Treść zadania
Autor: koleanka Dodano: 20.5.2012 (17:44)
jak myślicie?
jakie dodatki do tej sukienki ??
i jaka fryzura.
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Rozwiązania
Podobne zadania
jaka jest róznica pomiędzy chromatyna chromatyda i chromosomem Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: nadya_ad1 28.10.2010 (20:21) |
jaka jest różnica między białkiem pełnowartościowym i Przedmiot: Biologia / Liceum | 2 rozwiązania | autor: asia55 6.11.2010 (15:25) |
jaka wg Was jest najlepsza dieta? Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: lusillaaa 6.11.2010 (20:08) |
Podaj przyklad funkcji jaka pelni w organizmach: a) glukoza b) glikogen c) Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: jaskier 13.12.2010 (10:46) |
Polacz nazwe ukladu pokarmowego z funkcja jaka pelni 1.- jama ustna Przedmiot: Biologia / Liceum | 2 rozwiązania | autor: jaskier 16.12.2010 (18:16) |
Podobne materiały
Przydatność 55% Chemiczne dodatki do żywności
Chemiczne dodatki do żywności ? związki chemiczne dołączane do żywności (najczęściej w liczbie od kilku do kilkunastu) w celu stworzenia wrażenia smaku, zapachu podobnego do naturalnego, zmiany jej konsystencji i koloru oraz przedłużania terminu ważności do spożycia. Podział Chemiczne dodatki do żywności można ogólnie podzielić na: kompozycje smakowo-zapachowe, zwane...
Przydatność 60% Dodatki do żywności E- przyjaciel czy wróg ?
Dodatkami do żywności nazywa się substancje, które same nie są środkami spożywczymi i najczęściej nie posiadają wartości odżywczej. Do żywności dodawane są celowo, aby oddziaływać na jej charakterystyczne cechy, np. konsystencję, smak, zapach, barwę, itp. W zależności od pełnionych funkcji wyróżnia się ponad 20 grup substancji dodatkowych np. barwniki, aromaty,...
Przydatność 75% "Zdrowe"- dodatki do żywności
Dodatkami do żywności nazywa się substancje, które same nie są środkami spożywczymi i najczęściej nie posiadają wartości odżywczej. Do żywności dodawane są celowo, aby oddziaływać na jej charakterystyczne cechy, np. konsystencję, smak, zapach, barwę, itp. W zależności od pełnionych funkcji wyróżnia się ponad 20 grup substancji dodatkowych np. barwniki, aromaty,...
Przydatność 80% Chemiczne dodatki do żywności.Substancje psychoaktywne
Chemiczne dodatki do żywności – związki chemiczne dołączane do żywności (najczęściej w liczbie od kilku do kilkunastu) w celu stworzenia wrażenia smaku, zapachu podobnego do naturalnego, zmiany jej konsystencji i koloru oraz przedłużania terminu ważności do spożycia. Chemiczne dodatki do żywności można ogólnie podzielić na: 1.Kompozycje smakowo-zapachowe, zwane czasami...
Przydatność 55% Jaka jest współczesna młodzież??
„... Dzieci wesoło wybiegły ze szkoły, zapaliły papierosy, wyciągnęły flaszki. Chodnik zapluły, ludzi przepędziły...” Tak postrzegają dorośli przedstawicieli mojego pokolenia. Z przykrością muszę stwierdzić, że ta szara rzeczywistość zatacza wśród moich rówieśników coraz większe koło. Wychowani przed telewizorem, a nie książką mamy uboższą, a przy tym...
0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań
Zgłoś nadużycie