Treść zadania
Autor: ~sara Dodano: 4.1.2012 (20:31)
Przetłumacz :
Składniki :
75 g margaryny kasi
250g miodu
1 opakowanie przyprawy do piernika
500g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
Przygotowanie :
w rondelku stapiamy margarynę ,miód i cukier
Przestudzone masło wlac do miski
Mąkę z proszkiem do pieczenia
oraz przyprawę do piernika dodać wraz z jajkiem do masy miodowej.
Zagniecione ciasto pozostawić pod przykryciem na 1-2 godziny.
Z rozwałkowanego na grubość 0,5 cm ciasta wycinać pierniki.
Piec w rozgrzanego do 200*C pierniku przez 15-20 min.
Pierniczki należy odstawić na 2 -3 tygodnie w suche i chłodne miejsce by skruszały
Komentarze do zadania
-
alunia14 5.1.2012 (17:28)
ingredients:
75 g margarine kasi
250g of honey
1 package gingerbread spice
500g flour
2 teaspoons baking powder
1 egg
preparation:
we merge margarine in a saucepan, honey and sugar
Przestudzone pour butter into a bowl
Flour with baking powder
and gingerbread spice to add, along with egg-to-weight honey.
The composed dough leave it covered for 1-2 hours.
With rolled to a thickness of 0.5 cm cut gingerbread dough.
Bake in preheated to 200 * C for 15-20 min gingerbread.
Gingerbread should be discontinued for 2 -3 weeks in dry and cool place to have gone
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
-
aduuuuuula 10.1.2012 (13:52)
Zutaten:
75 g Margarine kasi
250g Honig
1 Packung Lebkuchengewürz
500g Mehl
2 Teelöffel Backpulver
1 Ei
Zubereitung:
Wir verschmelzen Margarine in einem Topf Honig und Zucker
Przestudzone pour Butter in eine Schüssel
Mehl mit Backpulver
und Lebkuchengewürz hinzufügen, zusammen mit Ei-Gewichts-Honig.
Die zusammengesetzten Teig lassen Sie es für 1-2 Stunden abgedeckt.
Mit gerollt, um eine Dicke von 0,5 cm geschnitten Lebkuchenteig.
Im vorgeheizten auf 200 * C für 15-20 min Lebkuchen.
Gingerbread soll für 2 -3 Wochen in trockenen und kühlen Ort zu gegangen abgesetzt werdenDodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
Podobne materiały
Przydatność 60% Opakowanie
Większość produktów materialnych musi być zapakowana i opatrzona etykietą. Niektóre opakowania, jak butelka Coca – Coli czy pudełko pończoch L'eggs, są znane na całym świecie. Wielu specjalistów do spraw marketingu uznaje opakowanie za piąty, obok ceny, produktu, dystrybucji i promocji, element marketingu mix. Jednakże większość traktuje opakowanie i etykietę jako element...
Przydatność 60% Opakowanie żywności – kształtowanie i funkcja
Człowiek na początku istnienia swojej cywilizacji ze względu na stopień intelektualnego rozwoju pozyskiwał żywność wyłącznie dla potrzeby chwili, aby zabezpieczyć głód. Żywność i jej pozyskanie oprócz naturalnego instynktu rozmnażania było podstawowym zajęciem plemion pierwotnych. Wobec braku potrzeby przechowywania żywności człowiek pierwotny nie myślał o jej...
Przydatność 50% Opakowanie jako środek kontroli jakości
OPAKOWANIE JAKO ŚRODEK KONTROLI JAKOŚCI Opakowanie – to wyrób, który stanowi zewnętrzną warstwę określonego towaru mającego chronić go, ułatwiać przemieszczanie, magazynowanie, jak również sprzedaż oraz ma oddziaływać na wyobraźnię nabywcy. ¬ Polska Norma PN-O-79000 (Terminologia) definiuje opakowanie jako: „wyrób zapewniający utrzymanie określonej jakości...
Przydatność 75% Opakowanie i jego funkcje. Rodzaje opakowań
Opakowanie – to wyrób, który stanowi zewnętrzną warstwę określonego towaru mającego chronić go, ułatwiać przemieszczanie, magazynowanie, jak również sprzedaż oraz ma oddziaływać na wyobraźnię nabywcy. Funkcje opakowań: 1.Funkcja Ochronna Towarów – chroni produkt przed działaniem czynników zewnętrznych. Wartość użytkowa musi być zabezpieczona przez opakowanie , aby...
Przydatność 60% Zaprojektuj opakowanie i uzasadnij swój wybór.
PRODUKT: krem do depilacji PROPONOWANE OPAKOWANIE: szklany pojemnik w kształcie elipsy, z plastikową wciskową pokrywką; wewnątrz opakowania-aluminiowa folia zabezpieczająca wydostanie się kremu –usuwana podczas pierwszego użycia oraz plastikowa przykryweczka pełniąca rolę szpatułki do nakładania kremu TYP OPAKOWANIA: bezpośrednie, trwałe, uniwersalne, twarde, wieloelementowe,...
0 odpowiada - 0 ogląda - 2 rozwiązań
2 0
alunia14 5.1.2012 (17:29)
ingredients:
75 g margarine kasi
250g of honey
1 package gingerbread spice
500g flour
2 teaspoons baking powder
1 egg
preparation:
we merge margarine in a saucepan, honey and sugar
Przestudzone pour butter into a bowl
Flour with baking powder
and gingerbread spice to add, along with egg-to-weight honey.
The composed dough leave it covered for 1-2 hours.
With rolled to a thickness of 0.5 cm cut gingerbread dough.
Bake in preheated to 200 * C for 15-20 min gingerbread.
Gingerbread should be discontinued for 2 -3 weeks in dry and cool place to have gone
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie