Treść zadania
Autor: damian751 Dodano: 28.11.2011 (22:11)
scharakteryzuj obróbkę cieplną warzyw kapustnych oraz obróbkę wstępną cieplną warzyw strączkowych
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Rozwiązania
Podobne zadania
epifity- podaj trzy przyklady gatunkow tych roslin oraz okresl ich Przedmiot: Biologia / Liceum | 2 rozwiązania | autor: cukiereczek16 10.5.2010 (17:29) |
Scharakteryzuj przebieg profazy pierwszej mejozy.Porównaj przebieg i znaczenie Przedmiot: Biologia / Liceum | 2 rozwiązania | autor: emila91 30.5.2010 (10:30) |
potrzebny referat choroby układu krawężnia oraz profilaktyka Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: szogun69 3.6.2010 (15:14) |
Scharakteryzuj poszczególne grupy owocowe (z każdej grupy po trzy) Przedmiot: Biologia / Liceum | 2 rozwiązania | autor: sylmil1 23.9.2010 (19:17) |
podaj skład komórki roślinnej i skład komórki zwierzęcej, oraz napisz Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: Jula12 6.10.2010 (17:41) |
Podobne materiały
Przydatność 80% Gotowanie warzyw kapustnych
1.Asortyment warzyw kapustnych: a)wszytskie rodzaje kapusty (głowiasta biała,głowiasta czerwona,brukselska) b)kalafiory c)brokuły d)jarmuż e)kalarepa 2.Zasady gotowania warzyw kapustnych: a)gotujemy bez przykrycia w ciągu pierwszych 15-20 min. b)gotować krótko do momentu zmiękczenia warzyw aby w jak największym stopniu zachować składniki mineralne i witaminy c)kapustę...
Przydatność 60% Silniki cieplne
Silniki cieplne, urządzenia zmieniające ciepło im dostarczone na energię mechaniczną w formie pracy. Silniki cieplne są to między innymi silniki spalinowe, odżutowe rakietowe, parowe itp. W silnikach cieplnych odbywają się procesy kołowe to znaczy, że po wykonaniu pewnego cyklu przemian silnik wraca do swojego pierwotnego stanu. Substancja podlegająca tym przemianom w silniku jest...
Przydatność 85% Pompy cieplne
Lodówki W lodówkach, zamrażarkach i urządzeniach klimatycznych wykorzystuje się zjawisko ochładzania się cieczy wskutek szybkiego parowania. Urządzenia te składają się z czterech podstawowych części: zbiornika substancji chłodzącej, dwóch wymienników ciepła (wewnętrznego i zewnętrznego) i sprężarki. Jako substancji chłodzącej do początku lat dziewięćdziesiątych...
Przydatność 75% Zasady gotowania warzyw strączkowych
1.Podział warzyw strączkowych: a)suche (fasola sucha,groch,łubin,bób,soja,soczewica) b)swieże (groszek zielony,fasola szparagowa) 2.Zasady gotowania warzyw strączkowych świeżych: a)gotujemy zawsze w wodzie osolonej i pod przykryciem 3.Zasady gotowania suchych nasion roślin strączkowych: a)przeprowadzić obróbkę wstępną (sortowanie,mycie,płukanie) b)namoczyć w zimnej...
Przydatność 75% Silniki cieplne - referat
Silnik cieplny jest to urządzenie wytwarzające energię mechaniczną oraz elektryczną z energii cieplnej. Czynnikiem pracującym w silniku cieplnym jest ciecz, która charakteryzuje się dużymi zmianami objętości właściwej wraz ze zmianą temperatury i ciśnienia. W zależności od tego, jaki jest rodzaj czynnika pracującego, można rozróżnić silniki spalinowe i parowe....
0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań
Zgłoś nadużycie