Treść zadania

nikkaaa133

wymien produkty spożywcze które mozna zrobic z mleka

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Najlepsze rozwiązanie

  • 1 0

    śmietana
    kefir
    zsiadłe mleko
    jogurt
    masło
    maślanka
    serwatka
    ser biały - twaróg
    serki homogenizowane
    lody
    cocktaile mleczno-owocowe
    napoje mleczne - shaki
    desery mleczne np. ryż na mleku, budyń

Rozwiązania

  • userphoto

    Np:
    - Jogurty
    - Sery
    - Śmietanka
    - Kefir
    - Maślanka
    - Masło

    Myślę, że pomogłem ;) .

  • userphoto

    Z mleka można zrobić ( lub z dodatkiem mleka )
    - sery
    - jogurty
    - masło
    - śmietanę
    - kefir
    - dodaje się do naleśników
    - zupa mleczna
    - do czekolady , batoniki
    - do lodów
    - do kosmetyków do skóry wrażliwej
    - napoje mleczne
    - mleko w proszku
    - kaszki z mleczne ( z mlekiem )
    - budynie
    - maślankę , kwaśne mleko , napoje sfermentowane
    - owcze mleko np bundz twardy ser

  • userphoto

    mleko jogurt śmietana twaróg serki budynie kefiry

  • userphoto

    jogurty
    smietana
    maslo
    kefir
    ser
    bialy ser
    maslanka
    twaróg
    serki homogenizowane
    lody
    cocktaile mleczno-owocowe
    napoje mleczne - shaki
    desery mleczne

Podobne materiały

Przydatność 100% Instrukacja jak wymienic zarowke.

First, clean the neck of the balloon and make sure that there are no bacteria on it, but you may still take it into your mouth. Hold the neck above its end. Inhale deeply and holding the air in your lungs, take the end of the neck into your mouth and then blow the air right into the balloon. Squeeze the neck and while squeezing draw deep into your lungs another portion of air. Repeat the...

Przydatność 65% Mleko i przetwory z mleka

I. Skład chemiczny mleka i jego wartość odżywcza Mleko to płynna wydzielina wyspecjalizowanego gruczołu ssaków, zawierająca 8090% wody i 2010% (u krów zwykle 1213%) suchej masy, która składa się głównie z tłuszczu, białek, cukru mlekowego (laktozy) i soli mineralnych. Mleko pochodzi od różnych zwierząt hodowlanych. W produkcji światowej na mleko krowie przypada 90%. W...

Przydatność 80% Przetwórcze i odżywcze zastosowanie mleka

o to jest mleko? Potocznie to produkt, który można pić w postaci samego płynu lub spożywać w postaci produktów mlecznych: jogurtu, kefiru, sera, twarożku, masła... Naukowo to ?płynna wydzielina gruczołów mlecznych kobiet i samic ssaków, której wytwarzanie rozpoczyna się natychmiast po porodzie, stanowiąca naturalny, pełnowartościowy pokarm niemowląt i młodych zwierząt?....

Przydatność 60% Źródła i produkty białkowe

Białka sa to bardzo skomplikowane zwiazki chemiczne, stanowiace zasadniczy i niezbędny element budowy każdej komórki. Z białek organizm buduje nowe lub odnawia zużyte komórki,hormony,enzymy,ciała odpornościowe itp.W skład białka wchodzi kilka pierwiastków , z których podstawowe to: azot,węgiel,tlen,wodór, a ponadto siarka ,fosfor.Pierwiastki te tworza zwiąki chemiczne...

Przydatność 70% Ocena towaroznawcza i zastosowanie mleka w gastronomii

1.Ocena towaroznawcza mleka. Charakterystyka mleka: -jest wydzieliną gruczołów mlecznych samic,ssaków -działa na organizm odkwaszająco -ułatwia zachowanie równowagi kwasowozasadowej ustroju -białko mleka jest najtańszym pełnowartościowym białkiem pochodzenia zwierzęcego -białko mleka ma wysoką wartość biologiczną -tłuszcz występuje w postaci zemulgowanej...

0 odpowiada - 0 ogląda - 5 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji