Treść zadania
Autor: agusm20 Dodano: 1.11.2012 (22:17)
zmieszano mleko o zawartości 3,5% tluszczu 200l. mleka o zawartości 5,5 % tłuszczu o jakiej zawartości tłuszczu jest otrzymane mleko
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Rozwiązania
Podobne zadania
Roztwór soli kuchennej o stężeniu 25% zmieszano z roztworem 10%. Ile należy Przedmiot: Matematyka / Liceum | 3 rozwiązania | autor: PrinctonGirl609 16.10.2010 (19:45) |
Zadanie 2 Zmieszano 200 litrów mleka 2 % i 50 litrów mleka 4 %.Otrzymano Przedmiot: Matematyka / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: silje8 27.11.2010 (13:53) |
Zmieszano 2kg stopu o zawartości 35% miedzi i 4kg stopu o zawartości 65% Przedmiot: Matematyka / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: aniczkaaa1991 14.12.2010 (19:22) |
Zmieszano dwa gatunki cukierków w różnych cenach w stosunku 2:3 i uzyskano Przedmiot: Matematyka / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: klalusia005 13.1.2011 (16:07) |
Sześć krów zwykłej rasy dostarcza rocznie tyle samo mleka ile dwie krowy Przedmiot: Matematyka / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: maria161 6.3.2011 (11:27) |
Podobne materiały
Przydatność 65% Mleko i przetwory z mleka
I. Skład chemiczny mleka i jego wartość odżywcza Mleko to płynna wydzielina wyspecjalizowanego gruczołu ssaków, zawierająca 8090% wody i 2010% (u krów zwykle 1213%) suchej masy, która składa się głównie z tłuszczu, białek, cukru mlekowego (laktozy) i soli mineralnych. Mleko pochodzi od różnych zwierząt hodowlanych. W produkcji światowej na mleko krowie przypada 90%. W...
Przydatność 65% Mleko
Skład chemiczny Mleko pochodzi od różnych zwierząt hodowlanych. W produkcji światowej na mleko krowie przypada ponad 90% produkcji. W mniejszych ilościach jest otrzymywane mleko bawole, mleko kozie i owcze. W Polsce produkuje się głównie mleko krowie i w znacznie mniejszej ilości mleko kozie oraz owcze (głównie do produkcji serów). Mleko jest to płynna wydzielina...
Przydatność 65% Mleko
Ad. I WSTĘP Wartość odżywcza mleka Mleko i produkty mleczne odgrywają podstawowa rolę w odżywianiu i mają wielki znaczenie dla zdrowia człowieka. W szczególności mleko jest dobrym źródłem wysokowartościowych białek, łatwo przyswajalnego tłuszczu, ważnych dla organizmu soli mineralnych (w tym wapnia, fosforu), witaminy A i witaminy z grupy B. Ze względów...
Przydatność 80% Przetwórcze i odżywcze zastosowanie mleka
o to jest mleko? Potocznie to produkt, który można pić w postaci samego płynu lub spożywać w postaci produktów mlecznych: jogurtu, kefiru, sera, twarożku, masła... Naukowo to ?płynna wydzielina gruczołów mlecznych kobiet i samic ssaków, której wytwarzanie rozpoczyna się natychmiast po porodzie, stanowiąca naturalny, pełnowartościowy pokarm niemowląt i młodych zwierząt?....
Przydatność 85% Mleko - rozwój opakowań
Zwykłe mleko - u niektórych pradawnych ludów miało znaczenie ceremonialne i składano je w ofierze bogom oraz duchom, dla innych jest to napój kompletnie nieprzyswajalny. Jak ewoluowało jego opakowanie przez lata? No cóż, do momentu, gdy nie wynaleziono w XIX wieku wirówki, która oddzielała śmietanę od mleka nie produkowało się go na szeroką skalę, gdyż nie miałoby to...
0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań
Zgłoś nadużycie