Treść zadania
Autor: matys97 Dodano: 27.12.2010 (22:52)
SIemka. Na angielski mam zrobic MENU dowolnej restauracji-chinskiej, wlaskiej hiszpanskiej itp(oprocz polskiej)Mam w nim zamiescic potrawy wraz z cennikiem. Jesli moglibyscie to wypiszcie jak najwiecej potraw z danej restauracji, fajnie by bylo jakby to bylo podzielona na kategorie-napoje, drob, przystawki itd z gory dzieki. Sory za ortografie ale nie uzywam polskich znakow.
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
-
nita331 28.12.2010 (13:39)
Menu restauracji hiszpańskiej Cennik w euro
Dania główne Paella 10E
paella gazpacho 1,20 E
gazpacho fabada 1,35 E
fabada gambas a la pańcha 2,39 E
gambas a la pańcha
Desery i potrawy śniadaniowe churros 2,00 E
churros flan 3,90 E Napoje
flan arroz con leche 4,00 E wina
tapas 3,66 E koniaki
Zakąski i potrawy barowe patatas bravas 2,00 E brandy
tapas oreja 10 E
patatas bravas napoje 6,00 E
oreja
arroz con lecheDodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
Podobne zadania
j. angielski - podanie o prace. pilne ! ;) Przedmiot: Język angielski / Gimnazjum | 2 rozwiązania | autor: andzia2215 7.4.2010 (19:32) |
przetłumaczenia na j. angielski. Przedmiot: Język angielski / Gimnazjum | 4 rozwiązania | autor: madzia_ 13.4.2010 (17:29) |
opisac dwa jakieś gesty na angielski Przedmiot: Język angielski / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: Lizol973 14.4.2010 (17:23) |
Przetłumacz na język angielski Przedmiot: Język angielski / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: klaudia 14.4.2010 (19:34) |
wypracowanie po angielski pomocy Przedmiot: Język angielski / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: weronka49 18.4.2010 (20:10) |
Podobne materiały
Przydatność 75% Menu
przekaski ciepłe OMLET Z PIECZARKAMI 150g 6,00 JAJECZNICA Z DWÓCH JAJ NA MAŚLE 100g 5,00 KOKTAIL KREWETKOWY 50g 6,00 WĘDZONY ŁOSOŚ 50g 7,00 przekaski zimne Śledź kaszubski z pieczywem czosnkowym 150g 8,00 Tatar z łososia podawany na tostach 100g 9,00 Łosoś faszerowany musem z kaparami I cebulką podawane z tostami 150g 10,00 ZUPY CHILI...
Przydatność 65% Menu
Mon menu. 1.Hors-d'oeuvre: assiette de cruditess ou des courgettes ou de la charcuterie. 2.Plat principal: du canard avec des haricots. 3.Fromage. 4.Dessert: de la tarte ou citron ou de la glace ou chocolat. 5.Boission: vin,des jus de fruits,du the et du cafe.
Przydatność 75% Menu
*** MENU*** POLSKO - ANGIELSKIE Śniadanie / Breakfast 1. JAJECZNICA NA BEKONIE Scrambled eggs with Bacon / 7zł 2. OMLET Omlette / 7 zł 3. TOSTY Z SZYNKĄ I SEREM Toasts with ham and cheese / 3 zł 4. KANAPKA Z SZYNKA,SEREM I ŚWIEŻYMI WARZYWAMI Sandwich with ham, cheese and fresh vegetables / 4zł Zupy /...
Przydatność 75% Menu
Wypasione menu znajdziecie w pliku :D Pozdro ; )
Przydatność 100% Menu
Fajne menu na język angielski w postaci prezentacji multimedialnej Mspp 03 mojego autorstwa.
0 odpowiada - 0 ogląda - 2 rozwiązań
0 0
daga92 28.12.2010 (09:36)
restauracja hińska:
*przystawki [starter]
-rise [ryż]
-salad [sałatka]
-spring rolls [sajgonki]
-fortune cookie [ciasteczka z wróżbą]
*dania główne [entree]
-chicken in five faste [kurczak w 5 smakach]
-chicken at sharply [kurczak na ostro]
-chicken in wegetable [kurczak w warzywach]
-china soup [zupa chińska]
-dack for rise and wegetable [kaczka z ryżem i warzywami]
*napoje [drink]:
-green tea [zielona herbata]
-oragne juice [sok pomarańczowy]
-apple juice [sok jabłkowy]
-fruit juice [sok owocowy]
-coca-cola
-white wine [białe wino]
-red wine [wino czerwone]
-bir [piwo]
-coffee
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie