Treść zadania
Autor: Zoochaa Dodano: 27.5.2011 (18:35)
Zastosowanie mleka słodkiego w produkcji gastronomicznej- 6 zastosowań. Pilne!
Pytanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsza odpowiedź
Odpowiedzi
-
pawpatrycja1 27.5.2011 (19:54)
produkty czekoladowe np bombonierka
desery typu lody
napoje typu sheyk
żywność np sery
jedzenie np ryż na mleku
ciastaDodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
-
coko96 3.6.2011 (16:18)
-napoje (typu kawa, bawarka)
--chlodniki
---dodatek do ciast
----podstawa sosow (zimne,ciepłe)
-----desery
------koktajleDodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
Podobne pytania
mój pies bernardyn ma 1 roik 5 miesięcy od 2 dni nie je ani nie pije mleka Przedmiot: Inne / Po szkole | 8 odpowiedzi | autor: angela008 30.9.2010 (21:07) |
zastosowanie diody w obwodach elektrycznych? za konkretne napisanie daje naj :)) Przedmiot: Inne / Po szkole | 1 odpowiedź | autor: dziunka 13.11.2010 (16:02) |
Podstawowym surowcem do produkcji szkła jest A. Ropa Naftowa B. Miedź C. Przedmiot: Inne / Po szkole | 7 odpowiedzi | autor: Ola1998101 27.11.2010 (13:31) |
Zastosowanie w żywieniu zwierząt w dodatku paszowym Przedmiot: Inne / Po szkole | 1 odpowiedź | autor: eyes22 13.10.2011 (13:43) |
Na opakowaniu mleka w proszku umieszczono zapis dotyczący sposobu użycia:Do Przedmiot: Inne / Po szkole | 1 odpowiedź | autor: mariopietr 19.1.2015 (12:03) |
Podobne materiały
Przydatność 80% Przetwórcze i odżywcze zastosowanie mleka
o to jest mleko? Potocznie to produkt, który można pić w postaci samego płynu lub spożywać w postaci produktów mlecznych: jogurtu, kefiru, sera, twarożku, masła... Naukowo to ?płynna wydzielina gruczołów mlecznych kobiet i samic ssaków, której wytwarzanie rozpoczyna się natychmiast po porodzie, stanowiąca naturalny, pełnowartościowy pokarm niemowląt i młodych zwierząt?....
Przydatność 75% Charakterystyka procesów technologicznych w produkcji gastronomicznej
Charakterystyka procesów technologicznych w produkcji gastronomicznej Najważniejszą częścią produkcji gastronomicznej jest właściwy proces technologiczny, który składa się z dwóch zasadniczych etapów: obróbki wstępnej obróbki cieplnej OBRÓBKA WSTĘPNA OBRÓBKA WSTĘPNA - ma na celu usunięcie z surowca zanieczyszczeń, części niejadalnych, części zepsutych...
Przydatność 70% Ocena towaroznawcza i zastosowanie mleka w gastronomii
1.Ocena towaroznawcza mleka. Charakterystyka mleka: -jest wydzieliną gruczołów mlecznych samic,ssaków -działa na organizm odkwaszająco -ułatwia zachowanie równowagi kwasowozasadowej ustroju -białko mleka jest najtańszym pełnowartościowym białkiem pochodzenia zwierzęcego -białko mleka ma wysoką wartość biologiczną -tłuszcz występuje w postaci zemulgowanej...
Przydatność 50% Zastosowanie tworzyw sztucznych do produkcji zabawek
Zabawki z tworzyw sztucznych zaczęto produkować w końcu ubiegłego stulecia. Były to lalki, grzechotki, zabawki pływające wykonywane z celuloidu oraz gumowe piłki. Obecnie celuloid ze względu na jego palność zastąpiono octanem celulozy lub polistyrenem. Z celuloidu wytwarza się tylko piłeczki do tenisa stołowego oraz lalki. Tanie piłki dziecięce produkuje się ze zmiękczonego...
Przydatność 60% Ocena towaroznawcza jaj i zastosowanie do produkcji potraw
1.Definicja jaja. Jest dużą komorą rozrodczą ptaków,zawierającą wszystkie składniki odżywcze potrzebne do rozwoju zarodka.W handlu spotyka się jaja świeże,sproszkowane oraz masę jajeczną mrożoną. 2.Budowa i wartość odżywcza jaj: Jajo składa się:z żółtka,błona obiałkowa,błona żółtkowa,błona podskorupkowa,tarcza zarodkowa,skorupa,komora...
0 odpowiada - 0 ogląda - 3 rozwiązań
2 0
kanie1 27.5.2011 (19:19)
czekolady
kremy do ciast
składnik ciast ( gł. placków )
napój
składnik zup, sosów
deserów np budyń
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie