Treść zadania
Autor: misiek6626 Dodano: 11.6.2012 (23:26)
w szkolnej drogówce na pieciu uczniow przypada 1,2l zupy ile zupy przypada na trzech uczniów
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Rozwiązania
Podobne zadania
http://www.profesor.pl/publikacja,10877,Sprawdziany-i-testy,W-szkolnej-stolowce- Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: Asiulkam 8.4.2010 (21:09) |
1)W bibliotece szkolnej lektury stanowią 65% liczby wszystkich książek. Ile Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: piotrek484 8.10.2010 (17:10) |
1)W bibliotece szkolnej lektury stanowią 65% liczby wszystkich książek. Ile Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: piotrek484 8.10.2010 (17:16) |
1)W bibliotece szkolnej lektury stanowią 65% liczby wszystkich książek. Ile Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum | 3 rozwiązania | autor: piotrek484 8.10.2010 (17:16) |
Do 2 kg zupy pomidorowej pani Krysia dodała pięć szczypt soli (każda Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: Konto usunięte 14.10.2010 (16:55) |
Podobne materiały
Przydatność 80% Instrukcja jedzenia zupy
Mając przed sobą talerz gorącej zupy należy najpierw rytmicznie i mocno podmuchać nie więcej niż trzy razy. Gdy zaś zupa jest zimna tej czynności nie wykonujemy. Prawa lub lewą rękę (zależy jak kto woli sięgamy po łyżkę. Następnie powoli zbliżamy łyżkę do talerza, pochylając przy tym lekko w prawa stronę i nabieramy niedużą ilość zupy. Po chwili unosimy łyżkę do...
Przydatność 65% Sosy i zupy-charakterystyka
Sos to gęsty płyn, tworzony na bazie różnych składników, nadających mu odmienne smaki (ostry, łagodny, kwaśny, słodki), stosowany jako dodatek do: mięs, ryb, makaronów, wędlin, sałatek, deserów itd. W konsystencji luźniejszy jest od kremu. Sosy zimne – są dodatkiem do potraw zimnych przekąsek, niektórych dań gorących i deserów. Uzupełniają składniki odżywcze...
Przydatność 50% Technologia gastronomiczna - ciasta, kasze, kremy, zupy
praca znajduje się w załączniku
Przydatność 75% Test z technologii gastronomicznej (ciasta, zupy, sosy)
Imię i nazwisko: Klasa: Data: 1.Siekanie mąki z tłuszczem, dodanie żółtek i zarobienie składników w jedną całość to technika sporządzania ciasta: a. kruchego b. biszkoptowego c. ptysiowego d. drożdżowego 2.Przygotowując ciasto naleśnikowe należy: a. do mleka dodać jaja, wodę i mąkę, dobrze wymieszać b. do mąki dodać jaja, mleko i wodę, dobrze wymieszać c....
Przydatność 60% Pop – Art, czyli jak puszka zupy stała sie dziełem sztuki
POP – ART, CZYLI JAK PUSZKA ZUPY STAŁA SIĘ DZIEŁEM SZTUKI Pop-art (z angielskiego popular art - "sztuka popularna, powszechna"), nazwa jednego z najważniejszych nurtów w sztuce współczesnej wprowadzona przez krytyka L. Allowaya. Początki pop-artu łączą się z działalnością Independent Group (Alloway, R. Hamilton, E. Paolozzi) - ugrupowania, które wylansowało w Anglii...
0 odpowiada - 0 ogląda - 3 rozwiązań
1 1
rybitwa11 12.6.2012 (00:09)
układamy proporcję:
5 uczniów-------1,2 l zupy
3 uczniów----------x l zupy
-----------------------------------
5x=1,2*3
5x=3,6
x=3,6:5=0,72 l
Na 3 uczniów przypada 0,72 l zupy
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
0 0
aaaaadddddaaaaa 12.6.2012 (15:59)
5ucz. przypada 1,2 l
2,5ucz. przypada 0,6 l
0,5ucz. przypada 0,12 l
3ucz. przypada 0,72 l
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
0 0
mati192837465 12.6.2012 (17:20)
1,2 / 5 = 0,24
0,24 * 3 = 0,72l
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie