Treść zadania
Autor: agnizabor Dodano: 6.3.2011 (14:03)
DO WYPRODUKOWANIA 30KG MASLA MLECZARNIA ZUZYWA 750LITROW MLEKA.ILE LITROW MLEKA ZUZYJE TA MLECZARNIA DO WYPRODUKOWANIA 120KG MASLA?
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
-
jasiek 6.3.2011 (14:10)
30kg - 750l
120kg - x l
x= 120x750/30
x=3000 tyś litrow
odp. Do wyprodukowania 120 kg masla mleczarnia zuzyje 3000 tys litrow mleka.Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
-
andrzej2507 6.3.2011 (14:26)
120= 30*4
750l* 4= 3000 litrów mleka
odp: do wyprodukowania 120 kg masła mleczarnia potrzebuje 3000 litrów mlekaDodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
Podobne zadania
Drut potrzebny do wyprodukowania jednego spinacza biórowego, ma długośc 9,3 Przedmiot: Matematyka / Szkoła podstawowa | 3 rozwiązania | autor: marreena365 16.5.2010 (19:14) |
Karol kupił 4 kartony mleka po 1,5 l oraz dwa kartony dwulitrowe. ile szklanek Przedmiot: Matematyka / Szkoła podstawowa | 3 rozwiązania | autor: klaudia7 11.9.2010 (09:22) |
tłuszcz stanowi 0,032 całej masy mleka. ile tłuszczu jest w 250 g mleka? Przedmiot: Matematyka / Szkoła podstawowa | 2 rozwiązania | autor: plusik06 21.10.2010 (19:49) |
Skoro z 20litrow mleka mozna otrzymac ok 1,1kg masa, to ile litrow mleka Przedmiot: Matematyka / Szkoła podstawowa | 2 rozwiązania | autor: nata1a 25.10.2010 (19:50) |
6kg= 40kg= 30kg= Przedmiot: Matematyka / Szkoła podstawowa | 11 rozwiązań | autor: hary 7.11.2010 (13:27) |
Podobne materiały
Przydatność 65% Mleko i przetwory z mleka
I. Skład chemiczny mleka i jego wartość odżywcza Mleko to płynna wydzielina wyspecjalizowanego gruczołu ssaków, zawierająca 8090% wody i 2010% (u krów zwykle 1213%) suchej masy, która składa się głównie z tłuszczu, białek, cukru mlekowego (laktozy) i soli mineralnych. Mleko pochodzi od różnych zwierząt hodowlanych. W produkcji światowej na mleko krowie przypada 90%. W...
Przydatność 80% Przetwórcze i odżywcze zastosowanie mleka
o to jest mleko? Potocznie to produkt, który można pić w postaci samego płynu lub spożywać w postaci produktów mlecznych: jogurtu, kefiru, sera, twarożku, masła... Naukowo to ?płynna wydzielina gruczołów mlecznych kobiet i samic ssaków, której wytwarzanie rozpoczyna się natychmiast po porodzie, stanowiąca naturalny, pełnowartościowy pokarm niemowląt i młodych zwierząt?....
Przydatność 70% Ocena towaroznawcza i zastosowanie mleka w gastronomii
1.Ocena towaroznawcza mleka. Charakterystyka mleka: -jest wydzieliną gruczołów mlecznych samic,ssaków -działa na organizm odkwaszająco -ułatwia zachowanie równowagi kwasowozasadowej ustroju -białko mleka jest najtańszym pełnowartościowym białkiem pochodzenia zwierzęcego -białko mleka ma wysoką wartość biologiczną -tłuszcz występuje w postaci zemulgowanej...
0 odpowiada - 0 ogląda - 3 rozwiązań
0 0
duska_95 6.3.2011 (14:07)
30kg->750l
120kg->x
x=120kg*750l:30kg=3000l
Potrzeba 3000 litrów mleka
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie