Treść zadania

dorota11345

Jak dobiera się tłuszcze do potraw?

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Rozwiązania

  • userphoto

    Zaleca się smażenie na olejach o przewadze kwasów jednonienasyconych nad wielonienasyconymi i wylewanie resztek po każdym cyklu smażenia.

Podobne materiały

Przydatność 70% Szkodliwość potraw grillowanych

POTRAWY GRILLOWANIE Mogłoby się wydawać, że grillowane mięso niczym nie różni się od tego pieczonego. Dlatego też wielu z nas nieświadomie spożywa jego nadmierne ilości. Prawdą natomiast jest, że podczas grillowania wydzielają się toksyczne związki, które przyczyniają się miedzy innymi do zwiększenia ryzyka zachorowania na raka. Nie jesteśmy w stanie temu zapobiec, ale...

Przydatność 75% Przepis na potrawe po angielsku

Pasta with delicious sauce Components: ? 50 dag of pasta ? 50 dag of mince meat ? 1 can of tomato pomance ? 1 big onion ? 3 spoons of olive oil ? 2 spoons of flour ? Cayenne ? Pepper ? Salt ? Herbs ? Green parsley Recipe: To give meat good taste use cayenne, pepper and salt. Put small pieces of mince meat on hot oil and fry it for some time. Next cut onion and add it to meat. When onion gets...

Przydatność 75% Wartość odżywcza i zdrowotna oraz asortyment potraw z ryb.

Ryby jako zdrowe źródło białka, które stanowi jeden z najważniejszych składników pożywienia. Organizm ludzki nie potrafi magazynować białka, co wiąże się z koniecznością stałego dostarczania go w pożywieniu. Białko stanowi materiał do odbudowy zużytych tkanek i budowy nowych. Ponadto bierze udział w produkcji hormonów, enzymów, ciał odpornościowych, hemoglobiny. Nie...

Przydatność 60% Ocena towaroznawcza jaj i zastosowanie do produkcji potraw

1.Definicja jaja. Jest dużą komorą rozrodczą ptaków,zawierającą wszystkie składniki odżywcze potrzebne do rozwoju zarodka.W handlu spotyka się jaja świeże,sproszkowane oraz masę jajeczną mrożoną. 2.Budowa i wartość odżywcza jaj: Jajo składa się:z żółtka,błona obiałkowa,błona żółtkowa,błona podskorupkowa,tarcza zarodkowa,skorupa,komora...

Przydatność 55% Proces technologiczny przygotowania potraw oraz HACCP w gastronomii na podstawie restauracji Filmowa Beverly Hills w Wyższej Szkole Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu

WSTĘP Światowe dane statystyczne są zatrważające ? główne ogniska zatruć pokarmowych to zakłady gastronomiczne. Na pewno każdy z nas zna osobę, która zatruła się właśnie w restauracji, więc ten problem dotyczy nas wszystkich. Niewłaściwa obróbka cieplna, zbyt długi okres schładzania produktów, przechowywanie produktów w temperaturze pokojowej, wadliwie prowadzone...

0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji