Treść zadania
Autor: pablo52 Dodano: 13.2.2011 (12:47)
Wypisz po 3rodzaje zatruc pokarmowych i chemicznych
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Rozwiązania
Podobne zadania
1.Wypisz rodzaje,przyczyny i skutki zagrożeń współczesnych . DAM NAJ !!!! Przedmiot: PO / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: damkol20wppl 23.10.2010 (13:16) |
wypisz zabytki klasy 0 w Polsce Przedmiot: PO / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: czerwonynosek 14.11.2010 (19:08) |
wypisz kilka dóbr ruchomych i nieruchomych konkretne nazwy Przedmiot: PO / Liceum | 2 rozwiązania | autor: melisa1234 8.2.2011 (18:48) |
Wypisz po pięć chorób zakaznych. wśród a) ludzi b)zwierząt c)roślin Przedmiot: PO / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: pablo52 13.2.2011 (12:45) |
wypisz sprzęt i uzbrojenie polskich sił zbrojnych - w formie referatu na a4 Przedmiot: PO / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: justysia5432 21.2.2011 (16:04) |
Podobne materiały
Przydatność 65% Charakterystyka podstawowych składników pokarmowych
TEMAT: CHARAKTERYSTYKA PODSTAWOWYCH SKŁADNIKÓW PIOKARMOWYCH. `Pracę rozpocznę wyjaśniając co to jest układ pokarmowy, jak jest zbudowany i jaką pełni rolę. Tak, więc układ pokarmowy jest zespołem narządów służących do pobierania pokarmu, jego przeróbki mechanicznej (rozdrabnianie, połykanie, mieszanie pokarmu, transport treści pokarmowej) i chemicznej (trawienie),...
Przydatność 55% Trawienie i wchłanianie substancji pokarmowych
Podstawowymi czynnościami układu pokarmowego jest trawienie i wchłanianie substancji pokarmowych. Węglowodany są podstawowym składnikiem pokarmowym, w pożywieniu dostarczana jest głównie skrobia, a także sacharoza (popularny "cukier"), laktoza (składnik mleka), fruktoza (cukier owocowy). Trawienie tej grupy składników rozpoczyna się już w jamie ustnej, bowiem nasza ślina...
Przydatność 75% Czynniki wpływające na strawność składników pokarmowych (paszoznastwo)
Czynniki wpływające na strawność składników pokarmowych Strawność pokarmu – podatność pokarmu na procesy trawienne. Stopień w jakim składniki odżywcze w danym produkcie spożywczym mogą być uwolnione i rozłożone na części składowe, które nadają się do wchłonięcia. Strawność zależy od wielu czynników, takich jak np.: stan zdrowia zwierzęcia i jego wiek,...
Przydatność 75% Typy reakcji chemicznych
Typy reakcji chemicznych 1. Reakcje syntezy Synteza jest reakcją, w której z dwu lub więcej substancji prostszych powstaje jedna substancja złożona o odmiennych właściwościach chemicznych i fizycznych. A + B ---> AB 2. Reakcje analizy Analiza (rozkład) jest reakcją, w której z jednej substancji złożonej powstają dwie lub kilka substancji prostszych , różniących...
Przydatność 55% Szybkość reakcji chemicznych
Reakcje chemiczne przebiegają z bardzo różnymi szybkościami. Na przykład po zmieszaniu roztworu azotanu srebra z roztworem chlorku sodowego wytrąca się natychmiast chlorek srebra. Reakcja ta przebiega do końca tak szybko, że nie można prześledzić różnych jej stadiów. Jeśli natomiast zmieszamy gazowy wodór i tlen w temperaturze pokojowej, to reakcja powstawania wody bez udziału...
0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań
Zgłoś nadużycie