Treść zadania
Autor: Martyska555 Dodano: 14.5.2010 (17:26)
Uporządkuj podane produkty w odpowiednich rubrykach: sałata, olej, jajka, śliwki, masło, czekolada, marchew, porzeczka, wiśnia, oliwki, mleko, jogurt. Budulcowe: Energetyczne: Regulujące: Zapasowe:
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
-
Kasia_ 15.5.2010 (15:33)
Budulcowe : jogurt , jajka, mleko
Energetyczne: czekolada,
Regulujące:marchew , sałata śliwki porzeczka wiśnia
Zapasowe : masło , olej oliwki
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
-
Kita1222 15.5.2010 (16:59)
Budulcowe : jogurt , jajka, mleko
Energetyczne: czekolada,
Regulujące:marchew , sałata śliwki porzeczka wiśnia
Zapasowe : masło , olej oliwki
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
-
lala10 17.5.2010 (17:24)
Budulcowe : jogurt , jajka, mleko
Energetyczne: czekolada,
Regulujące:marchew , sałata śliwki porzeczka wiśnia
Zapasowe : masło , olej, oliwki
^^:D
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
Podobne zadania
Popraw podane zdania tak aby zawierały prawdziwe informacje. Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 1 rozwiązanie | autor: Clau_dia 11.5.2010 (15:21) |
ułóż jadłospis(według tabeli kalorii)w którym opiszesz produkty Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 1 rozwiązanie | autor: pati07251997 19.5.2010 (20:08) |
ułóż jadłospis(według tabeli kalorii)w którym opiszesz produkty Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 1 rozwiązanie | autor: pati07251997 19.5.2010 (20:09) |
Napisz co to sa e produkty i podaj ich przyklady Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 1 rozwiązanie | autor: pingo3 5.3.2011 (11:10) |
1.Zamien podane skale mianowane na liczbowe: 1cm-50dm 2cm-4000m 2.W ciągu Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 1 rozwiązanie | autor: snoopdog 5.3.2011 (20:30) |
Podobne materiały
Przydatność 70% Czynniki chłodnicze. Chłodziwa. Oleje.
Czynniki chłodnicze. Pierwsze urządzenia chłodnicze, budowane w drugiej połowie XIX wieku, były napełniane różnymi czynnikami, przede wszystkim amoniakiem NH3, chlorkiem metylu CH3cl, dwutlenkiem węgla i dwutlenkiem siarki. W latach trzydziestych rozpoczęła się era tzw. freonów będących pochodnymi węglowodorów, które cechują się wieloma doskonałymi własnościami....
Przydatność 60% Źródła i produkty białkowe
Białka sa to bardzo skomplikowane zwiazki chemiczne, stanowiace zasadniczy i niezbędny element budowy każdej komórki. Z białek organizm buduje nowe lub odnawia zużyte komórki,hormony,enzymy,ciała odpornościowe itp.W skład białka wchodzi kilka pierwiastków , z których podstawowe to: azot,węgiel,tlen,wodór, a ponadto siarka ,fosfor.Pierwiastki te tworza zwiąki chemiczne...
Przydatność 65% Ropa naftowa i produkty naftowe
Ropa naftowa, czyli olej skalny, jest najważniejszym surowcem węglowodorowym do otrzymywania cennych produktów przemysłowych, np. benzyny, nafty, olejów smarowych, parafiny. Mimo że źródła jej znane były już w starożytności, to jednak rozwój przemysłu naftowego datuje się dopiero od drugiej połowy XIX stulecia.. Pochodzenie złóż ropy naftowej tłumaczono rozmaicie....
Przydatność 50% Produkty markowe w turystyce Polskiej
Marka produktu jest jednym z istotnych elementów kształtujących działalność podmiotów na współczesnym konkurencyjnym rynku. Element ten traktowany jest jako część marketingowej struktury produktu. Należy jednak najpierw wyjaśnić pojęcie produktu, dla całkowitego zrozumienia istoty marki. Otóż jest to każdy materialny lub niematerialny efekt procesu produkcyjnego sprzedawany...
Przydatność 75% Jakie produkty pszczele wchodzą w skład kosmetyków ?
Apiterapia -jest to metoda profilaktyki i leczenia przy pomocy produktów pszczelego pochodzenia. Mogą tu być użyte tylko produkty pszczele, a także preparaty wykonane z częściowym ich udziałem. Działanie produktów pszczelich jest wielokierunkowe: antybakteryjne, cytostatyczne, regeneracyjne, lipostabilne, stymulujące metaboliczne, detoksykacyjne, immunomodulacyjne, znieczulające i...
0 odpowiada - 0 ogląda - 4 rozwiązań
1 0
paulla116 14.5.2010 (17:59)
Budulcowe : jogurt , jajka, mleko
Energetyczne: czekolada,
Regulujące:marchew , sałata śliwki porzeczka wiśnia
Zapasowe : masło , olej oliwki
nie jestem pewna
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie