Treść zadania

assia91

Uzasadnij dlaczego potrawy z mięsa należy podawać z potrawami z warzyw .. dam naj :)

Pytanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Najlepsza odpowiedź

  • 1 0

    mięso ma c, tłuszcze, białko i inne składniki potrzebne organizmowi do życia ( oraz cholesterol) a warzywa witaminy i tym podobne. razem tworzą zróżnicowaną diete...

Odpowiedzi

Podobne materiały

Przydatność 75% Zasady gotowania warzyw strączkowych

1.Podział warzyw strączkowych: a)suche (fasola sucha,groch,łubin,bób,soja,soczewica) b)swieże (groszek zielony,fasola szparagowa) 2.Zasady gotowania warzyw strączkowych świeżych: a)gotujemy zawsze w wodzie osolonej i pod przykryciem 3.Zasady gotowania suchych nasion roślin strączkowych: a)przeprowadzić obróbkę wstępną (sortowanie,mycie,płukanie) b)namoczyć w zimnej...

Przydatność 80% Gotowanie warzyw kapustnych

1.Asortyment warzyw kapustnych: a)wszytskie rodzaje kapusty (głowiasta biała,głowiasta czerwona,brukselska) b)kalafiory c)brokuły d)jarmuż e)kalarepa 2.Zasady gotowania warzyw kapustnych: a)gotujemy bez przykrycia w ciągu pierwszych 15-20 min. b)gotować krótko do momentu zmiękczenia warzyw aby w jak największym stopniu zachować składniki mineralne i witaminy c)kapustę...

Przydatność 75% Potrawy z mięsa smażonego

1.Podział mięs smażonych: a)Ze względu na rozdrabnianie surowca:bite i mielone. b)Ze względu na sposów wykończenia powierzchni: -miesa bite soute, -miesa bite panierowane :pojedyncze i podwójne. c)miesa po angielsku. 2.Dobór surowca do smażenia: -Z wołowiny:schab,mieso z szynki,karkówka,biodrówka. -Z wołowiny:poledwica,rozsbef,skrzydło, -Z cieleciny:udziec...

Przydatność 65% Potrawy po Niemiecku

Brot - chleb Nudeln – makaron Brotchen – bułka Mehl – mąka Reis – ryż Kartoffel – kartofel Tomate – pomidor Karotte – marchewka Zwiebel – cebula Gurke – ogórek Paprika – papryka Petersilie – pietruszka Banane – banan Apfel – jabłko Pfirsich – brzoskwinia Erdbeere – truskawka Himbeere – malina Orange – pomarańcza Saft – sok Wasser –...

Przydatność 50% Warzywa i rzetwory z warzyw.

Spis treści: I Wstęp II. Ocena towaroznawcza warzyw 2.1. Uprawa, zbiory i spożycie warzyw w Polsce 2.2. Skład chemiczny i wartość odżywcza warzyw 2.3. Klasyfikacja warzyw 2.4 Ogólna charakterystyka warzyw 2.5. Przydatność, wymagania do przerobu 2.6. Opakowania, transport, przechowywanie warzyw 2.7. Wymagania jakościowe w obrocie warzywami, normalizacja III. Przetwory z...

0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji