Treść zadania
Autor: MariiiolkoVva Dodano: 19.10.2011 (13:54)
Witam, chodzi mi o zadania z Technologi gastronomicznej, mianowicie:
1. Zastosowanie obróbki wstępnej warzyw w żywieniu człowieka (opisać).
2 Sprzęt i narzedzia do rozdrabniania warzyw (wymienić).
Pytanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsza odpowiedź
Odpowiedzi
Podobne pytania
Hej:)Mam pytanie mozna jakos przerobic zdjecie chodzi o to czy zmienic kolor Przedmiot: Techniczne / Po szkole | 4 odpowiedzi | autor: gosiap 4.1.2011 (12:13) |
LUDZIE JAK TU MOŻNA WAM ODPOWIEDZIEĆ NA ZADANIA JAK SPAMUJECIE !!!!! W CIĄGU Przedmiot: Techniczne / Po szkole | 5 odpowiedzi | autor: soczek7216 11.1.2011 (18:16) |
Mam pytanie lecz nie dotyczące zadania. Mam Sony-Ericsson XPERIA X10 mini Przedmiot: Techniczne / Po szkole | 1 odpowiedź | autor: sandra18 21.1.2011 (12:34) |
dlaczego mnie zgłaszacie do naruszanie regulaminu?robie zadania staram Przedmiot: Techniczne / Po szkole | 6 odpowiedzi | autor: Konto usunięte 3.2.2011 (22:26) |
Witam znajdę tu kogoś kto potrafi bardzo dobrze rysunek techniczny.Pozdrawiam Przedmiot: Techniczne / Po szkole | 1 odpowiedź | autor: bobstein87 7.4.2011 (14:26) |
Podobne materiały
Przydatność 55% Specyfika Działalności Gastronomicznej
Zasadniczym zadaniem działalności gastronomicznej jest zaspakajanie żywieniowych potrzeb człowieka. Gastronomia jest jedną z form systemu zaopatrzenia ludności. Lokale gastronomiczne od lat cieszą się popularnością, która wciąż rośnie wraz ze wzrostem tempa życia społeczeństwa. Osoby pracujące często nie mają czasu, żeby codziennie przygotowywać posiłki domowe i chętnie...
Przydatność 75% Future technologies
Special Topic: Future technologies Prognoses of the future technical development Nobody really can say in which direction our science goes. There are so many different subjects that can revolutionise the whole world. Here are some examples of these future technologies: Gene engineering: The scientists think that they will have completely decoded the DNA...
Przydatność 100% New Technologies
From nineteenth century progress in technology and science was very significant. Many inventions such as: stream locomotive, electricity or telephones were the revolution in the development of industry. The use of modern engines and different devices enabled us to accelerate production and manufacturing. Work, in factories, become easier and more comfortable. Households were also upgraded....
Przydatność 70% The pros and cons of technology
Technological progress completely changes people’s life. In nowadays nobody can imagine how to life without hot water, electricity, gas, television, telephones and many others things. But do we really need technological progress? Some things were replaced by the other like paraffin lamp by electric lamp or fireplace by electric cooker. Other things were modernized, to make our life more...
Przydatność 80% Obróbka wstępna i cieplna w technologii gastronomicznej
1.Obróbka wstępna-ma za zadanie usunięcie z surowca części niejadalnych,zepsutych, nadpsutych,posortowanie odnośnie wielkości, gatunku,jakości.Obróbka wstępna obejmuje obróbkę wstępną brudną i obróbkę wstępna czystą. 2.Obróbka wstępna brudna-ma za zadanie usunięcie z surowca zanieczyszczeń,części nadpsutych.Odbywa się w przygotowalni pierwszej. 3.Etapy obróbki...
0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań
1 0
tomi1 19.10.2011 (18:10)
1likwidacja wirusów zewnętrznych na obierkach warzywach
2.blender.młynek ,sokowirówka, nóż krajalnice maszynki itp...
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie