Treść zadania
Autor: snoopdog Dodano: 27.3.2011 (14:47)
z podanych wyrazów ułóż 2 łańcuchy pokarmowe :
rozwielitka , żyto, glon, szczupak, człowiek, myszołów, płoć
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
Podobne zadania
1. Z podanych sił , podam po 3 przykłady oddziałowywania . Uzupełnie 1) Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 1 rozwiązanie | autor: majsteer 26.4.2010 (18:29) |
Opisz funkcję podanych tkanek ,na jutro !!! Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 5 rozwiązań | autor: kleks985 29.4.2010 (18:41) |
Do podanych nazw zwierząt dopisz nazwy krajobrazów leśnych, w których one Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 1 rozwiązanie | autor: Kamila12 2.11.2010 (10:16) |
utwórz łańcuchy pokarmowe z przedstawionych zwierzat i roslin Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 3 rozwiązania | autor: adrianosek5511 3.11.2010 (18:36) |
Na życie w wodzie ma wpływ wiele czynników. Spośród podanych czynników Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 2 rozwiązania | autor: Kasiaa185 4.11.2010 (13:58) |
Podobne materiały
Przydatność 55% Zatrucia pokarmowe
Ostre ,zwykle gwałtowne dolegliwości żołądkowo -jelitowe,występujące w stosunkowo krótkim czasie po dostaniu się do przewodu pokarmowego szkodliwych czynników biologicznych lub chemicznych. Okres wylęgania zatruć pokarmowych zakaźnych zwłaszcza bakteryjnych jest krótki - zwykle od kilku do kilkunastu godzin. Każde zatrucie pokarmowe może być groźne ,szczególnie dla...
Przydatność 70% Składniki pokarmowe
Wśród składników pokarmowych wyróżniamy: składniki budulcowe: białka, mineralne składniki, energetyczne: węglowodany, tłuszcze, regulujące: witaminy, woda. Wszystkie one są nam bardzo potrzebne do życia. Odżywianie jest to dostarczenie owych składników do każdej żywej komórki. Jedne są odpowiedzialne za nasz wzrok, a inne za wzrost. A oto i one: WŚRÓD SKŁADNIKÓW...
Przydatność 60% Składniki pokarmowe
Składniki pokarmowe - Białka - Tłuszcze - Węglowodany - składniki odżywcze - Witaminy - Składniki mineralne - Woda - Kwasy organiczne Substancje te powinny być zawarte w surowcach lub dodane w procesie technologicznym, w celu uzyskania pełnowartościowego wyrobu gotowego, będącego produktem gotowym. Podział i rola składników pokarmowych żywności. Człowiek...
Przydatność 70% Składniki pokarmowe
1. Składniki pokarmowe : Cukry Są to węglowodany . Cukry są głównym źródłem energii dla organizmu. Skrobia Glukoza Glikogen. Glikogen jest odkładany w mięśniach i w wątrobie. Przykłady produktów z zawartością skrobi: makaron, ziemniaki, pieczywo, kasza, rośliny strączkowe. Błonnik jest też cukrem. Pomaga w trawieniu pokarmów....
Przydatność 65% Składniki pokarmowe
Do czego służą poszczególne składniki pokarmowe i w jakich są produktach? ● Białka to składnik niezbędny do budowy organizmu. Szczególnie ważną rolę odgrywają w okresie wzrostu. Najwięcej białka jest w mleku i jego przetworach, a także w rybach, mięsie, fasoli, grochu. ● Sole mineralne to ważny składnik budulcowy kości i zębów. Znajdują się w owocach,...
0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań
0 0
bozkoz 27.3.2011 (14:53)
- żyto ---> mysz ---> myszołów
- glon ---> rozwielitka ---> płoć ---> szczupak ---> człowiek
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie