Treść zadania
Autor: werkaa_ Dodano: 14.1.2011 (16:06)
Sporządź menu karczmy która istniała w średniowieczu..
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
Podobne zadania
Na Polski, muszę sporządźić menu karczmy średniowiecznej, macie może Przedmiot: Język polski / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: werkaa_ 14.1.2011 (16:11) |
Podobne materiały
Przydatność 75% Menu
przekaski ciepłe OMLET Z PIECZARKAMI 150g 6,00 JAJECZNICA Z DWÓCH JAJ NA MAŚLE 100g 5,00 KOKTAIL KREWETKOWY 50g 6,00 WĘDZONY ŁOSOŚ 50g 7,00 przekaski zimne Śledź kaszubski z pieczywem czosnkowym 150g 8,00 Tatar z łososia podawany na tostach 100g 9,00 Łosoś faszerowany musem z kaparami I cebulką podawane z tostami 150g 10,00 ZUPY CHILI...
Przydatność 65% Menu
Mon menu. 1.Hors-d'oeuvre: assiette de cruditess ou des courgettes ou de la charcuterie. 2.Plat principal: du canard avec des haricots. 3.Fromage. 4.Dessert: de la tarte ou citron ou de la glace ou chocolat. 5.Boission: vin,des jus de fruits,du the et du cafe.
Przydatność 75% Menu
*** MENU*** POLSKO - ANGIELSKIE Śniadanie / Breakfast 1. JAJECZNICA NA BEKONIE Scrambled eggs with Bacon / 7zł 2. OMLET Omlette / 7 zł 3. TOSTY Z SZYNKĄ I SEREM Toasts with ham and cheese / 3 zł 4. KANAPKA Z SZYNKA,SEREM I ŚWIEŻYMI WARZYWAMI Sandwich with ham, cheese and fresh vegetables / 4zł Zupy /...
Przydatność 75% Menu
Wypasione menu znajdziecie w pliku :D Pozdro ; )
Przydatność 100% Menu
Fajne menu na język angielski w postaci prezentacji multimedialnej Mspp 03 mojego autorstwa.
0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań
1 0
studentka9001 14.1.2011 (16:16)
Sałatki sezonowe:
Sałatka kolorowa z jajkiem i sosem czosnkowym
Sałatka wiejska z serem
Sałatka z grilowanym kurczakiem
Przystawki:
Rydze smażone na maśle
Jaja bełtane:
- z kurkami
- na mięsiwie wędzonym
Śledź na dwa sposoby:
- w babcinych marynatach
- z cebulką w śmietanie
Ser bacowski:
- z prażonym boczkiem
- w panierce z cząbrem
Ser bacowski mały z żurawiną
- z mięsiwem, skwarkami polane
- od Moskala czyli ruskie
Sałatki:
- koktajl z cytrusów i kurczaka
- pikantna
Polewki:
Żur:
- swojski z jajkiem
- w kociołku z mięsiwem
Barszcz czerwony:
- z uszkami
- z krokietem
- solo
Rosół z bażanta
Gramatka - zupa piwna
Kapuśniak gotowany na baraninie
Cebulowa z grzankami
Kapuśniak gotowany na baraninie
Karczemne specjały
- dania z dodatkami:
Przysmak dla 4 Zbójów
Udziec barani - podawany w całości
Udziec Jagnięcy pieczony w ziołach
Golonka jagnięce karczemnym sposobem przyrządzona
Filet z sarny w sosie z borowików
Kaczy filet w sosie z kurek i suszonych pomidorów ze wstęgą makaronu
Jagnięcy comber w sosie koniakowo-pieprzowym
Pieczeń barania w sosie kurkowo-ziołowym
Kotlet barani w borowikach
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie