Treść zadania

werkaa_

Sporządź menu karczmy która istniała w średniowieczu..

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Najlepsze rozwiązanie

  • 1 0

    Sałatki sezonowe:
    Sałatka kolorowa z jajkiem i sosem czosnkowym
    Sałatka wiejska z serem
    Sałatka z grilowanym kurczakiem

    Przystawki:
    Rydze smażone na maśle
    Jaja bełtane:
    - z kurkami
    - na mięsiwie wędzonym
    Śledź na dwa sposoby:
    - w babcinych marynatach
    - z cebulką w śmietanie
    Ser bacowski:
    - z prażonym boczkiem
    - w panierce z cząbrem
    Ser bacowski mały z żurawiną
    - z mięsiwem, skwarkami polane
    - od Moskala czyli ruskie
    Sałatki:
    - koktajl z cytrusów i kurczaka
    - pikantna
    Polewki:
    Żur:
    - swojski z jajkiem
    - w kociołku z mięsiwem
    Barszcz czerwony:
    - z uszkami
    - z krokietem
    - solo
    Rosół z bażanta
    Gramatka - zupa piwna
    Kapuśniak gotowany na baraninie
    Cebulowa z grzankami
    Kapuśniak gotowany na baraninie


    Karczemne specjały
    - dania z dodatkami:
    Przysmak dla 4 Zbójów
    Udziec barani - podawany w całości
    Udziec Jagnięcy pieczony w ziołach
    Golonka jagnięce karczemnym sposobem przyrządzona
    Filet z sarny w sosie z borowików
    Kaczy filet w sosie z kurek i suszonych pomidorów ze wstęgą makaronu
    Jagnięcy comber w sosie koniakowo-pieprzowym
    Pieczeń barania w sosie kurkowo-ziołowym
    Kotlet barani w borowikach

Rozwiązania

Podobne zadania

werkaa_ Na Polski, muszę sporządźić menu karczmy średniowiecznej, macie może Przedmiot: Język polski / Gimnazjum 1 rozwiązanie autor: werkaa_ 14.1.2011 (16:11)

Podobne materiały

Przydatność 75% Menu

przekaski ciepłe OMLET Z PIECZARKAMI 150g 6,00 JAJECZNICA Z DWÓCH JAJ NA MAŚLE 100g 5,00 KOKTAIL KREWETKOWY 50g 6,00 WĘDZONY ŁOSOŚ 50g 7,00 przekaski zimne Śledź kaszubski z pieczywem czosnkowym 150g 8,00 Tatar z łososia podawany na tostach 100g 9,00 Łosoś faszerowany musem z kaparami I cebulką podawane z tostami 150g 10,00 ZUPY CHILI...

Przydatność 65% Menu

Mon menu. 1.Hors-d'oeuvre: assiette de cruditess ou des courgettes ou de la charcuterie. 2.Plat principal: du canard avec des haricots. 3.Fromage. 4.Dessert: de la tarte ou citron ou de la glace ou chocolat. 5.Boission: vin,des jus de fruits,du the et du cafe.

Przydatność 75% Menu

*** MENU*** POLSKO - ANGIELSKIE Śniadanie / Breakfast 1. JAJECZNICA NA BEKONIE Scrambled eggs with Bacon / 7zł 2. OMLET Omlette / 7 zł 3. TOSTY Z SZYNKĄ I SEREM Toasts with ham and cheese / 3 zł 4. KANAPKA Z SZYNKA,SEREM I ŚWIEŻYMI WARZYWAMI Sandwich with ham, cheese and fresh vegetables / 4zł Zupy /...

Przydatność 75% Menu

Wypasione menu znajdziecie w pliku :D Pozdro ; )

Przydatność 100% Menu

Fajne menu na język angielski w postaci prezentacji multimedialnej Mspp 03 mojego autorstwa.

0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji