Treść zadania
Autor: Kellejla Dodano: 12.4.2011 (20:05)
Potrzebuje zrobić krzyżówkę na Polski , bardzo proszę o pomoc :]
Hasło to : ,, Produkty Zbożowe '' z góry dzięki ..
Ps . prosiłabym jeszcze o pytania do krzyżówki .. ;p
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
-
sandra5553 12.4.2011 (21:01)
1 pizza 2 jogurt 3 owies 5 bułki dalej nie mogę ci pomuc bo musze spadaci
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
-
Olinka517 12.4.2011 (21:02)
Płatki
chRupki
makarOn
chleb niskosoDowy
bUłka
bagietKi
Tapioka
chleb pszennY
kasZa
makaron niskoBiałkowy
chleb skrObiowy
ryŻ
kukurydza ziarnO
chleb bezglutenoWy
płatki owsian E
Liczę na naj ;)Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
Podobne zadania
produkty Przedmiot: Język polski / Szkoła podstawowa | 4 rozwiązania | autor: calivita88 19.2.2011 (19:00) |
jakie są produkty z ropy naftowej Przedmiot: Język polski / Szkoła podstawowa | 1 rozwiązanie | autor: majka8850 12.9.2011 (18:17) |
dowiedz się,jakie produkty otrzymujemy z węgla i kruszców. Możesz Przedmiot: Język polski / Szkoła podstawowa | 1 rozwiązanie | autor: ~hubert degan 9.12.2011 (17:45) |
Zaplanuj menu na swoje urodziny.Wypisz , jakie potrawy podasz i jakie produkty Przedmiot: Język polski / Szkoła podstawowa | 2 rozwiązania | autor: majeczka12345 12.5.2012 (13:00) |
Podobne materiały
Przydatność 60% Źródła i produkty białkowe
Białka sa to bardzo skomplikowane zwiazki chemiczne, stanowiace zasadniczy i niezbędny element budowy każdej komórki. Z białek organizm buduje nowe lub odnawia zużyte komórki,hormony,enzymy,ciała odpornościowe itp.W skład białka wchodzi kilka pierwiastków , z których podstawowe to: azot,węgiel,tlen,wodór, a ponadto siarka ,fosfor.Pierwiastki te tworza zwiąki chemiczne...
Przydatność 65% Ropa naftowa i produkty naftowe
Ropa naftowa, czyli olej skalny, jest najważniejszym surowcem węglowodorowym do otrzymywania cennych produktów przemysłowych, np. benzyny, nafty, olejów smarowych, parafiny. Mimo że źródła jej znane były już w starożytności, to jednak rozwój przemysłu naftowego datuje się dopiero od drugiej połowy XIX stulecia.. Pochodzenie złóż ropy naftowej tłumaczono rozmaicie....
Przydatność 50% Produkty markowe w turystyce Polskiej
Marka produktu jest jednym z istotnych elementów kształtujących działalność podmiotów na współczesnym konkurencyjnym rynku. Element ten traktowany jest jako część marketingowej struktury produktu. Należy jednak najpierw wyjaśnić pojęcie produktu, dla całkowitego zrozumienia istoty marki. Otóż jest to każdy materialny lub niematerialny efekt procesu produkcyjnego sprzedawany...
Przydatność 75% Jakie produkty pszczele wchodzą w skład kosmetyków ?
Apiterapia -jest to metoda profilaktyki i leczenia przy pomocy produktów pszczelego pochodzenia. Mogą tu być użyte tylko produkty pszczele, a także preparaty wykonane z częściowym ich udziałem. Działanie produktów pszczelich jest wielokierunkowe: antybakteryjne, cytostatyczne, regeneracyjne, lipostabilne, stymulujące metaboliczne, detoksykacyjne, immunomodulacyjne, znieczulające i...
Przydatność 75% Ropa naftowa-przeróbka, produkty przeróbki i zastosowanie
ROPA NAFTOWA, czyli olej skalny, jest najważniejszym surowcem węglowodorowym do otrzymywania cennych produktów przemysłowych, np. benzyny, nafty, olejów smarowych, parafiny. Ropa naftowa jest ciemnobrunatną cieczą o gęstości 0,79 - 0,96 g/ml i o swoistym zapachu. Barwa jej bywa również jasna i słabo opalizująca, nie rozpuszcza się w wodzie. Głównymi składnikami ropy...
0 odpowiada - 0 ogląda - 3 rozwiązań
1 0
czarna_dusza 12.4.2011 (21:01)
przyPrawa
piRamida żywieniowa
skrObia
zmiażDżenie
kUkurydza
smaK
płaTki owsiane
pieczYwo
seZam
Bułka
makarOn
ryŻ
ziarnO
Wartość odżywcza
diEta
1.Składnik dodawany do potraw, zwykle w znikomych ilościach, dla polepszenia ich walorów smakowych i zapachowych
2. Jest ona optymalnym modelem odżywiania, który można stosować przez całe życie
Stopień zawartości poszczególnych składników odżywczych (np. białek, węglowodanów, tłuszczów, witamin) w pożywieniu.
3.Pełni w roślinach rolę magazynu energii i ma budowę ziarnistą
4.Jeden ze sposobów uzyskiwania przetworów zbożowych
5.Jedno z najważniejszych zbóż dostarczających ziarna
6.Jeden z podstawowych zmysłów dostępnych organizmom, służący do chemicznej analizy składu pokarmu
7.Produkt żywieniowy, produkowany z owsa siewnego, przygotowywany na zimno czy też sucho
8.Wyroby wypiekane z mąki, wody i soli w połączeniu z różnymi dodatkami.
9.Z jego nasion otrzymuje się jadalny olej, który jest tłoczony na zimno
10.Odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki
11.Produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj
12.Rodzaj zbóż z rodziny wiechlinowatych obejmujący 25 gatunków
13.Suchy, twardy, jednonasienny owoc traw. Jego większą część stanowi nasienie
14.Stopień zawartości poszczególnych składników odżywczych (np. białek, węglowodanów, tłuszczów, witamin) w pożywieniu.
15.Sposób odżywiania
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie