Treść zadania
Autor: siwa161993 Dodano: 21.2.2011 (19:29)
urzoadzenie zakladu gastronomicznego ;
potzrebuje odpowiedzi na te zagadnienia
Aparatura grzejna ;
1.źrodlo i sposoby preznoszenia ciepla
2.ogolne wiadomosci o urzadzeniach grzejnych
3 Trzony kuchenne
a) przenoszenie i podzial
4. Aparamenty do gotowania
a) kotły warzelne
b)autoklawy i storometry
Pytanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Odpowiedzi
Podobne materiały
Przydatność 60% Rodzaje zakładów gastronomicznych i rodzaje serwosów
1. Rodzaje zakładów gastronomicznych: a) zakłady typu żywieniowego (restauracje, jadłodajnie, bary restauracyjne, bary samoobsługowe, bary szybkiej obsługi, samoobsługowe bary przekąskowe,bary mleczne, samoobsługowe bary uniwersalne, bistro, wagony restauracyjne) b) zakłady typu uzupełniającego (kawiarnie, herbaciarnie, winiarnie, cukiernie, piwiarnie, bary rozrywkowe, bary...
Przydatność 65% Uciążliwości wynikające z charakteru pracy lub jej organizacji.Czynniki szkodliwe w zakładach gastronomicznych.
1.Do uciążliwości wnikających z charakteru wykonywanej pracy należy między innymi: - nadmierny wysiłek mięśni podczas dźwigania ciężarów - praca w pozycji stojącej - praca z długotrwałym zaangażowaniem ograniczonych grup mięśni i monotonnią ruchów 2.Praca nocna - w odróżnieniu od czynników szkodliwych uciążliwości są niemierzalne. 3.Do najczęściej występujących...
Przydatność 50% Wykaz maszyn, urządzeń i sprzętów do obróbki wstępnej używanych w zakładach gastronomicznych
WYKAZ MASZYN, URZĄDZEŃ I SPRZĘTÓW DO OBRÓBKI WSTĘPNEJ UŻYWANYCH W ZAKŁADACH GASTRONOMICZNYCH Projekt na lekcje ?Wyposażenia technicznego zakładów gastronomicznych?. Wykonał: Artur Strzałkowski kl. !!! TD kierunek kucharz
Przydatność 80% Wykaz maszyn, urządzeń i sprzętów do obróbki wstępnej używanych w zakładach gastronomicznych oczyszczanie
WYKAZ MASZYN, URZĄDZEŃ I SPRZĘTÓW DO OBRÓBKI WSTĘPNEJ UŻYWANYCH W ZAKŁADACH GASTRONOMICZNYCH oczyszczanie
Przydatność 55% Wykaz maszyn, urządzeń i sprzętów do obróbki cieplnej używanych w zakładach gastronomicznych
WYKAZ MASZYN, URZĄDZEŃ I SPRZĘTÓW DO OBRÓBKI CIEPLNEJ UŻYWANYCH W ZAKŁADACH GASTRONOMICZNYCH Projekt na lekcje ?Wyposażenia technicznego zakładów gastronomicznych?. Wykonał: Artur S. kl. 3 TD kierunek kucharz
0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań
Zgłoś nadużycie