Treść zadania

agnieszka15035

przygotowanie sałatki (kroić myc mieszać)

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Najlepsze rozwiÄ…zanie

  • 0 0

    Zubereitungszeit: 30 Minuten (czas przygotowania)
    Zutaten : (składniki)
    3 mittelgroße Kartoffeln,
    1/2kg. Karotten,
    1 große Zwiebel,
    eine Dose Thunfisch in Soße,
    3 Eier,
    Mayonnaise,
    Salz,
    Pfeffer und gehackter Schnittlauch zum Garnieren.
    (3 średnie ziemniaki,1/2kg. marchewki,1 duża cebula,puszka tuńczyka w sosie własnym kawałki,3 jajka,majonez,sól,pieprz,siekany szczypiorek do dekoracji.)

    Kochen Sie die Kartoffeln in der Schale, schälen Sie die Karotten und kochen es hart gotujemy.Jajka Thunfisch, abtropfen, die Zwiebel schälen und fein siekamy. Boden Schüssel Abstrich Mayonnaise, gekochte Kartoffeln, schälen und in Würfel schneiden. Layering ersten Kartoffeln, Möhren, die Kartoffeln, Salz Pfeffer Gießen Sie eine Schicht Mayonnaise. Weiter Thunfisch, zerfetzte es in den Händen auf diesem liegt die Zwiebeln, Salz, Pfeffer und Ei Mayonnaise . geschält Schicht wieder an die Spitze mit Salat, dekorieren mit gehackten reiben.

    (Ziemniaki gotujemy w mundurkach,marchew obieramy i też gotujemy.Jajka gotujemy na twardo,tuńczyka odcedzamy,cebulę obieramy i drobno siekamy.Dno miski smarujemy majonezem, ugotowane ziemniaki obieramy i kroimy w kostke .Układamy warstwami najpierw ziemniaki , na ziemniaki tartą marchew,solimy pieprzymy ,polewamy majonezem.Następna warstwa to tuńczyk ,rozdrabniamy go w ręce na to układamy cebulę, solimy,pieprzymy i znowu warstwa majonezu.Obrane jajka trzemy na sam wierzch sałatki,ozdabiamu siekanym szczypirokiem.)

    Oley92ana

RozwiÄ…zania

Podobne materiały

Przydatność 70% Przygotowanie do klasówki

1.Dobry obserwator jest : cierpliwy , spostrzegawczy , sumienny , systematyczny i musi znać swój cel . 2.Doświadczenie to przeprowadzanie eksperymentów w których świadomie zmieniamy warunki życia danemu organizmowi . Obserwacja to uważne obserwowanie czegoś , dokonywanie planowych i systematycznych spostrzeżeń . 3.Znajomość substancji ma dla nas znaczenie bardzo duże . Bo po...

Przydatność 65% Kompleksowe Przygotowanie przyjęcia

KOMPLEKSOWE PRZYGOTOWANIE IMPREZY BANKIET ZASIADANY 1. data: 14.06.2005 2. godz. 19.00- 22.00 3. pora roku: wiosna 4. pora dnia: popołudnie 5. liczba gości: 30 osób 6. rodzaj przyjęcia: uroczysty obiad z okazji...

Przydatność 85% Przygotowanie do charakterystyki Cześnika.

1. Przedstawienie postaci Maciej raptusiewicz stary kawaler wychowuje bratanicę Klarę, zubożały szlachcic, właściciel połowy zamku, niemłody, schorowany (podagra, bóle żołądka), pełni urząd cześnika czyli osoby dbającej o zasoby piwnic i stołów. 2.Wygląd zewnętrzny Mężczyzna tęgi, barczysty, postawny Ubierał się w typowy sarmancki strój szlachecki, a więc:...

Przydatność 50% Przygotowanie do egzaminu!

Temat: Przygotowanie do egzaminu! Podstawą sukcesu na egzaminie jest rozsądna i realistyczna nauka przez cały okres trwania kursu:ucząc się, powinieneś odpowiednio kierować się sugestiami omówionymi na poprzednich zajęciach.Istnieją dwa podstawowe elementy przygotowań do egzaminu: - powtórzenie - ćwiczenia związane z tym, co się pojawi na egzaminie. Główną rolę podczas...

Przydatność 75% Przygotowanie pacjenta do samoopieki

Podejmowanie pracy z osobą chorą i jej rodziną opiera się na znajomości i rozumieniu przez pielęgniarkę wzajemnych związków między rodziną a człowiekiem chorym. Posiadane przez pielęgniarkę informacje : 1.o człowieku chorym, wyznaczają konkretne zadania pielęgnacyjne, jakie wynikają ze stanu osoby chorej, ukierunkowane na poprawę jej zdrowia – mogą...

0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji