Treść zadania
Autor: ~paula Dodano: 19.9.2012 (19:44)
Wyjaśnij, dlaczego przelewając mleko z kartonowego pudełka, należy uważać, aby nie ścisnąć zbyt mocno ścianek
PROSZĘ POMÓŻCIE !
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Rozwiązania
Podobne zadania
Wyjaśnij, dlaczego okręt wykonany m.in. z żelaza nie tonie? Przedmiot: Fizyka / Gimnazjum | 2 rozwiązania | autor: anitka96 11.4.2010 (14:41) |
Dlaczego ilość powietrza w oponach samochodowych latem winna być nieco Przedmiot: Fizyka / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: dopati 20.4.2010 (17:32) |
Dlaczego Ksiezyc jest zawsze zwrócony w stronę Ziemi ta samą stroną ? Przedmiot: Fizyka / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: Ozi123 2.5.2010 (14:45) |
dlaczego ziemia jest okrągła Przedmiot: Fizyka / Gimnazjum | 2 rozwiązania | autor: damian 2.5.2010 (15:11) |
wyjaśnij,dlaczego należy bardzo ostrożnie wyskakiwać z lekkiego Przedmiot: Fizyka / Gimnazjum | 2 rozwiązania | autor: Konto usunięte 9.5.2010 (17:04) |
Podobne materiały
Przydatność 65% Mleko
Skład chemiczny Mleko pochodzi od różnych zwierząt hodowlanych. W produkcji światowej na mleko krowie przypada ponad 90% produkcji. W mniejszych ilościach jest otrzymywane mleko bawole, mleko kozie i owcze. W Polsce produkuje się głównie mleko krowie i w znacznie mniejszej ilości mleko kozie oraz owcze (głównie do produkcji serów). Mleko jest to płynna wydzielina...
Przydatność 65% Mleko
Ad. I WSTĘP Wartość odżywcza mleka Mleko i produkty mleczne odgrywają podstawowa rolę w odżywianiu i mają wielki znaczenie dla zdrowia człowieka. W szczególności mleko jest dobrym źródłem wysokowartościowych białek, łatwo przyswajalnego tłuszczu, ważnych dla organizmu soli mineralnych (w tym wapnia, fosforu), witaminy A i witaminy z grupy B. Ze względów...
Przydatność 85% Mleko - rozwój opakowań
Zwykłe mleko - u niektórych pradawnych ludów miało znaczenie ceremonialne i składano je w ofierze bogom oraz duchom, dla innych jest to napój kompletnie nieprzyswajalny. Jak ewoluowało jego opakowanie przez lata? No cóż, do momentu, gdy nie wynaleziono w XIX wieku wirówki, która oddzielała śmietanę od mleka nie produkowało się go na szeroką skalę, gdyż nie miałoby to...
Przydatność 55% Mleko i jego przetwory
MLEKO I JEGO PRZETWORY MLEKO WARTOŚĆ ODŻYWCZA I SKŁAD CHEMICZNY MLEKA Mleko - jest wydzieliną gruczołu mlecznego ssaków Podstawowymi składnikami mleka są : Białka 3,4% Tłuszcze 2% Cukrowce 4,9% Składniki mineralne Witaminy Woda 90% Energia 51 kcl OGÓŁEM MLEKO = 2% CECHY FIZYCZNE I ORGANOLEPTYCZNE MLEKA Gęstość mleka 1,02 -1,033 g/cm3 Zebranie z...
Przydatność 65% Mleko i przetwory z mleka
I. Skład chemiczny mleka i jego wartość odżywcza Mleko to płynna wydzielina wyspecjalizowanego gruczołu ssaków, zawierająca 8090% wody i 2010% (u krów zwykle 1213%) suchej masy, która składa się głównie z tłuszczu, białek, cukru mlekowego (laktozy) i soli mineralnych. Mleko pochodzi od różnych zwierząt hodowlanych. W produkcji światowej na mleko krowie przypada 90%. W...
0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań
0 0
skromna 19.9.2012 (21:51)
Jak ściśniesz ścianki to zmniejszysz otwór, przez który wypływa mleko. Ta sama ilość (no powiedzmy, bo mleko wciąż się wylewa) będzie próbowała wydostać się przez mniejszą powierzchnię. Zwiększy się parcie i mleko będzie wylewać się szybciej i to mniejszym strumieniem przez co będzie się bardziej rozbryzgiwać w misce czy czym tam :D Tak mi się wydaje :P
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie