Treść zadania
Autor: brailed02 Dodano: 24.4.2012 (20:53)
Wymień i krótko opisz urządzenia do wytwarzania ciasta. (minimum 3)
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Rozwiązania
Podobne zadania
Opisz rodzinę roślin liliowate Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: gacek1791 12.4.2010 (16:44) |
opisz transkrypcję i translację.Podaj różnice tych procesów u eukariota i Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: mika32 22.4.2010 (16:26) |
opisz poszczególne układy kręgowców;pokarmowy,wydalniczy,oddechowy,budowa Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: silje17 23.4.2010 (19:40) |
energia wodna-sposób wytwarzania Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: gabi508 25.4.2010 (11:58) |
Opisz etapy tonięcia ... Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: Konto usunięte 29.5.2010 (18:38) |
Podobne materiały
Przydatność 65% Spośród poznanych metod wytwarzania stali opisz tą , która według ciebie jest najlepsza. Uzasadnij wypowiedź.
Proces LD W 1959 roku w jednej z hut austryjackich w Linzu dokonano po raz pierwszy wytopu stali ze zwykłej przeróbczej surówki martenowskiej w konwertorze o wyłożeniu zasadowym i pojemności 2.0 t, stosując do tego czysty tlen gazowy. Tlen do konwertora wdmuchiwano pionowo z góry za pomocą specjalnych dysz. Dalsze doświadczenia przeprowadzone na konwertorach o pojemności 15 t w...
Przydatność 85% Kurs - minimum sanitarne.
1. Drobnoustroje a) Bakterie b) Wirusy c) Pleśnie 2. Drobnoustroje a) chorobotwórcze – dają objawy chorobowe b) niechorobotwórcze c) tlenowe d) beztlenowe (fakulatatywne, obligatoryjne) Bakterie – pojedyncze komórki o średnicy 0,4 – 1µm. o różnych kształtach (ziarenkowce, pałeczki, laseczki, przecinkowce i śrubowce), które mogą się łączyć, tworząc...
Przydatność 70% Produkcja ciasta kruchego
Ciasto kruche otrzymuje się z połączenia w jednorodną masę mąki, tłuszczu i cukru. Stosując tylko te surowce w proporcji wynoszącej odpowiednio 3:2:1 części wagowych można nie dodawać do ciasta chemicznych środków spulchniających. Do wytwarzania ciast kruchych, oprócz wymienionych surowców, można stosować również jaja, mleko, syrop ziemniaczany i chemiczne środki...
Przydatność 50% Ciasta zarabiane na stolnicy
1.Asortyment ciasta zarabianych na stolnicy: a)kluski krajane b)makarony c)łazanki d)zacierki e)pierogi 2.Surowce podstawowe: a)mąka pszenna oraz płyn (woda,mleko lub jaja);ciasta te można wyrabiać z dodatkiem wody gdyż duża ilość glutenu nadaje ciastu sprężystość i zapobiega rozgotowaniu 3.Asortyment potraw z ciasta wyrabianego na stolnicy: a)zacierka skubana...
Przydatność 85% Ciasta kruche i półkruche
1.Charakterystyka ciast kruchych-ciasta,które odznaczają się bardzo dużą kruchością,która zależy od zawartości tłuszczu.Zawartość tłuszczu w ciastach kruchych wynosi od 50-100% są to ciasta wysoko tłuszczowe. 2.Surowce podstawowe do produkcji ciast kruchych. a)mąka pszenna b)tłuszcz 50-100% c)jaja (same żółtka lub żółtka ugotowane ale przetarte przez sito)...
0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań
Zgłoś nadużycie