Treść zadania
Autor: Gabriela107 Dodano: 8.1.2013 (16:04)
Rozwiąż krzyżówkę
1. produkty przeznaczone do jedzenia( 6 liter)
2. człowiek to organizm .... ( 10 liter)
3. pokarm jest pochodzenia roślinnego i .. 11 liter
4. dostarczają ich produkty mleczne 6 liter
5. jej źródłem są cukry 7 liter
6. potrzebne do zachowania zdrowia 8 liter
7. wapń magnez i żelazo to składniki.... 9 liter
8. sa materiałem zapasowym i energetycznym 8 liter
SZYBKO TO NA DZIŚ PROSZE DAM NAJ ;D
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
-
kurde-no 9.1.2013 (18:16)
1.pokarm
2.lądowy
3.zwierzęcego
4.białka
5.glukoza
6.witaminy
7.mineralne
8.tłuszczeDodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
Podobne zadania
Uporządkuj podane produkty w odpowiednich rubrykach: sałata, olej, jajka, Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 4 rozwiązania | autor: Martyska555 14.5.2010 (17:26) |
ułóż jadłospis(według tabeli kalorii)w którym opiszesz produkty Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 1 rozwiązanie | autor: pati07251997 19.5.2010 (20:08) |
ułóż jadłospis(według tabeli kalorii)w którym opiszesz produkty Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 1 rozwiązanie | autor: pati07251997 19.5.2010 (20:09) |
Napisz co to sa e produkty i podaj ich przyklady Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 1 rozwiązanie | autor: pingo3 5.3.2011 (11:10) |
Wymień składniki pokarmowe lub produkty żywnościowe które jesz a nie Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 2 rozwiązania | autor: ilona123jeziertska 14.1.2013 (15:41) |
Podobne materiały
Przydatność 80% Instrukcja jedzenia zupy
Mając przed sobą talerz gorącej zupy należy najpierw rytmicznie i mocno podmuchać nie więcej niż trzy razy. Gdy zaś zupa jest zimna tej czynności nie wykonujemy. Prawa lub lewą rękę (zależy jak kto woli sięgamy po łyżkę. Następnie powoli zbliżamy łyżkę do talerza, pochylając przy tym lekko w prawa stronę i nabieramy niedużą ilość zupy. Po chwili unosimy łyżkę do...
Przydatność 60% Źródła i produkty białkowe
Białka sa to bardzo skomplikowane zwiazki chemiczne, stanowiace zasadniczy i niezbędny element budowy każdej komórki. Z białek organizm buduje nowe lub odnawia zużyte komórki,hormony,enzymy,ciała odpornościowe itp.W skład białka wchodzi kilka pierwiastków , z których podstawowe to: azot,węgiel,tlen,wodór, a ponadto siarka ,fosfor.Pierwiastki te tworza zwiąki chemiczne...
Przydatność 65% Ropa naftowa i produkty naftowe
Ropa naftowa, czyli olej skalny, jest najważniejszym surowcem węglowodorowym do otrzymywania cennych produktów przemysłowych, np. benzyny, nafty, olejów smarowych, parafiny. Mimo że źródła jej znane były już w starożytności, to jednak rozwój przemysłu naftowego datuje się dopiero od drugiej połowy XIX stulecia.. Pochodzenie złóż ropy naftowej tłumaczono rozmaicie....
Przydatność 50% Produkty markowe w turystyce Polskiej
Marka produktu jest jednym z istotnych elementów kształtujących działalność podmiotów na współczesnym konkurencyjnym rynku. Element ten traktowany jest jako część marketingowej struktury produktu. Należy jednak najpierw wyjaśnić pojęcie produktu, dla całkowitego zrozumienia istoty marki. Otóż jest to każdy materialny lub niematerialny efekt procesu produkcyjnego sprzedawany...
Przydatność 75% Jakie produkty pszczele wchodzą w skład kosmetyków ?
Apiterapia -jest to metoda profilaktyki i leczenia przy pomocy produktów pszczelego pochodzenia. Mogą tu być użyte tylko produkty pszczele, a także preparaty wykonane z częściowym ich udziałem. Działanie produktów pszczelich jest wielokierunkowe: antybakteryjne, cytostatyczne, regeneracyjne, lipostabilne, stymulujące metaboliczne, detoksykacyjne, immunomodulacyjne, znieczulające i...
0 odpowiada - 0 ogląda - 2 rozwiązań
1 0
geo86 8.1.2013 (17:19)
1. żywność
2. cudzożywny
3. zwierzęcego
4. białka
5. glukoza
6. witaminy
7. mineralne
8. tłuszcze
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie