Treść zadania
Autor: pawello1994 Dodano: 1.12.2010 (18:54)
Podaj przykłady potraw lub zestaw potraw w których mamy do czynienia ze zjawiskiem kompensacji białek.
Pytanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsza odpowiedź
Odpowiedzi
Podobne materiały
Przydatność 65% Aminokwasy
AMINOKWASY Związki organiczne, pochodne węglowodorów, zawierające co najmniej jedną grupę aminową (-NH2) i jedną grupę karboksylową (-COOH). Inaczej mówiąc są to kwasy karboksylowe alifatyczne lub aromatyczne, zawierające w cząsteczce oprócz grupy karboksylowej -COOH, grupę aminową -NH2. Aminokwasy są związkami amfoterycznymi: w środowisku o pH niższym od ich...
Przydatność 50% Aminokwasy
Związki organiczne, pochodne węglowodorów, zawierające co najmniej jedną grupę aminową (-NH2) i jedną grupę karboksylową (-COOH). Inaczej mówiąc są to kwasy karboksylowe alifatyczne lub aromatyczne, zawierające w cząsteczce oprócz grupy karboksylowej -COOH, grupę aminową -NH2. Aminokwasy są związkami amfoterycznymi: w środowisku o pH niższym od ich punktu izojonowego (pI)...
Przydatność 50% Aminokwasy
Związki organiczne, pochodne węglowodorów, zawierające co najmniej jedną grupę aminową (-NH2) i jedną grupę karboksylową (-COOH). Inaczej mówiąc są to kwasy karboksylowe alifatyczne lub aromatyczne, zawierające w cząsteczce oprócz grupy karboksylowej -COOH, grupę aminową -NH2. Aminokwasy są związkami amfoterycznymi: w środowisku o pH niższym od ich punktu izojonowego...
Przydatność 75% Aminokwasy
AMINOKWASY Związki organiczne, pochodne węglowodorów, zawierające co najmniej jedną grupę aminową (-NH2) i jedną grupę karboksylową (-COOH). Inaczej mówiąc są to kwasy karboksylowe alifatyczne lub aromatyczne, zawierające w cząsteczce oprócz grupy karboksylowej -COOH, grupę aminową -NH2. Aminokwasy są związkami amfoterycznymi: - w środowisku o pH niższym od ich...
Przydatność 50% Aminokwasy
Aminokwasy Podstawowe elementy strukturalne protein, otrzymywane w wyniku ich hydrolizy. Zwiazki biologicznie aktywne, uczestniczace w biosyntezie wielu zwiazków w komórkach, dobrze przyswajane przez naskórek. Wykazuja zdolnosc zatrzymywania wilgoci, sa skladnikiem NMF (Natural moisturizing factor), czyli naturalnego czynnika nawilzajacego skóre. Dzialaja nawilzajaco, zwiekszaja dzialanie...
0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań
0 0
myszka2x2 1.12.2010 (19:32)
mięso,mleko i jego przetwory, jaja, ryby
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie