Treść zadania
Autor: lilus1996 Dodano: 20.2.2011 (16:20)
muszę napisać przepis na jakąś potrawę po francusku proszę o pomoc
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiÄ…zanie
RozwiÄ…zania
-
agus77580 22.2.2011 (11:25)
Quiche lorraine aux lardons ( ciasto francuskie z boczkiem i jajkami)
Pour 4 Personne(s)
Temps de préparation 20 min
Temps de cuisson :20 min
Temps de repos :5 min
*Ingrédients:
-1 rouleau de pâte feuilletée
-50 cl de crème fraîche épaisse
-gruyère
-4 oeufs
-100 g d'allumettes de lardons
-50 g de parmesan
*Préparation
Préchauffez le four th.6 (180ºC).
Prenez un plat à tarte de préférence en porcelaine et étalez votre pâte feuilletée avec un film de cuisson intégré dans le plat. Piquez grossièrement l'ensemble de la pâte à l'aide d'une fourchette.
Pendant ce temps, versez dans un grand saladier la crème fraîche, les oeufs, le gruyère et le parmesan râpé. Mélangez de façon à ce que tous les éléments soient en harmonie avec la crème fraîche.
Faites revenir les lardons dans une poêle sans matière grasse. Lorsqu'ils sont cuits, sortez-les et mettez-les dans une assiette pour éliminer le gras.
Versez le tout sur la pâte.
Incorporez les lardons de façon égale. Mettez un peu de gruyère sur le dessus et enfournez 20 min. Lorsque c'est cuit, sortez la quiche du four et attendez 5 min.
*Astuces
Cette quiche fera très bonne impression en entrée ou en plat accompagnée d'une salade verte qui fera merveille.Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
Podobne zadania
pierwsza pomoc przy zatruciach Przedmiot: Język obcy / Gimnazjum | 7 rozwiązań | autor: natalia863 12.4.2010 (20:45) |
Bardzo proszę o pomoc język rosyjski Przedmiot: Język obcy / Gimnazjum | 2 rozwiązania | autor: Galacticos 24.5.2010 (19:11) |
"Mój wymarzony zawód: nauczyciel niemieckiego"10 zdań po francusku Przedmiot: Język obcy / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: billowa483 25.9.2010 (15:36) |
po francusku woda piec noga widelecpli na dzisiaj czas na odpowiedź 2 minuty Przedmiot: Język obcy / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: zakochana 17.10.2010 (22:55) |
WAZNE!! opis obrazka po francusku :) obojetnie jakiego, mozecie sobie wybrac i Przedmiot: Język obcy / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: xlena7 18.10.2010 (21:37) |
Podobne materiały
Przydatność 75% Przepis na potrawe po angielsku
Pasta with delicious sauce Components: ? 50 dag of pasta ? 50 dag of mince meat ? 1 can of tomato pomance ? 1 big onion ? 3 spoons of olive oil ? 2 spoons of flour ? Cayenne ? Pepper ? Salt ? Herbs ? Green parsley Recipe: To give meat good taste use cayenne, pepper and salt. Put small pieces of mince meat on hot oil and fry it for some time. Next cut onion and add it to meat. When onion gets...
Przydatność 50% Przepis
PANCAKES WITH SPINACH Dough: 1 dag yeast 15 dag of wheat flour 4 eggs 1 glass of milk 1 glass of sugar, salt 3 spoons of oil to grease the dish 1 spoon of butter Filling: 50 dag of frozen spinach 10 dag of smoked ham ½ glass of milk 1 clove of garlic 3 spoons of butter 2 spons of wheat flour 10 dag of grated cheese, salt How to prepare dough: add flow to milk...
Przydatność 65% Przepis
Leczo Sauce Ingredients: • Pasta • Olive oil • Peppers • Tomatos • Mushrooms • Zucchinis • Onions • Chicken • Spice To do: Peel muchrooms, and cute into cube. Peel and dice onions. Add olive oil into pot. Add onion and stir until golden. Cut chicken into the pices. Add chicken to the pot and fry with onion. Cut pepper into the Cube and add to pot. Stir(ster)...
Przydatność 70% Szkodliwość potraw grillowanych
POTRAWY GRILLOWANIE Mogłoby się wydawać, że grillowane mięso niczym nie różni się od tego pieczonego. Dlatego też wielu z nas nieświadomie spożywa jego nadmierne ilości. Prawdą natomiast jest, że podczas grillowania wydzielają się toksyczne związki, które przyczyniają się miedzy innymi do zwiększenia ryzyka zachorowania na raka. Nie jesteśmy w stanie temu zapobiec, ale...
Przydatność 50% Valencia (praca po francusku)
Berceau du Saint – Graal et de la paella, cette ville d’Espagne multiplie de grands travaux pour devenir, à l’aube du XXIe siècle, la nouvelle vitrine de la modenit mditerrane. Inventive et hdoniste, la belle Ibrie ressemblerait presque à une cit idale. La troisième ville d’Espagne possède le patrimoine somptueux et muses passionnants, gastronomie, magasins et vie nocturne rpute....
0 odpowiada - 0 ogląda - 2 rozwiązań
0 0
agata0822 20.2.2011 (17:05)
Gougères - ptysie serowe
Ingrédients
• 3 cuillères à soupe de beurre non salé (45 g) coupé en morceaux • 1 / 2 tasse (125 ml) d'eau • pics de la moitié de sel • 3 / 4 tasse (100 g) de farine tamisée • 3 gros œufs • 1 tasse (90 g) grossièrement râpé fromage (gruyère utilise traditionnellement)
Przygotowanie:
•Piekarnik nagrzać do 200 stopni. W małym rondelku na dużym ogniu zagotować wodę z solą i masłem. Zdjąć z ognia, dodać przesianą mąkę i wymieszać drewnianą łyżką. Ogień zmniejszyć do średniego, ustawić rondelek z powrotem na ogniu i energicznie mieszać ciasto drewnianą łyżką aż stanie się bardzo gęste i zacznie przywierać do dna, przez około 1 minutę.
•Zdjąć z ognia i wbijać po jednym jajku energicznie mieszając drewnianą łyżką. Ciasto powinno mieć konsystencję bardzo gęstego majonezu (musiałam dodać trochę wody i pomóc sobie w mieszaniu mikserem na wolnych obrotach, gdyż zrobiły się grudki w cieście). Ciasto wymieszać z 3/4 szklanki tartego sera, resztę pozostawiając do posypania po wierzchu.
•Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Nakładać ciasto po kopiastej łyżce, w odstępach około 5 cm od siebie. Posypać odłożonym tartym serem. Piec przez 25 minut w środkowej części piekarnika, aż bułki potroją objętość i zrumienią się. Studzić na kratce i podawać ciepłe.
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie