szkodliwych czynników biologicznych lub chemicznych. Okres wylęgania zatruć pokarmowych zakaźnych zwłaszcza bakteryjnych jest krótki - zwykle od kilku do kilkunastu godzin. Każde zatrucie pokarmowe może być groźne ,szczególnie dla...
Przydatność 70% Składniki pokarmowe
Wśród składników pokarmowych wyróżniamy: składniki budulcowe: białka, mineralne składniki, energetyczne: węglowodany, tłuszcze, regulujące: witaminy, woda. Wszystkie one są nam bardzo potrzebne do życia. Odżywianie jest to dostarczenie owych składników do każdej żywej komórki. Jedne są odpowiedzialne za nasz wzrok, a inne za wzrost. A oto i one: WŚRÓD SKŁADNIKÓW...
Przydatność 60% Składniki pokarmowe
Składniki pokarmowe - Białka - Tłuszcze - Węglowodany - składniki odżywcze - Witaminy - Składniki mineralne - Woda - Kwasy organiczne Substancje te powinny być zawarte w surowcach lub dodane w procesie technologicznym, w celu uzyskania pełnowartościowego wyrobu gotowego, będącego produktem gotowym. Podział i rola składników pokarmowych żywności. Człowiek...
Przydatność 70% Składniki pokarmowe
1. Składniki pokarmowe : Cukry Są to węglowodany . Cukry są głównym źródłem energii dla organizmu. Skrobia Glukoza Glikogen. Glikogen jest odkładany w mięśniach i w wątrobie. Przykłady produktów z zawartością skrobi: makaron, ziemniaki, pieczywo, kasza, rośliny strączkowe. Błonnik jest też cukrem. Pomaga w trawieniu pokarmów....
Przydatność 65% Składniki pokarmowe
Do czego służą poszczególne składniki pokarmowe i w jakich są produktach? ● Białka to składnik niezbędny do budowy organizmu. Szczególnie ważną rolę odgrywają w okresie wzrostu. Najwięcej białka jest w mleku i jego przetworach, a także w rybach, mięsie, fasoli, grochu. ● Sole mineralne to ważny składnik budulcowy kości i zębów. Znajdują się w owocach,...
0 odpowiada - 0 ogląda - 2 rozwiązań
1 0
Klaudka 15.1.2013 (21:14)
hamburger,pizza,duże ilości tłuszczu
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie