Treść zadania
Autor: nikkaaa133 Dodano: 13.3.2011 (18:02)
wymien produkty spożywcze które mozna zrobic z mleka
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
-
Ernio2314 13.3.2011 (18:15)
Np:
- Jogurty
- Sery
- Śmietanka
- Kefir
- Maślanka
- Masło
Myślę, że pomogłem ;) .Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
-
Konto usunięte, 14.3.2011 (07:32)
Z mleka można zrobić ( lub z dodatkiem mleka )
- sery
- jogurty
- masło
- śmietanę
- kefir
- dodaje się do naleśników
- zupa mleczna
- do czekolady , batoniki
- do lodów
- do kosmetyków do skóry wrażliwej
- napoje mleczne
- mleko w proszku
- kaszki z mleczne ( z mlekiem )
- budynie
- maślankę , kwaśne mleko , napoje sfermentowane
- owcze mleko np bundz twardy serDodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
-
klubciu 14.3.2011 (14:52)
mleko jogurt śmietana twaróg serki budynie kefiry
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
-
dzikus36 14.3.2011 (18:36)
jogurty
smietana
maslo
kefir
ser
bialy ser
maslanka
twaróg
serki homogenizowane
lody
cocktaile mleczno-owocowe
napoje mleczne - shaki
desery mleczneDodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
Podobne materiały
Przydatność 100% Instrukacja jak wymienic zarowke.
First, clean the neck of the balloon and make sure that there are no bacteria on it, but you may still take it into your mouth. Hold the neck above its end. Inhale deeply and holding the air in your lungs, take the end of the neck into your mouth and then blow the air right into the balloon. Squeeze the neck and while squeezing draw deep into your lungs another portion of air. Repeat the...
Przydatność 65% Mleko i przetwory z mleka
I. Skład chemiczny mleka i jego wartość odżywcza Mleko to płynna wydzielina wyspecjalizowanego gruczołu ssaków, zawierająca 8090% wody i 2010% (u krów zwykle 1213%) suchej masy, która składa się głównie z tłuszczu, białek, cukru mlekowego (laktozy) i soli mineralnych. Mleko pochodzi od różnych zwierząt hodowlanych. W produkcji światowej na mleko krowie przypada 90%. W...
Przydatność 80% Przetwórcze i odżywcze zastosowanie mleka
o to jest mleko? Potocznie to produkt, który można pić w postaci samego płynu lub spożywać w postaci produktów mlecznych: jogurtu, kefiru, sera, twarożku, masła... Naukowo to ?płynna wydzielina gruczołów mlecznych kobiet i samic ssaków, której wytwarzanie rozpoczyna się natychmiast po porodzie, stanowiąca naturalny, pełnowartościowy pokarm niemowląt i młodych zwierząt?....
Przydatność 60% Źródła i produkty białkowe
Białka sa to bardzo skomplikowane zwiazki chemiczne, stanowiace zasadniczy i niezbędny element budowy każdej komórki. Z białek organizm buduje nowe lub odnawia zużyte komórki,hormony,enzymy,ciała odpornościowe itp.W skład białka wchodzi kilka pierwiastków , z których podstawowe to: azot,węgiel,tlen,wodór, a ponadto siarka ,fosfor.Pierwiastki te tworza zwiąki chemiczne...
Przydatność 70% Ocena towaroznawcza i zastosowanie mleka w gastronomii
1.Ocena towaroznawcza mleka. Charakterystyka mleka: -jest wydzieliną gruczołów mlecznych samic,ssaków -działa na organizm odkwaszająco -ułatwia zachowanie równowagi kwasowozasadowej ustroju -białko mleka jest najtańszym pełnowartościowym białkiem pochodzenia zwierzęcego -białko mleka ma wysoką wartość biologiczną -tłuszcz występuje w postaci zemulgowanej...
0 odpowiada - 0 ogląda - 5 rozwiązań
1 0
sonar 13.3.2011 (19:26)
śmietana
kefir
zsiadłe mleko
jogurt
masło
maślanka
serwatka
ser biały - twaróg
serki homogenizowane
lody
cocktaile mleczno-owocowe
napoje mleczne - shaki
desery mleczne np. ryż na mleku, budyń
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie