Treść zadania
Autor: Ela28 Dodano: 26.12.2011 (20:12)
Dlaczego po kuracji antybiotykowej nalezy pis zsiałe mleko, jesc jogurty i tak dalej????
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
Podobne zadania
Dlaczego podwzgórze i przysadkę mózgową nazywamy gruczołami nadrzędnymi? Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: dianka3328 25.4.2010 (11:24) |
1.) wyjaśnij dlaczego podczas mitozy nie zmienia się liczba chromosomów. Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: paula94153 12.10.2010 (21:37) |
Dlaczego witamina D jest szkodliwa dla murzynów ? Przedmiot: Biologia / Liceum | 2 rozwiązania | autor: karo932 14.10.2010 (13:21) |
wyjaśnij, dlaczego w mięśniach szkieletowych obserwowanych pod mikroskopem Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: ecstasa 14.10.2010 (23:15) |
Wyjaśnij, dlaczego hormon wywołuje reakcję tylko w komórkach docelowych, Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: rafmaxxx 17.10.2010 (22:18) |
Podobne materiały
Przydatność 65% Mleko
Skład chemiczny Mleko pochodzi od różnych zwierząt hodowlanych. W produkcji światowej na mleko krowie przypada ponad 90% produkcji. W mniejszych ilościach jest otrzymywane mleko bawole, mleko kozie i owcze. W Polsce produkuje się głównie mleko krowie i w znacznie mniejszej ilości mleko kozie oraz owcze (głównie do produkcji serów). Mleko jest to płynna wydzielina...
Przydatność 65% Mleko
Ad. I WSTĘP Wartość odżywcza mleka Mleko i produkty mleczne odgrywają podstawowa rolę w odżywianiu i mają wielki znaczenie dla zdrowia człowieka. W szczególności mleko jest dobrym źródłem wysokowartościowych białek, łatwo przyswajalnego tłuszczu, ważnych dla organizmu soli mineralnych (w tym wapnia, fosforu), witaminy A i witaminy z grupy B. Ze względów...
Przydatność 85% Mleko - rozwój opakowań
Zwykłe mleko - u niektórych pradawnych ludów miało znaczenie ceremonialne i składano je w ofierze bogom oraz duchom, dla innych jest to napój kompletnie nieprzyswajalny. Jak ewoluowało jego opakowanie przez lata? No cóż, do momentu, gdy nie wynaleziono w XIX wieku wirówki, która oddzielała śmietanę od mleka nie produkowało się go na szeroką skalę, gdyż nie miałoby to...
Przydatność 55% Mleko i jego przetwory
MLEKO I JEGO PRZETWORY MLEKO WARTOŚĆ ODŻYWCZA I SKŁAD CHEMICZNY MLEKA Mleko - jest wydzieliną gruczołu mlecznego ssaków Podstawowymi składnikami mleka są : Białka 3,4% Tłuszcze 2% Cukrowce 4,9% Składniki mineralne Witaminy Woda 90% Energia 51 kcl OGÓŁEM MLEKO = 2% CECHY FIZYCZNE I ORGANOLEPTYCZNE MLEKA Gęstość mleka 1,02 -1,033 g/cm3 Zebranie z...
Przydatność 65% Mleko i przetwory z mleka
I. Skład chemiczny mleka i jego wartość odżywcza Mleko to płynna wydzielina wyspecjalizowanego gruczołu ssaków, zawierająca 8090% wody i 2010% (u krów zwykle 1213%) suchej masy, która składa się głównie z tłuszczu, białek, cukru mlekowego (laktozy) i soli mineralnych. Mleko pochodzi od różnych zwierząt hodowlanych. W produkcji światowej na mleko krowie przypada 90%. W...
0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań
1 0
bangbang 26.12.2011 (20:49)
Ponieważ po kuracji antybiotykowej nasza flora bakteryjna jest wyniszczona, a jogurty itp. zawierają żywe bakterie, które przywracają jej równowagę.
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie