Treść zadania
Autor: Masetttad Dodano: 31.10.2011 (15:47)
Utwórz po 3 łańcuchy pokarmowe w 3 wybranych przez ciebie ekosystemach i podpisz je. (czyli razem 9 łańcuchów)
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Rozwiązania
Podobne zadania
opracuj kartę informacyjną (pochodzenie, budowa i wykorzystanie przez Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: agnieszka1996r 15.4.2010 (16:32) |
Co rozumiemy przez pojęcia manna pustynia? Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: MloDy_Hg 22.4.2010 (17:31) |
Przyporzadkuj do odpowiednich bakterii wywoływane przez nie Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 5 rozwiązań | autor: magda94 27.4.2010 (17:58) |
wyjaśnij rolę dwóch wybranych składników w żywieniu ludzi, zwierząt i w Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: monkas19915 6.5.2010 (19:24) |
oddziaływania wybranych roślin na organiźmie człowieka. Jakie Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: Majka224 11.9.2010 (16:34) |
Podobne materiały
Przydatność 55% Zatrucia pokarmowe
Ostre ,zwykle gwałtowne dolegliwości żołądkowo -jelitowe,występujące w stosunkowo krótkim czasie po dostaniu się do przewodu pokarmowego szkodliwych czynników biologicznych lub chemicznych. Okres wylęgania zatruć pokarmowych zakaźnych zwłaszcza bakteryjnych jest krótki - zwykle od kilku do kilkunastu godzin. Każde zatrucie pokarmowe może być groźne ,szczególnie dla...
Przydatność 70% Składniki pokarmowe
Wśród składników pokarmowych wyróżniamy: składniki budulcowe: białka, mineralne składniki, energetyczne: węglowodany, tłuszcze, regulujące: witaminy, woda. Wszystkie one są nam bardzo potrzebne do życia. Odżywianie jest to dostarczenie owych składników do każdej żywej komórki. Jedne są odpowiedzialne za nasz wzrok, a inne za wzrost. A oto i one: WŚRÓD SKŁADNIKÓW...
Przydatność 60% Składniki pokarmowe
Składniki pokarmowe - Białka - Tłuszcze - Węglowodany - składniki odżywcze - Witaminy - Składniki mineralne - Woda - Kwasy organiczne Substancje te powinny być zawarte w surowcach lub dodane w procesie technologicznym, w celu uzyskania pełnowartościowego wyrobu gotowego, będącego produktem gotowym. Podział i rola składników pokarmowych żywności. Człowiek...
Przydatność 70% Składniki pokarmowe
1. Składniki pokarmowe : Cukry Są to węglowodany . Cukry są głównym źródłem energii dla organizmu. Skrobia Glukoza Glikogen. Glikogen jest odkładany w mięśniach i w wątrobie. Przykłady produktów z zawartością skrobi: makaron, ziemniaki, pieczywo, kasza, rośliny strączkowe. Błonnik jest też cukrem. Pomaga w trawieniu pokarmów....
Przydatność 65% Składniki pokarmowe
Do czego służą poszczególne składniki pokarmowe i w jakich są produktach? ● Białka to składnik niezbędny do budowy organizmu. Szczególnie ważną rolę odgrywają w okresie wzrostu. Najwięcej białka jest w mleku i jego przetworach, a także w rybach, mięsie, fasoli, grochu. ● Sole mineralne to ważny składnik budulcowy kości i zębów. Znajdują się w owocach,...
0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań
Zgłoś nadużycie