Treść zadania
Autor: Johanna Dodano: 23.5.2010 (12:56)
Pierwszy raz piekę sama ciasto.. piekarnikiem zawsze sie mama zajmowała a teraz pieke dla mamy i mam do was pytanie. Jak nagrzewamy piekarnik to na ile się daje stopni? na tyle w ilu się ciasto piecze? (w moim przypadku 160 stopni) ? i czy ciasto można włożyć jak zgaśnie czerwone światełko czy kiedy ?
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
-
krystipl 23.5.2010 (12:58)
zalezy ja stawiam zawsze na 170 stopni i pieke je 45 min
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
Podobne zadania
Jak rozumiesz określenie tytułowe mini-wykład o maxi-sprawie ? Czy wydaje Ci Przedmiot: Język polski / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: adee 8.4.2010 (22:34) |
Napiszę list do koła ochrony środowiska lub do burmistrza w sprawie ochrony Przedmiot: Język polski / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: roksi680 2.12.2010 (15:51) |
jestem przeciw! mó głos w sprawie ...` Przedmiot: Język polski / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: maddddie 4.4.2011 (22:16) |
Zredaguj list otwarty do rodziców w sprawie problemów w kontaktach z Przedmiot: Język polski / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: LoveeMee9 13.9.2011 (18:41) |
Podobne materiały
Przydatność 70% Produkcja ciasta kruchego
Ciasto kruche otrzymuje się z połączenia w jednorodną masę mąki, tłuszczu i cukru. Stosując tylko te surowce w proporcji wynoszącej odpowiednio 3:2:1 części wagowych można nie dodawać do ciasta chemicznych środków spulchniających. Do wytwarzania ciast kruchych, oprócz wymienionych surowców, można stosować również jaja, mleko, syrop ziemniaczany i chemiczne środki...
Przydatność 50% Ciasta zarabiane na stolnicy
1.Asortyment ciasta zarabianych na stolnicy: a)kluski krajane b)makarony c)łazanki d)zacierki e)pierogi 2.Surowce podstawowe: a)mąka pszenna oraz płyn (woda,mleko lub jaja);ciasta te można wyrabiać z dodatkiem wody gdyż duża ilość glutenu nadaje ciastu sprężystość i zapobiega rozgotowaniu 3.Asortyment potraw z ciasta wyrabianego na stolnicy: a)zacierka skubana...
Przydatność 85% Ciasta kruche i półkruche
1.Charakterystyka ciast kruchych-ciasta,które odznaczają się bardzo dużą kruchością,która zależy od zawartości tłuszczu.Zawartość tłuszczu w ciastach kruchych wynosi od 50-100% są to ciasta wysoko tłuszczowe. 2.Surowce podstawowe do produkcji ciast kruchych. a)mąka pszenna b)tłuszcz 50-100% c)jaja (same żółtka lub żółtka ugotowane ale przetarte przez sito)...
Przydatność 60% Maszyny wykorzystywane do obróbki ciasta
Sposród maszyn wykorzystywanych do obróbki ciasta możemy wyróżnic takie jak : dzielarka, miesiarka, piece termoolejowe, wydłuzarki, wagodzielarki, krajalnica. Dzielarka dzięki dwupasmowemu i grawitacyjnemu systemowi dzielenia wykorzystuje maksymalnie swoje możliwości. Dzielarka dokładnie porcjuje rozwałkowane ciasto na żądaną masę lub długość. System dzielenia ciasta daje...
Przydatność 55% Ciasta zarabiane w naczyniu-smażone
1.Ciasto naleśnikowe-charakteryzuje się dużą płynnością,może być przyrządzane bez piany (popularne) bądź z pianą (wykwintne).Stosunek składników takich jak mleko,woda wynosi 1:1.Jaja do ciasta dodaje się w całości lub oddzielnie żółtko i białka. 2.Zmiany fizykochemiczne. Podczas smażenia występuje silne parowanie wody i powiększanie pęcherzyków powietrza co...
0 odpowiada - 0 ogląda - 2 rozwiązań
0 0
ViCi17 23.5.2010 (12:56)
Jak zgaśnie czerwone światełko i zależy od rodzaju ciasta...:)
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie