Treść zadania
Autor: Diancia Dodano: 22.1.2012 (20:17)
Określ przynależność troficzną wg łańcuchów pokarmowych następujących organizmów:
komar,wiewiórka,kornik,mszyca,pleśniak biały,tygrys,escherichia coli.
Dam najj
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Rozwiązania
Podobne zadania
Podac nazwy enzymów pokarmowych?? Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 3 rozwiązania | autor: agatka1948 5.11.2010 (14:26) |
Wypisz po 5 przykładów łańcuchów pokarmowych w: lesie, na polu rolnym, w Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 3 rozwiązania | autor: Digidong 23.11.2010 (20:40) |
1.Poniżej podano rolę niektórych składników pokarmowych. Rozpoznaj te Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: patrycja1916 2.12.2010 (19:30) |
Pięć łańcuchów zależności pokarmowych dla wybranych Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: martuska123 6.12.2010 (16:08) |
Podział składników pokarmowych :) Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 2 rozwiązania | autor: asia4321126 17.1.2011 (20:32) |
Podobne materiały
Przydatność 55% Poziomy troficzne- ściąga
POZIOMY TROFICZNE- pod względem odżywiania się populacje podzielono na grupy zwane poziomami troficznymi PRODUCENCI to rośliny zielone i samożywne protisty zdolne do samodzielnego wytwarzania zw organicznych w procesie fotosyntezy, wyprodukowane przez nie subst są wykorzystywane do przemian metabolicznych bądź wbudowane we własne tkanki i tworzą tzw biomasę roślinną KONSUMENCI....
Przydatność 65% Charakterystyka podstawowych składników pokarmowych
TEMAT: CHARAKTERYSTYKA PODSTAWOWYCH SKŁADNIKÓW PIOKARMOWYCH. `Pracę rozpocznę wyjaśniając co to jest układ pokarmowy, jak jest zbudowany i jaką pełni rolę. Tak, więc układ pokarmowy jest zespołem narządów służących do pobierania pokarmu, jego przeróbki mechanicznej (rozdrabnianie, połykanie, mieszanie pokarmu, transport treści pokarmowej) i chemicznej (trawienie),...
Przydatność 55% Trawienie i wchłanianie substancji pokarmowych
Podstawowymi czynnościami układu pokarmowego jest trawienie i wchłanianie substancji pokarmowych. Węglowodany są podstawowym składnikiem pokarmowym, w pożywieniu dostarczana jest głównie skrobia, a także sacharoza (popularny "cukier"), laktoza (składnik mleka), fruktoza (cukier owocowy). Trawienie tej grupy składników rozpoczyna się już w jamie ustnej, bowiem nasza ślina...
Przydatność 75% Czynniki wpływające na strawność składników pokarmowych (paszoznastwo)
Czynniki wpływające na strawność składników pokarmowych Strawność pokarmu – podatność pokarmu na procesy trawienne. Stopień w jakim składniki odżywcze w danym produkcie spożywczym mogą być uwolnione i rozłożone na części składowe, które nadają się do wchłonięcia. Strawność zależy od wielu czynników, takich jak np.: stan zdrowia zwierzęcia i jego wiek,...
Przydatność 70% Jadłospis na jeden dzień z uwzględnieniem składników pokarmowych.
ŚNIADANIE 2 jajka na miękko, kajzerka z masłem, szklanka herbaty, kiwi -jajko (białko, tłuszcz, cholesterol, potas, wapń, magnez, żelazo) -kajzerka (białko, węglowodany, tłuszcz, błonnik) -masło (tłuszcz, cukier, sole mineralne, woda, witaminy A, E, D2, D3) -herbata (teina, garbniki, olejki eteryczne, witaminy A, E, C) -kiwi (kwas cytrynowy, kwas foliowy, fosfor, magnez,...
0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań
Zgłoś nadużycie