Treść zadania

~lukasz

Bardzo prosze o napisanie wypacowania na temat:

Metody utrwalania warzyw.

1.Cel i znaczenie utrwalania warzyw.

2.Wplyw metod utrwalania na cenę jakosci warzyw (pozytywne i negatywne cechy)

3.Przegląd przetworów warzywnych wg. sposobu utrwalania:

a)mroznki,b)susze, c)solanki, e)kiszonki, f)marynaty

4.Przechowywanie przetowow z warzyw

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Rozwiązania

Podobne zadania

ania29041991 METODY DATOWANIA SZCZĄTKÓW KOPALNYCH Przedmiot: Biologia / Liceum 2 rozwiązania autor: ania29041991 21.4.2010 (22:05)
karolina332 scharakteryzuj naturalne metody antykoncepcji Przedmiot: Biologia / Liceum 1 rozwiązanie autor: karolina332 24.1.2011 (14:00)
~MrPawel cześć. mam do wypisania i opisania "metody badań biologicznych" Przedmiot: Biologia / Liceum 1 rozwiązanie autor: ~MrPawel 11.9.2011 (12:28)
Ewenementttt Choroby układu kostnego i stawów. Przyczyny i metody leczenia. Przedmiot: Biologia / Liceum 1 rozwiązanie autor: Ewenementttt 28.1.2012 (15:44)

Podobne materiały

Przydatność 75% Zasady gotowania warzyw strączkowych

1.Podział warzyw strączkowych: a)suche (fasola sucha,groch,łubin,bób,soja,soczewica) b)swieże (groszek zielony,fasola szparagowa) 2.Zasady gotowania warzyw strączkowych świeżych: a)gotujemy zawsze w wodzie osolonej i pod przykryciem 3.Zasady gotowania suchych nasion roślin strączkowych: a)przeprowadzić obróbkę wstępną (sortowanie,mycie,płukanie) b)namoczyć w zimnej...

Przydatność 80% Gotowanie warzyw kapustnych

1.Asortyment warzyw kapustnych: a)wszytskie rodzaje kapusty (głowiasta biała,głowiasta czerwona,brukselska) b)kalafiory c)brokuły d)jarmuż e)kalarepa 2.Zasady gotowania warzyw kapustnych: a)gotujemy bez przykrycia w ciągu pierwszych 15-20 min. b)gotować krótko do momentu zmiękczenia warzyw aby w jak największym stopniu zachować składniki mineralne i witaminy c)kapustę...

Przydatność 65% Rodzaje i zasady utrwalania mięsa zwierząt rzeźnych.

Spis treści 1. Wstęp. 1.1. Cel i istota utrwalania. 2.Przemysłowe metody utrwalania żywności. 2.1.Stopnie utrwalania żywności. 2.1.1.Pasteryzacja. 2.1.2.Sterylizacja. 3. Utrwalanie za pomocą niskich temperatur. 4.Zmiany zachodzące w mięsie podczas utrwalania. 4.1.Fizyczne. 4.2.Chemiczne i biochemiczne. 4.3.Mikrobiologiczne. 5.Zapobieganie...

Przydatność 65% Rodzaje i zasady utrwalania mięsa zwierząt rzeźnych.

Spis treści 1. Wstęp. 1.1. Cel i istota utrwalania. 2.Przemysłowe metody utrwalania żywności. 2.1.Stopnie utrwalania żywności. 2.1.1.Pasteryzacja. 2.1.2.Sterylizacja. 3. Utrwalanie za pomocą niskich temperatur. 4.Zmiany zachodzące w mięsie podczas utrwalania. 4.1.Fizyczne. 4.2.Chemiczne i biochemiczne. 4.3.Mikrobiologiczne. 5.Zapobieganie...

Przydatność 50% Warzywa i rzetwory z warzyw.

Spis treści: I Wstęp II. Ocena towaroznawcza warzyw 2.1. Uprawa, zbiory i spożycie warzyw w Polsce 2.2. Skład chemiczny i wartość odżywcza warzyw 2.3. Klasyfikacja warzyw 2.4 Ogólna charakterystyka warzyw 2.5. Przydatność, wymagania do przerobu 2.6. Opakowania, transport, przechowywanie warzyw 2.7. Wymagania jakościowe w obrocie warzywami, normalizacja III. Przetwory z...

0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji