Treść zadania

Olciaa95

1. Gdy lód się topi, objętość otrzymanej wody stanowi 90% objętości lodu. Ile wody otrzymasz po stopieniu sześciennej kostki lodu o krawędzi 3 cm?

2. Producent ustala wartość y( w zł) jednego opakowania kaszy gryczanej w saszetkach według wzoru y = 4x+0,8, gdzie x oznacza masę kaszy w kg.
a) Oblicz wartość jednego opakowania o masie 500g.
b) Ile pięćsetgramowych opakować kaszy można kupić za 33,60 zł?

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Rozwiązania

Podobne materiały

Przydatność 100% Recenzja Filmu "Kobieta Na Topie"

Kobieta na topie Komedia romantyczna Film produkcji USA z 2000 roku Reżyser: Fina Torres Obsada: (prawdziwe nazwiska) ( filmowe) Penlope Cruz - Isabella Oliveira główna rola Murilo Bencio - Toninho Oliveira -II- Harold Perrineau Jr - Monica Jones -II- Isabella i jej mąż Toninho wiodą szczęśliwe życie w portowym mieście Bahia (Brazylia), gdzie prowadzą słynną...

Przydatność 60% Wody

Czysta woda dla życia człowieka jest dobrem niezbędnym. Brak jej na danym obszarze zagraża zdrowiu, a nawet życiu wielu organizmów; bez niej jakakolwiek działalność gospodarcza szybko staje się niemożliwa . Niestety bardzo często mamy do czynienia z przejawami złej, nieracjonalnej gospodarki wodą, wynikającej przede wszystkim z nadmiernego zanieczyszczenia wód....

Przydatność 65% Wody

Aby funkcjonowal wspólczesny swiat, by mogly pracowac wszystkie maszyny, fabryki i czlowiek mógl wygodnie i spokojnie zyc, potrzeba ogromnych ilosci energii. Wiekszosc tej energii dostarczaja surowce energetyczne: ropa naftowa, gaz ziemny i wegiel. Wykorzystanie paliw kopalnianych do produkcji energii elektrycznej niesie za soba wiele zanieczyszczen i niebezpieczenstw dla czlowieka i jego...

Przydatność 100% Wody

Przydatność 80% Pieczywo wyprodukowane z mąki otrzymanej z ziarna porośniętego

Pieczywo wyprodukowane z mąki otrzymanej z ziarna porośniętego jest lepkie, ciągliwe, ma złą porowatość i tworzy zakalec. Mąka tego ziarna szybciej ulega zepsuciu. Mąka otrzymana z ziarna porośniętego charakteryzuje się zwiększoną wodochłonnością, a ciasto pogorszeniem cech reologicznych czyli pogorszeniem odporności ciasta na miesienie oraz wzrostem rozmiękczenia. Pieczywo...

0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji