Treść zadania
Autor: martuska123 Dodano: 6.12.2010 (16:08)
Pięć łańcuchów zależności pokarmowych dla wybranych ekosystemów
POMOCY, totalnie nie wiem jak się za to zabrać...
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
Podobne zadania
wyjaśnij rolę dwóch wybranych składników w żywieniu ludzi, zwierząt i w Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: monkas19915 6.5.2010 (19:24) |
oddziaływania wybranych roślin na organiźmie człowieka. Jakie Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: Majka224 11.9.2010 (16:34) |
Każdemu z dziesięciorga przypadkowo wybranych uczniów drugiej klasy Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: aaaaaaaaaaaaaaa 18.10.2010 (18:13) |
Podac nazwy enzymów pokarmowych?? Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 3 rozwiązania | autor: agatka1948 5.11.2010 (14:26) |
Wypisz po 5 przykładów łańcuchów pokarmowych w: lesie, na polu rolnym, w Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 3 rozwiązania | autor: Digidong 23.11.2010 (20:40) |
Podobne materiały
Przydatność 65% Charakterystyka podstawowych składników pokarmowych
TEMAT: CHARAKTERYSTYKA PODSTAWOWYCH SKŁADNIKÓW PIOKARMOWYCH. `Pracę rozpocznę wyjaśniając co to jest układ pokarmowy, jak jest zbudowany i jaką pełni rolę. Tak, więc układ pokarmowy jest zespołem narządów służących do pobierania pokarmu, jego przeróbki mechanicznej (rozdrabnianie, połykanie, mieszanie pokarmu, transport treści pokarmowej) i chemicznej (trawienie),...
Przydatność 55% Trawienie i wchłanianie substancji pokarmowych
Podstawowymi czynnościami układu pokarmowego jest trawienie i wchłanianie substancji pokarmowych. Węglowodany są podstawowym składnikiem pokarmowym, w pożywieniu dostarczana jest głównie skrobia, a także sacharoza (popularny "cukier"), laktoza (składnik mleka), fruktoza (cukier owocowy). Trawienie tej grupy składników rozpoczyna się już w jamie ustnej, bowiem nasza ślina...
Przydatność 75% Czynniki wpływające na strawność składników pokarmowych (paszoznastwo)
Czynniki wpływające na strawność składników pokarmowych Strawność pokarmu – podatność pokarmu na procesy trawienne. Stopień w jakim składniki odżywcze w danym produkcie spożywczym mogą być uwolnione i rozłożone na części składowe, które nadają się do wchłonięcia. Strawność zależy od wielu czynników, takich jak np.: stan zdrowia zwierzęcia i jego wiek,...
Przydatność 70% Jadłospis na jeden dzień z uwzględnieniem składników pokarmowych.
ŚNIADANIE 2 jajka na miękko, kajzerka z masłem, szklanka herbaty, kiwi -jajko (białko, tłuszcz, cholesterol, potas, wapń, magnez, żelazo) -kajzerka (białko, węglowodany, tłuszcz, błonnik) -masło (tłuszcz, cukier, sole mineralne, woda, witaminy A, E, D2, D3) -herbata (teina, garbniki, olejki eteryczne, witaminy A, E, C) -kiwi (kwas cytrynowy, kwas foliowy, fosfor, magnez,...
Przydatność 80% Charakterystyka wybranych typow klimatow
Klimat- to charakterystyczny dla danego obszaru zespół stanów pogody obserwowany i opisany co najmniej po 10 latach. Elementy klimatu: - opady( suma opadów mierzona w milimetrach) - temperatura - amplituda temperatur - ciśnienie - siła i kierunek wiatru - nasłonecznienie Czynniki klimatotwórcze: - szerokość geograficzna( im mniejsza tym cieplej- kąt padania promieni...
0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań
0 0
mariaos 7.12.2010 (14:23)
pole uprawne: ziemniak-stonka-kuropatwa-lis
łąka: stokrotka - ślimak- bocian- lis
jezioro: plankton roślinny - ukleja-szczupak-wydra
las: sosna-kornik-dzięcioł-jastrząb
ogródek: kapusta-zając-wilk (lub lis)
Pamiętaj, że zawsze pierwszy musi być producent czyli roślina zielona a potem roślinożerca i dalej drapieżnicy
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie